Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Samski in prednosti, ce si sam..

Samski in prednosti, ce si sam..

Ljudje marsikaj mislimo.
Jaz pa vem, da takoimenovana prostovoljna izbira samskega življenja, izhaja iz pridobljenih družinskih vzorcev, ki so kot program na podlagi katerega neka oseba deluje in izbira partnerje.
Tudi prostovoljna izbira je zato le posledica in ima “dober” razlog, ki pogojuje samo izbiro.
Psihološke analize to le še podkrepijo.

Nič. Samo debatiram in povem svoje mnenje.
Ti samo živi, kot ti ustreza.

Pa kaj. Kdo si ti, da boš drugim sodil?

Ti pa si skromen, ker se nisi prirpavljen grebsti, oz. s eti ne da, mogoče si bil celo prelen, da bi kaj študiral. pa smo si bot.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Moja sodba, ki to ni, ne bo ničesar spremenila.
Vsak si sam sodi, zato je tudi moč v tebi in ne v meni. Saj moje mnenje ne bo spremenilo tvojega življenja.

Da nekdo svoj prosti čas preživlja po svoje si jaz predstavljam povsem drugače. Zame to pomeni, da dedc hodi sam s prijatelji na 3x letno na štirinajstdnevno jadranje, 4x letno smučanje, plezanje po Himalaji in ne vem še kam, baba pa hodi naokrog spet po svojih navadah. Če pa gleda tv nekaj metrov stran od mene, vmes preverja domače naloge, jaz pa tačas udobno gnezdim poleg njega, berem knjigo ali pa konec koncev lakiram nohte, se mi ne zdi ravno, da preživljava prosti čas vsak po svoje. Sva skupaj, druživa se, pogovarjava se, počneva pa različne stvari. A je prav nujno, da zijava v isto knjigo in bereva po sistemu .. a si že? Lahko zdaj obrnem list?

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ljudje marsikaj mislimo.
Jaz pa vem, da takoimenovana prostovoljna izbira samskega življenja, izhaja iz pridobljenih družinskih vzorcev, ki so kot program na podlagi katerega neka oseba deluje in izbira partnerje.
Tudi prostovoljna izbira je zato le posledica in ima “dober” razlog, ki pogojuje samo izbiro.
Psihološke analize to le še podkrepijo.[/quote]

Aja, ljudje marsikaj mislimo, medtem ko ti pa veš? :))))

Saj na splošno o svobodni volji, je bilo že marsikaj predebatiranega. 🙂

Mislim … sploh mi ne gre iz glave, Robi. Ti si res sveto prepričan, da je prava samo tvoja pot, pa še ta je menda podkrepljena z nevemkakšnimi psihološkimi analizami. S katerimi le?
Ja, baje da partnerstvo res blagodejno vpliva na posameznika. Ampak le, če je srečno, zadovoljivo, itn…
Sicer je štrik za vrat.

Seveda ti ne gre v glavo, ker se vrtiš in ciklaš v lastnih nesmislih in kontradikcijah.
Jaz o hruškah, ti o jabolkih. 🙂

Jaz nimam nič proti samskim, le trdim, da za “prostovoljno” izbiro obstajajo konkretni razlogi.
In te razloge lahko osvetlimo in razumemo na podlagi analize življenja te dotične osebe.
Potem spoznamo, da prostovoljna izbira, le ni tako prostovoljna, kot želi to marsikdo povedati, da na tak način izrazi neko svojo voljo in svobodo ter neodvisnost….

Tebi Robi res ne gre v glavo, da smo lahko nekateri res po lastni izbiri sami. In ne gre za to, da imamo tezave zaradi odnosov v primarni druzini, ne ker smo se ” opekli” ampak nam je preprosto tako boljse, bolj udobno. Ja, imam to pravico, da zivim kot mi pase in trenutno v tem odobju je to samski stan.Nisem custveni invalid, ne menim, da ste vsi moski pra.sci in bi si lahko nasla partnerja, ce bi zelela.
Ce obrnem, bi lahko sklepala, da tisti, ki ne znate biti sami, ste odvisni od odnosov, vse je boljse kot biti sam, ali kako.
Tako ozkogled si in se ti edino tisto, kar ti mislis, zdi prav.

Seveda ti ne gre v glavo, ker se vrtiš in ciklaš v lastnih nesmislih in kontradikcijah.

Jaz nimam nič proti samskim, le trdim, da za “prostovoljno” izbiro obstajajo konkretni razlogi.
In te razloge lahko osvetlimo in razumemo na podlagi analize življenja te dotične osebe.
Potem spoznamo, da prostovoljna izbira, le ni tako prostovoljna, kot želi to marsikdo povedati, da na tak način izrazi neko svojo voljo in svobodo ter neodvisnost….[/quote]

Že razumem. V bistvu oni sami sebe nategujejo.

Samozadovoljevanje. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni se bolj zdi, da je prvak v samonategovanju prav Robi. 🙂

Ko bi ti vedela resnico, kaj se je zgodilo, da je Robi zasel v vode, ki jih ima danes za edine pravilne, bi se en lep kos dneva smejala.

To je bistvo, od katerega zagovorniki parčkanja za vsako ceno bežijo. vsaka samskost je boljša od slabe veze.

Ne vem zakaj ni nihce omenil ene sicer kontraverzne prednosti, da te partner(ka) ne “sili” seksati, ko se ti ne seksa. ^-^

Sicer pa je precej odvisno tudi od “tipa” para. Ce oba rada vodita, je pogosto velik kriz s sprejemanjem odlocitev. Najlazje je, ce se ve kdo na katerem podrocju zivljenja vodi, odloca, kdo pa sledi, se podredi. Clovek, katerega izkusnje so iz prvega tipa vez, dual CEO, bo v samskosti videl precej vec prednosti kot tisti, ki so se v tem oziru bolje ujeli s svojimi partnerji in si na splosno niso bili prevec razlicni. Slednje je namrec problem vseh nas, ki smo dalec od nekega povprecnega razmisljanja, obnasanja, interesov. Ne glede na smer odstopanja. Enostavno obstaja manj kompatibilnih partnerjev in manj verjetno je, da bos taksnega nasel. In, ker starejsi kot smo, manj se nam da prilagajati, se clovek po nizu ne najbolj kompatibilnih partnerjev (ce ne prej) zna odlociti, da se ni vredno truditi v smeri iskanja kompatibilne osebe. Sploh, ce kot samski zivi cisto zadovoljivo zivljenje.

To nisem jaz. Poznam pa koga, ki v to kategorijo spada. In taksnih in podobnih situacij in razlogov, da nekdo raje ostaja samski, tudi ce se mu ponujajo priloznosti za vezo, sploh ni tako malo.
Pa ni s temi ljudmi naceloma nic narobe, niti imajo nujno neke travme iz otrostva, ipd. Samo razni Robiji, ki se iz osebnih razlogov krcevito oklepajo prepricanja, da so okay le tisti, ki zivijo tako kot oni, tega ne postekajo. Se najlepsi nacin je, da jih das med zaplankance. Cemu secirati razloge za njihova prepricanja.

Napisal si tocno tisto, kar sem zelela tudi sama povedati.:)
Se ena Robijeva cvetka je, da smo tisti, ki smo doziveli tezke preizkusnje v zivljenju, nesamozavestni oziroma imamo slabo samopodobo.
Sploh ni problem v tem, da smo si razlicni ampak ljudje tipa Robi enostavno ne dopuscajo in ne znajo tega sprejeti. Drugacno je samo drugacno, ni slabo ali celo patolosko.
Sicer pa so spreobrnjenci ponavadi najhujsi nasprotniki, tistega kar so poceli ali bili sami.

Robi je tu zaštrikal samega sebe, potem ima tudi on slabo samopodobo, saj je povedal, da izhaja iz družine očeta alkoholika.

Potem spoznamo, da prostovoljna izbira, le ni tako prostovoljna, kot želi to marsikdo povedati, da na tak način izrazi neko svojo voljo in svobodo ter neodvisnost….[/quote]

Že razumem. V bistvu oni sami sebe nategujejo.[/quote]
Kakršnokoli življenje nekdo izbere, izbere na podlagi izkušenj in prepričanj, ki jih je pridobil iz okolice.
Izbere tisto, kar mu je v tistem trenutku boljše ali manj boleče.
Ker se poistovetimo s svojim umom, to izbiro pripišemo sebi in svoji navidezni svobodi.
Saj si prepričanj in prav tako večino izkušenj ter posledic na podlagi izbire, ne izbiramo sami.
In prav tako tega ne, s kakšnim namenom smo ustvarjeni. In človek ni ustvarjen z namenom, da živi večino življenja sam in brez otrok…

Ko že misliš, da je postal malo bolj odprt in dejansko začel verjeti “naj živi vsak, kot hoče”, spet poserje vse z zadnjim stavkom. Smeh.

Kakršnokoli življenje nekdo izbere, izbere na podlagi izkušenj in prepričanj, ki jih je pridobil iz okolice.
Ker se poistovetimo s svojim umom, to izbiro pripišemo sebi in svoji navidezni svobodi.
Saj si prepričanj in prav tako večino izkušenj ter posledic na podlagi izbire, ne izbiramo sami.
In prav tako tega ne, s kakšnim namenom smo ustvarjeni.

In človek ni ustvarjen z namenom, da živi večino življenja sam in brez otrok…[/quote]
Seveda da ni ustvarjen, da živi sam in brez otrok!

Le zakaj je pa potem narava ustvarila ku*rac in vzgojo?

In to žal ni vsem jasno. Predvsem pedrom in skritim pedrom.

In prav tako tega ne, s kakšnim namenom smo ustvarjeni. In človek ni ustvarjen z namenom, da živi večino življenja sam in brez otrok…[/quote]

Ti veš s kakšnim namenom je bil ustvarjen človek? Pa daj povej, a mali zeleni tam zgoraj tudi obstajajo? Mislim, ni fora, če veš, pa da ne poveš.

Samozadovoljevanje. :))[/quote]

:))

Lahko v miru prdiš med spanjem, nikogar ne moti.

Spider sej prihodnost je po moje v ločenih spalnicah in kopalnicah. Ko se družba malo prilagodi, navadi, se bo dalo združit najboljše obeh svetov zakaj ne? To da so včas delal vse skup, je bila bol nuja. Včas je cela družina v isti sobi spala, fotr je pa zrak pumpal (fukal mamo). Danes pa ni treba iti več v ta ekstrem, da si z nekom nonstop, baje dosti parov živi kar ločeno (living apart together). Pa tudi starejši pari (v penziji) si potem z leti malo prilagodijo bivalno okolje, da ima vsak svoj prostor. To je sicer malo težje v (malem) stanovanju, v hiši pa se da. Sploh npr. če so kakšne zdravstvene težave, ki pridejo s starostjo, si potem ponavadi uredita ločeno spanje, pa tud potem ko težave morda minejo, ne grejo več v isto spat. Pač z leti vsak pridobi nekaj for in če se da, je bolje spati ločeno, bolj higiensko, bolj sproščeno in vse:) Nimaš problemov s prdenjem, smrčanjem, švicanjem, vlečenjem rjuhe… So pa tud ženske, k pravijo, da če moški ne bo zraven nje spal, da je ne mara.. Tko da se bo moglo to malo v glavah spremenit pa bomo morda lahko imeli najboljše obeh svetov. No pa desci si delajo mancaves čez dan pa tko… V garsonjerci je pa to zlo težko ja, dokler je zaljubljenost še gre pol pa se mora en al fajn podrejat al pa sta dejansko MATCH MADE IN HEAVEN:D

Michael Caine: Secret to a happy marriage? Separate bathrooms
http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11076055/Michael-Caine-Secret-to-a-happy-marriage-Separate-bathrooms.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close