Samski in prednosti, ce si sam..
Spider sej prihodnost je po moje v ločenih spalnicah in kopalnicah. Ko se družba malo prilagodi, navadi, se bo dalo združit najboljše obeh svetov zakaj ne? To da so včas delal vse skup, je bila bol nuja. Včas je cela družina v isti sobi spala, fotr je pa zrak pumpal (fukal mamo). Danes pa ni treba iti več v ta ekstrem, da si z nekom nonstop, baje dosti parov živi kar ločeno (living apart together). Pa tudi starejši pari (v penziji) si potem z leti malo prilagodijo bivalno okolje, da ima vsak svoj prostor. To je sicer malo težje v (malem) stanovanju, v hiši pa se da. Sploh npr. če so kakšne zdravstvene težave, ki pridejo s starostjo, si potem ponavadi uredita ločeno spanje, pa tud potem ko težave morda minejo, ne grejo več v isto spat. Pač z leti vsak pridobi nekaj for in če se da, je bolje spati ločeno, bolj higiensko, bolj sproščeno in vse:) Nimaš problemov s prdenjem, smrčanjem, švicanjem, vlečenjem rjuhe… So pa tud ženske, k pravijo, da če moški ne bo zraven nje spal, da je ne mara.. Tko da se bo moglo to malo v glavah spremenit pa bomo morda lahko imeli najboljše obeh svetov. No pa desci si delajo mancaves čez dan pa tko… V garsonjerci je pa to zlo težko ja, dokler je zaljubljenost še gre pol pa se mora en al fajn podrejat al pa sta dejansko MATCH MADE IN HEAVEN:D
Michael Caine: Secret to a happy marriage? Separate bathrooms
Separate-bathrooms.html
http://www.huffingtonpost.com/news/separate-bedrooms/
*za kopalnico je verjetno itak logika, da čim se da, vsak svojo:D za spanje je še polemika tud, če je opcija…
Živeti v vezi je odlično. Tako kot je Robi napisal. On na monu, ona lika.
Tudi pri nas je tako ona lika, jaz gledam fuzbal, grem s kolegi na pir. To je to.
Če si pa samski pa ti nihče ne zlika :(.
Ja podobni hobiji v paru se mi pa zdijo pomembni. Ne vsi, ampak da se vsaj nekaj ujema.
Recimo, če on bere knjigo, gleda film – ni panike. Tisti čas lahko berem jaz drugo knjigo, gledam kaj drugega na TV, grem ven na kolo, plavat, smučat, kar me pač veseli.
Bolj je problem, če on ves čas previsi pred TV ali v knjigah in nikoli ne bi šel kam z mano.
Ali pa kot Marogot omenja, da bi en plezal v Himaliji, šel na jadarnje, drug pa bi samo ležal na plači. Tu pa res ne gre skuaj.
Filmi, knjige pa to pa res ni problem.
Tudi to ne bo veljalo kot prednost, ker bo Robi zdaj ziher napisal, da on ne prdi, pravzaprav da sploh nima ritne luknje, tko kot Kim Jong Un :))
Fajn je biti v kvalitetni vezi. To dajem na prvo mesto.
Bedno je biti v slabi vezi. To dajem na zadnje mesto.
Vmes je pa samski stan, ki je vsekakor boljši od slabe veze.
Glej prednosti zakona:
Vse imam skuhano, počiščeno, zlikano. Pridem domov, vse poštimano. To so prednosti zame.
Prednosti zanjo pa so seveda to, da imam višjo plačo kot ima ona in krijem več skupnih stroškov kot ona. Tako, da tudi ona lažje shaja.
Oba sva profitirala.
Prednost samskosti je, da ni treba dveh dopustov usklajevat, ko se gre na morje.
Prednost samskosti je, da ti ni treba na morje na dopust, ampak greš kamor želiš.
Oba ga imata notri……
Moški je en velik revež, če ti mati umre, nimaš pa punce, ki bi opravljala gospodinjska dela. 😀
Da si tud kosilo ne znaš skuhat sam, potem pa res…kaj točno si od tega lifa sploh odnesu?
Če bi pa znal sam, zakaj bi pa potem se poročil?
Je bolje, da ostane samski in ima vso plačo zase.
Eni nimajo sreče z vezami, ti pa s samskostjo ne, zato zganjaš tu gonjo, ker si kot samski trpel.[/quote]
če pa menda zdaj v vezi nisem srečen. Torej zdaj trpim, ko sem bil samski, sem trpel…..Pa moje življenje je eno samo trpljenje. Res nesmiselno. 🙂
Ja če imaš dovolj veliko plačo in če si recimo v hiši, se ti lahko priseli kaka ovdovela upokojenka, pa jo imaš na manj kot na minimalcu. Ali pa pogodbeno razmerje. Lahko se pa res tudi sam naučiš.
to pa je močan argument, usklajevanje dopustov, iz tvojih nebuloz bi kvečejmu sklepal, da kot samska oseba sploh ne potrebuješ dopusta, služba ti je hobi, hobiji so ti zabava, zakaj bi potem sploh rabil in hodil na dopust?
in vse to tvoje prepričevanje prepričanih? cccc
Ja če imaš dovolj veliko plačo in če si recimo v hiši, se ti lahko priseli kaka ovdovela upokojenka, pa jo imaš na manj kot na minimalcu. Ali pa pogodbeno razmerje. Lahko se pa res tudi sam naučiš.[/quote]
Tudi župnik nima zastonj vse namenske kuharice. 🙂 Zgleda , da ženske ne rabim, ker vse to znam sam, hudiča, Spider mi je res dal povod za razmišljanje, saj res ne vem, zakaj jo sploh imam. 😀
Join the MGTOW (darkside – of D 4ce). 😉
The Double X chromosome species R overrated. Demistify, unravel…
Ja če imaš dovolj veliko plačo in če si recimo v hiši, se ti lahko priseli kaka ovdovela upokojenka, pa jo imaš na manj kot na minimalcu. Ali pa pogodbeno razmerje. Lahko se pa res tudi sam naučiš.[/quote]
Tako si ti naredil?
Eni nimajo sreče z vezami, ti pa s samskostjo ne, zato zganjaš tu gonjo, ker si kot samski trpel.[/quote]
če pa menda zdaj v vezi nisem srečen. Torej zdaj trpim, ko sem bil samski, sem trpel…..Pa moje življenje je eno samo trpljenje. Res nesmiselno. :-)[/quote]
Si pač nergač. V to, koliko je smiselno ali ne, se ne bom spuščala, ampak res je očitno.
Samske babnice so vse zagrenjene in zatežene.
Prednost je v tem, da sem lahko jaz na MON.
Če bi bila pa poročena z monovcem, bi morala pa jaz likat (tako se tu bere), on bi bil pa na MONu.
Forum je zaprt za komentiranje.