samski in skoz lačen.
Kup si predpripravljeno…
Mas ze narejeno testo za pico… samo odrolaš ga, zmiksas pelate, “posoliš” z origanom in daš sir čez… pac jst brez salame…
Pohan sir, pomfri…
Oslič al pa kaka druga riba in slan krompir… lahko tudi slan krompir in pohan sir…
Kake testenine pa omakca u izi..
Krompirjeva solata… pac slan krompir, kuhana jajca in kristalka…
Isto tortelini…
Štruklji…
obupanec518, 11.11.2023 ob 14:52
ni možnosti da bi jedel v gostilni. sem na minimalni plači. kuhati pa ne znam. kaj jesti, da je nasitno in poceni?
NAkup si makaronov
Riza
Krompirja
Cebulo
Kup tuno .
Zmesi makarone pa tuno.
Krompirjev golaz se nauc skuhat. To je pocen pa dobr.
Lej res se mal nauc kuhat. Ko osnovo znas itak gre pol vse po istem kopitu.
Tud kuhan krompir olupljen in sol je dobrrrrrrr. Men ful.
Riz skuhi pa sol in zacimbe not rukn. Komot pojes.
Napis kva mas doma od hrane
Da neki skup dobimo
KUp si prebranac v konzervi.ta velko konzervo.ene 3.50e pride.
Je gost. In ga lepo razredcis da pride kot pasulj. Lahko not 4pesti makaronov zakuhas pa mas pasto. To mas komot za 2x pa kruh zravn
Kruh kupuj od vceri. Majo v hofru. V kosarah. 50of
Kisl zele eno kilo.
Najprej mal das pod hladno vodo da speres pa ne prevec.
Skuhas zacinis.
Posebi skuhi krompir v kockah. Pol pa skup zmesi. Kao segedin kao..
Ne kisl zele pa krompir skup kuhatt. Ker se ti krompir nov skuhu.
Jajca. Star kruh. Zbijes 3jajca v kroznik das par pozirkov mleka ce mas. Namocis kruh .
Prej segrejes olje v ponvi kak 1cm olja naj bo. Pol pa namocen kruh peces. Vsaki strani 3 min.
Za 3jajca rabis 5kom do 6kom kruha. Snite so to.
To te pa ze nasit. Lohk si pocukras lohk pa mas kr tko.
Makarone skuhas.
Na olju preprazis mal cesna. Sam ko ga zavohas das iz ogna dol. In posolis. Dodas npr origano. In polijes makarone. Ne z oljem pretiravat.
Par stvari moras si kupit. Pol pa ni neki problem.
Pa mal kuhat naucit.
Sej makarone znas skuhat ne?
0,5 kg fižola……………………………..2€
Prekajena krača…….,………………10€
1 por………………………………………..1€
Olje ali mast…………………………….1€
2 čebuli……………………………………0,5€
Paprika, poper, sol, moka, česen v prahu………………………………………..1€
Sveže zelje (za solato)……………..1€
Za približno 15€ si skuhaš 5l pasulja, to pa lahko papaš za vsak obrok naslednjih pet dni.
Dober tek.
Anonimno 5913, 11.11.2023 ob 15:43
0,5 kg fižola……………………………..2€
Prekajena krača…….,………………10€
1 por………………………………………..1€
Olje ali mast…………………………….1€
2 čebuli……………………………………0,5€
Paprika, poper, sol, moka, česen v prahu………………………………………..1€
Sveže zelje (za solato)……………..1€
Za približno 15€ si skuhaš 5l pasulja, to pa lahko papaš za vsak obrok naslednjih pet dni.
Dober tek.
Če bo za vsak obrok imel pasulj bo ostal za vedno samski 😂
Ja ali nisi ti že zadnjič spraševal isto…ali pa vas je več takšnih ?
V glavnem- nekaj praktičnih nasvetov si že dobil, osnove kuhanja potrebuješ osvojit, tega imaš veliko po spletu, v knjižnici se dobijo kuharske knjige že za otroke, otroci si znajo že marsikaj skuhati- to vidiš po otroških kuharskih šovih- domačih ali tujih…
Zadnjič je bila dobri 2 leti stara punčka na You tubu- kratkih videoposnetkih- ki je šla v spremstvu očeta -pač malo od daleč usmerjal – sama v nabavo , imela je na listu narisano kaj rabi za osnovno pizzo- narejeno testo, omako, sir in salamo…in je zmogla , pač čisto malo pod nadzorom…
Eto, tako se naredi samostojna preživetvena oseba…pri nas pa vse k ritki prinešeno…otroci ne vedo več kaj je trgovina…mama pa ata vse znosita…
Tak, da ja…nakupi osnovno- testenine, riž, krompir, jajca, moka, mleko,…osnove…enako osnovno zelenjavo- ala jušna zelenjava -dobiš že pakirano ali kupiš na tržnici, sezonsko za solato- zdaj- motovilec, radič, endivja..imaš za dvakrat, ko si samski…ali pa vloženo- peso, …
Cel piščanec te reši za par obrokov za kombinirat…razrežeš na kose, bedra- spečeš ali še razkosaš- za rižoto, …hrbet- za juho, prsni kos za pohano, pečeno…ali za mesno-zelenjavno enolončnico, …
Skratka, informacij lahko pridobiš še in še, enako idej…učimo se pa vsi skozi nekaj, hodimo na izobraževanja, tečaje , poskušamo , ne odnehamo, če prvič ne uspe…in tak dalje. .najlažje je pa -ne znam, ne morem ali pa nočem- in iščemo nekoga- daj ti ,a boš ti…! Je tak ?
Zdaj, če je pa lenoba in ubogi samski revček …in le kako bom preživel- ker nič ne znam- prepričanje zadaj…bo pa prvo kot prvo mal na samozavesti delat kajne…
Ta “prav dec ” ni nikoli lačen, se zna “nafutrat ” !!
Sam ne jamrat in akcija !
ja, če zaenkrat še nič ne znaš in ala gostilne niso opcija, imaš pa v štacunah varianto za toploteko ala gotova jela, je vsakič kaj na akcijah, izbira je velika, imaš albanske pekarne in notri od raznih burekov in pic, imaš sendviče, konzerve in še marsikaj za ta prvo lakoto potešit. to je za kratek cajt, rabiš se zverzirat in kaj naučit za šporgetom naredit. no, to je že naslednja stopnja. mal prečekiraš po spletu, revijah, knjigah, sprašuj sodelavke, sosede, žlahtnice kako in kaj in pol sam gasa vse sprobat, če ne rata v prvo bo pa v drugo. tud jamie oliver ali pa ramsay sta kaj zažgala ali prekuhala , je tak. lej, korajžno.
Osnove- osnovna živila, ki jih imamo doma- olje, kis, sol, poper, mleko, jajca, razne testenine, riž, krompir, kos mesa, sir ,kakšna slanina, čebula, česen,…v tem stilu…
Potem- prižgat štedilnik, skleda- visoka nizka- glede na to kaj boš skuhal, ajd-makarone- višja skleda, notri vodo, daš na štedilnik in počakaš, da zavre, vmes- narežeš čebulo, česen, slanino- druga kozica. olje gor, praži čebulo, dodaš česen, slanino popeci, odstavi, zakuhaj makarone , kuhane stresi k slanini. plus malo sira gor lahko. imaš obrok. kakšna vložena paprika, rdeča pesa zraven.
Jajca, hrenovka, klobasa, osnove ,nato z dodatki, …in potem vedno več in vedno bolj.
Nekaj denarja imaš in v trgovino znaš , torej ni razloga, da si lačen. Razvajen in len bolj kot to, da nečesa ne znaš. In to- samski- lačen ? A , če bi imel pa ženo, partnerko- pa ne bi bil lačen- ker ona pa bi ja morala pod mus poskrbeti, da bo skuhano in sveže pripravljena najboljša prehrana. Aja ?
- Sem samska in kuham vsak dan. Ker je tako bolj zdrava hrana in veliko prihranim. Že pred službo, da si nesem hrano v službo., vzame mi 20 minut časa. Vedno enostavne in hitre jedi. Zelenjavne juhe, pozimi precejkrat bolj krepke z lečo, sploh rdeča je takoj kuhana. Pa še kakšen kos mesa notri in jajčna zakuha. Sicer pa makaroni in rižote na različne načine, pospravim tisto zelenjavo in medom, ki je v hladilniku. Od solate pa trenutno radič ali motovilec. In meni je precej bolj zamudno in naporno iti v lokal, kot da si skuham sama.
Zavrneš vodo. Prelomiš špagete, jih vržeš v vodo in počakaš, toliko kot piše. Ali makarone ali riš ali ajdova, prosena in še kakšna kaša. Zraven ocvreš: piščanec, riba, goveje, svinsko meso. In solata. Reci, komu, da ti pokaže kako. Na ponev daj olje in gor vrzi meso. Ni tolk težko. Pa malo zalij z vodo. In dodaj narezano čebulo in zelenjavo k mesu, kake bučke.