Samski in velika stanovanja
Tule berem, da ima ena samska trosobno stanovanje pa še to ponavadi , prazno. Pa včasih kaka tema, kjer se kdo pohvali, da je samski pa ima 70, 80 kvadratov.
Jaz pa samska pa komaj napraskam za garsonjero.
Kako vam uspe kupiti večja stanovanja? Ata, mama ali res sami?
Se mi zdi, da tisti samski, ki imate stanovanja večja kot recimo 50 kvadratov, niste stanovanja kupili sami. Imam prav?
mala garsonjera, 28.03.2025 ob 16:51
Tule berem, da ima ena samska trosobno stanovanje pa še to ponavadi , prazno. Pa včasih kaka tema, kjer se kdo pohvali, da je samski pa ima 70, 80 kvadratov.
Jaz pa samska pa komaj napraskam za garsonjero.
Kako vam uspe kupiti večja stanovanja? Ata, mama ali res sami?
Se mi zdi, da tisti samski, ki imate stanovanja večja kot recimo 50 kvadratov, niste stanovanja kupili sami. Imam prav?
Potrebuješ kakšno pomoč, da ti pomagam za stroške, vzdrževanje ali kako?
Ja, lokacija. Lahko živiš v LJ in se stikaš v malem sekretu, okrog vse smrdi, prometni kaos in daš za to vsaj 100 jurčkov, če ne več.
Lahko pa si izbereš bivanje v naravi, tam pa so cene tudi samo jurček za kvadratni meter. Kvaliteta bivanja je pač bistveno višja. Za enak denar dobiš veliko, lepo stanovanje. Namsto ljubljanskega sekreta.
Jaz sem bila v manjšem ko sem bila mlajša. 42 kvadratov je bilo prvo. Potem sem tisto prodala in kupila večje. Ker z leti mi je tudi plača jasno rasla. Imam 4 sobno stanovanje. Spalnica, pisarna/soba za goste in manjša soba, v kateri sem si naredila omaro. Dve kopalnici + še en wc posebej. Kuhinja, jedilnica in dnevna je skupaj. Shramba/pralnica posebej. Je čez 100 kvadratov + terasa. Meni je ravno dovolj veliko. Ne bi šla več v manjše. Imam rada velike in odprte prostore. Plus kar veliko obiskov imam. Nečakinja večkrat pride čez vikend. Veliko mojih prijateljev je v tujini, tudi žlahta in so pri meni ko pridejo v slovenijo. Sem tudi članica couchsurfing skupine in veliko ljudi gostim, oni pa mene
Ne razumem zakaj bi samski človek moral po nekih pravilih v garsonjeri al nečem majhnem živet. Živiš kjer lahko in če imaš srečo kjer želiš. Nekateri v garsonjerah, nekateri v hišah. Ni pravila. Vsak po svojih zmožnostih. Isto kot pari in družine.
vsak po svojih zmožnostih, 28.03.2025 ob 19:16
Jaz sem bila v manjšem ko sem bila mlajša. 42 kvadratov je bilo prvo. Potem sem tisto prodala in kupila večje. Ker z leti mi je tudi plača jasno rasla. Imam 4 sobno stanovanje. Spalnica, pisarna/soba za goste in manjša soba, v kateri sem si naredila omaro. Dve kopalnici + še en wc posebej. Kuhinja, jedilnica in dnevna je skupaj. Shramba/pralnica posebej. Je čez 100 kvadratov + terasa. Meni je ravno dovolj veliko. Ne bi šla več v manjše. Imam rada velike in odprte prostore. Plus kar veliko obiskov imam. Nečakinja večkrat pride čez vikend. Veliko mojih prijateljev je v tujini, tudi žlahta in so pri meni ko pridejo v slovenijo. Sem tudi članica couchsurfing skupine in veliko ljudi gostim, oni pa mene
Ne razumem zakaj bi samski človek moral po nekih pravilih v garsonjeri al nečem majhnem živet. Živiš kjer lahko in če imaš srečo kjer želiš. Nekateri v garsonjerah, nekateri v hišah. Ni pravila. Vsak po svojih zmožnostih. Isto kot pari in družine.
ni vprašanje zakaj veliko. Vprašanje je : ” OD KOD DENAR ZA TAKO VELIKA STANOVANJA?”
jah no, 28.03.2025 ob 19:33
ni vprašanje zakaj veliko. Vprašanje je : ” OD KOD DENAR ZA TAKO VELIKA STANOVANJA?”
Od kje tebi denar za tvoje stanovanje? Se sliši kot da so tisti z večjimi komu kaj ukradli. Moje je bilo financirano iz mojih dohodkov in kredit imam. Kar visok. Kot rečeno sem prvo imela manjšega (primernega takratnim dohodkom) in kasneje tega prodala in s pomočjo kredita kupila večjega. Je bilo pa pol manj kot so sedaj ista. Kupljen 7 let nazaj. Trenutno si ga ne bi mogla privoščit po teh cenah.
Anonimno 6790, 28.03.2025 ob 17:09
Sem samski. Imam veliko hišo. Če katero samsko žensko zanima se lahko zmeniva, da njej ponudim sobo v hiši. Potrebuje sobo katera?
hahahah dobra.
odvisno ker konc slovenije. meni je ljubljana top in ne grem ven. raje tu v garsonjeri kot v nekem velkem prostoru kjer koli drugje.
pa se drugače nimam za ljubljančanko, ponosno povem, da so moji starši prekmurc + štajerka in v meni teče ta kri. samo izven lj pa ne hvala. je ap res, da sem na obrobju najlepšega mesta, kjer skoraj ni več mesto.
aja. še odgovor. živim v garsonjeri, kupila čisto sama, imam denarja za nakup večjega ali tudi hiše pa ne čutim potrebe. plača nič posebnega niti povprečna, samo če je človek skromen pa skladi v 15iih letih so lepo naredili. kot je napisala ena, da bom sužnja prostoru. zdaj itak samo spim doma, pravim, da imam bivalno enoto :), ko bom stara pa ne bom rabila.
jp lokacija, 28.03.2025 ob 17:08
Ja, lokacija. Lahko živiš v LJ in se stikaš v malem sekretu, okrog vse smrdi, prometni kaos in daš za to vsaj 100 jurčkov, če ne več.
Lahko pa si izbereš bivanje v naravi, tam pa so cene tudi samo jurček za kvadratni meter. Kvaliteta bivanja je pač bistveno višja. Za enak denar dobiš veliko, lepo stanovanje. Namsto ljubljanskega sekreta.
Stanovanja v Ljubljani so draga z razlogom. Če bi bilo v vukojebinah tako super, bi bila Ljubljana prazna.
V srednji šoli sem z inštrukcijami privarčevala malo čez 10.000€. Ob faksu sem z inštrukcijami nadaljevala in še dodatno delala. Ne prav veliko, a tisto je bilo dobro plačano. Prvarčevala sem okoli 30.000€ do končanega magisterija.
Po študiju sem se zaposlila, nekaj mesecev bivala dona in varčevala. Našla 1,5-sobno stanovanje, imela pol za polog, ostalo kredit namesto najemnine.
Na tak način bi se s kreditom lahko do 30. leta preselila tudi v večje stanovanje.
Sem pa spoznala bodočega moža in sva si zgradila hišo.