Samski koliko vas je v resnici srečnih in koliko vas blefira
Sreča ni samo odvisna od partnerstva, kdaj boste to dojeli? Lahko si srečen ali nesrečen samski ali v vezi, so še druge stvari, ki vplivajo na tvojo srečo.
Jaz sem samska, sem pretežno srečna, mi pa nekaj manjka. Ampak kaj, naj jočem in hodim po svetu, razglašam, kako nesrečna sem? Namesto tega sem si našla načine, kako osrečiti sebe, vsaj delno, če si že ne morem izpolniti vseh želja.
Medenka, 10.10.2023 ob 06:18
Takšno samozavest in navidezno srečo kot nam jo želijo prodat samski je ena velika burleska. Zakaj? Na splošno močno dvomim v ljudi, ki o čemerkoli kot papiga lapajo eno in isto da bi prepričali vsaj sebe če že drugih niso…
In vsi tile srečneži stalno iščejo partnerja hahaha. Podobna tolažba je pri debelih v stilu “bolje da ljulja”.
Kaj bi morali mi vezani z družino s plakati okrog hodit in ponavljat da je super imeti ljubečo družino medtem ko vi samski gnijete sami 24/7… Ker če sebe povzamem meni resnično je lepo in tega ne zamenjam za življenje samskih čudakov, ki so jezni na cel svet.
Jbg tak je lajf, vsak je svoje sreče kovač.
Tudi jaz sem ” srečno samska” že 10+ let….priznam nisem…so dnevi ko bi ubijala za nekoga ob sebi, za pogovor, bližino, sprehod, cartanje in so dnevi ko si rečem “hvala Bogu” da nimam tega ko recimo poslušam po božičnih praznikih kako sta se zet in tast sprla za mizo in pokvarila božič celi družini in otrokom ali drugega srečneža v zvezi z 25 mlajšo ko sta se na smrt sprla ker ji je našel sporočila od drugega na božični vecer in sta spala vsak v svoji sobi….medtem ko je moj božič bil miren, sicer osamljen pred tv …ko vem za srečen par, z malim otrokom in moškega ki mi piše že nekaj let,vsakokrat ko je možno, hodiva na pijače, se druživa….in še eden 46 ki ima ob sebi mlado ženskico in ji igra “šugadedija”, medtem ko piše meni in lovi ure za mene….vsi navidez srečni v svojih zvezah, hise, otroci , avtomobili….zakaj potem tekajo in pišejo nam samskim grdobam? Verjemi da ne iz sočutja in ne zato ker smo mi nesrečne in osamljene, ampak zato ker so oni nesrečni v svojih navidez idelanih zvezah in zakonih….verjemi, govorim iz prve roke….sem samska ampak imam svojo družbo in uživam po svoje….nisem 100% vedno srečna ampak če imam izbiro imam raje to kot pa ” navidezno srečno razmerje” kjer moj dragi teka k drugi takoj ko je priložnost za to…..
No toliko o tem od mene…samske …
Življenje je lahko za nekatere, ki so vse življenje sami, zelo kruto. Mislim, da vsak izmed nas potrebuje neko potrditev, da je njegova življenjska pot prava, ljubezen vsaj ene osebe, ki mu zaupa in veruje v njega, nekoga, ki mu nudi emocionalno in duševno zatočišče. Ljudje smo čuteča bitja in sploh večno samski si zelo želimo tisti pristni telesni dotik, sanjamo o prvem poljubu, ki ga morda nikoli ne bo. Seveda večno samski lahko občutimo srečo v drugih stvareh: npr. v svojem zdravju, v svoji svobodi, v svojem notranjem miru, v svoji karierni poti, ampak vedno si bomo želeli še tisto nekaj več v našem življenju… Že najmanjša pozornost npr. sodelavke v nas prižge ogromen plamen sreče. Občutek, da te nekdo ne ignorira, da mu nekaj pomeniš, da te pogreša, je za nas zares dragocen. Noben denar mi ne bi mogel nadomestiti teh pristnih odnosov s sodelavci, kjer se vedno počutim kot človek. Nekateri se niti ne zavedajo, kako srečni so, da imajo svojo družino, praznike in dopuste preživijo v domačem in ljubečem okolju, imajo tam čustveno oporo, imajo načrte za prihodnost, delijo svojo srečo in žalost z drugimi, jih nekdo vsakodnevno gleda s sijočimi očmi, v objemu partnerja občutijo toplino in ljubezen. Nam večno samskim preostane samo sanjarjenje o vsem tem, hkrati pa občutimo ogromno hvaležnost že za najmanjše stvari.
Kaj bi morali mi vezani z družino s plakati okrog hodit in ponavljat da je super imeti ljubečo družino medtem ko vi samski gnijete sami 24/7… Ker če sebe povzamem meni resnično je lepo in tega ne zamenjam za življenje samskih čudakov, ki so jezni na cel svet.
Saj pa ravnokar hodiš z monovskim plakatom “kako si srečna” naokoli. Očitno ti nekaj manjka, da namesto, da bi se s partnerjem ukvarjala, raje tujce na internetu prepričuješ, kako si ti srečna, uni tadrugi pa ne.
Poznamo, 10.10.2023 ob 07:01
Eno takšno perlo imamo u firmi ko je srečno samska tudi na dopust hodi sama, novo leto praznuje srečno sama, skratka cveti v samskosti. Potem pa izveš da se vsiljuje k drugim za silvestrovo a je nihče noče v družbi, ker so vsi poparčkani. Enako je lani že marca spraševala 2 sodelavki če bi šli na dopust skupaj. Spraševala je eno z družino druga pa ima fanta. Naj omenim, da je podobna večini, ki radi govorijo da jim je perfektno biti sama. V 9 letih odkar je v firmi nam je znano to da je imela par kratkih zvez, ne daljših od 2mesecev. Tolk o sreči 😜
Mi imamo dva. Med tednom in tudi med vikendi se znajdeta, športata s poparčkanimi in podobno. Na dopustih in praznikih je pa kriza. Za krajšo nrkajdnevno smuko in vikend na morju še koga dobita, za daljše počitnice pa ne. Za te gresta potem z agencijami, da se ne počutita osamljene. Čez praznike pa k staršem.
Se mi zdi, da bi z obema rokama zagrabila koga, če bi le prišel mimo. Pa je težko, ko si že 30+.
Zadovoljno pa ne deluje nobeden od njiju, ampak sta večkrat mal bl zatežena, kot smo mi ostali. Ki smo seveda tudi kdaj, ko nas domači razkurijo 🙂
Ampak onadva sta bolj redko nasmejana. Sodelavec je drgač še kar znosen, njej pa samskost že orng ven tolče in je pogosto zajedljiva in nesramna.
Vendar ostali poznamo njuno situacijo in se ne obremenjujemo preveč. Ob njenih “izpadih” si pač rečeš, sej je boga, pustmo jo.
Če bi vezani tu gor resno bili tako srečni, ne bi razlagali in samske prepričevali kako je lepše biti v dvoje. Srečen človek drugega ne bo prepričeval v nič ampak bo živel srečno. Samski ne govorimo vezanim, da naj se ločijo, ker je biti samski boljše, pač samo povemo, da nam tako odgovarja. Razumem pa, da nekateri, ki dlje od rodil ne vidite težko sprejmete dejstvo, da smo ljudje različni, nekaj kar je vam naj naj je lahko nekomu drugemu meh. Osebno sem prišel do spoznanja, da mi nobena veze ne more nuditi, kar mi nudi samski lajf in biti samski še ne pomeni biti osamljen, osamljen si lahko tudi v vezi oz družbi. Npr ženska, ki ima moža pijanca, ki jo pretepa verjetno ni ravno srečna v dvoje? Zadnja leta v črni kroniki prevladujej umori in uboji v družinskem krogu, verjetno najbolj srečni ljudje v dvoje. Če smo za vas čudaki tudi prav, nam je prav malo mar, kar si francelj iz spodnjega dupleka in micka iz zgornjega dupleka mislita. Živim življenje zase, ne tako, kot francelj in micka mislita, da bi moral. Glede na to, kako nas skušate vezani prepričati kako je to naj naj bi rekel, da ste sila nesrečni in kot tipičen Slovenec je treba še ostale povleči v to vašo lastno bedo.. Zavaljen dec na kavču in sitni pamži, uh ja sama sreča vas je zato se vas pa polovica loči po enem letu zakona, verjetno kar pokate od sreče.
Ljudje smo socialna bitja. Naj bi bili. Dandanašnji zaznavam v določenih krogih veliko socialne anksioznosti, asocialnosti in celo antisocialnosti. Rekel bi, da gre v večini primerov za disfunkcionalne obrambne mehanizme, s katerimi se ranjeni posamezniki ščitijo pred nelagodjem, s katerim ne znajo shajati.