Samski magnet za obupane ženske….
Samski so samski z razlogom. In ja, s seboj imajo prtljago.
”Normalne” so najbrž dokaj zadovoljne s svojim življenjem in princa ne iščejo (več). Lahko ga imajo, lahko ga ne potrebujejo.
Vdove in vdovci so ponavadi kategorija, katera je samska iz drugega razloga. Jih pa najbrž lahko prišteješ na prste ene roke. Če so fajn, je pa tako ponavadi že kakšen pred tabo v vrsti, stari znanec namreč. Tako da…jah.
..ja ker za razna nakladanja sem pač prestara….ti temu praviš, da preverjam ali se splača…jaz temu pravim življenje – žal v dvoje mi mora it bolje, ko mi gre sami in ne slabše….pač moj pogled na življenje in mogoče malo preveč realna….
Čisto na začetku so vam že pravilno povedali: Privlačiš to, kar v danem trenutku si.
Začudi se razrvanost iz prejšnje veze in vidijo v vas trenutno enakega. Vendar to ne pomeni, da ste si tudi dolgoročno podobni ali za partnerstvo primerni.
“Učitelj pride, ko je učenec pripravljen” pravijo in glede partnerstev je nekako podobno.
Tisti drugi izrek pa tudi pove na šaljiv način: “Če so okoli vas sami norci, preverite, da tudi sami niste v norišnici.”
No, da se pogledati tudi na drugačen način. Ljudje včasih operirajo zgolj na nivoju simbolov. Tudi statusnih.
Če si samski-samska.. te pač stlačijo v nek predal in ravnajo temu ustrezno. “Srečno poročene” se tako hitro začnejo izogibati do še nedavne “najboljše, poročene prijateljice”.. v trenutku, ko postane samska.. se jo izogiba (v strahu za svojega partnerja, da ji ne “zbezlja”).
Fukfehterji itak še bolj pogumno pošiljajo slike curakljov samskim.. ker so pač uboge in potrebujejo nekaj trdnega, za oporo.
Podobno tudi samski moški deluje stereotipno. Simbolično. Ne vidijo dejansko vas osebno, temveč to kar sami želijo.
Pravilno vprašanje vsega skupaj je tako: “Zakaj vas tako prizadene, da vas drugi vidijo napačno?”
Če ste s seboj dejansko pomirjeni, veste, kaj si želite.. pač ni težko zavrniti vse pretirane ponudbe.. jih pač s špohtlom lepiti dol s sebe.
One vidijo vas narobe.. ne vi samega sebe.
A, ker vas dejansko to moti.. pomeni, da stvari niso tako stabilne na vaši strani, kot bi radi prikazali. Vaš dvom, vaše razmišljanje tako razkriva bistvo, ki so vam ga hitro zapisali in sem ga sam ponovil na začetku tega zapisa.
Been there, done that 🙂
Te jaz zapeljem do obale. Kje se dobiva?
Samski 40, meni je pa všeč, da se najdeš vsaj en tip, ki ne teži takoj z zvezo, seksom.
Pohvalno. Sicer mi še vedno ni jasno kako ti uspe toliko samskih žensk najti, ker recimo jaz sploh ne srečujem samskih moških, razen, če je res žensk res toliko več kot moških :).
Drugače pa ja, fajn, da nisi tak kot večina moških. Ki takoj, ko sreča samsko žensko hoče vedet ali bo kaj seksa ali ne alipa takoj zateži z resno vezo.
Jaz osebno raje spoznavam ljudi. Ne iščem obupano partnerja. Mi je pa fajn najti kako družbo za v gore, za šport. In preprosto ne gledam na moške kot na potencialne partnerje. Saj, če bi kaj ratalo super. Ampak v osnovi mi je moški kot človek, potencialni kolega, prijatelj.
Če mi na prvi pogled ni nekaj všeč, ga ne zavržem.
Instant odnosi, vse prec takoj in zdaj:) Takoj čekirati FB, Linkedin…izvedeti še preden greš na prvo kavo.
Kot da smo pozabili uživati v samem druženju;)
Brez agende zadaj.
…iskrenost in komunikacija….vsi bi se samo družili in spoznavali ter se meli neskončno lepo….zakaj pa potem ne iščeš novih prijateljev? Jaz ljudi zelo rada spoznavam in najprej si mi prijatelj in šele nato lahko preraste v kaj več…..samo resnično ljudje niso iskreni in tle jaz pravim karte na mizo – povej mi kaj želiš od mene iskreno in ti takoj povem kje sva….res probaj gledat na ženske kot prijateljice – družbo za v hribe in sprehode in klepete….ja sam pol ne razmišljat, koliko krat jo moraš še ven povabiti, da bo dala…
Kdaj pa greš u hribe? Lahko bi šli skupaj, vsi monovci naenkrat. Vsaj tisti, ki so zainteresirani.
Draga samska 40+. Takole zakaj bi nekdo moral imet za bencin in priti na obalo. Zakaj recimo ti nebi imela za bencin in prišla v Ljubljano recimo. Zakaj vedno moški. Zakaj enkrat ne ženska recimo. Tako ti bom rekel. Sem večkrat šel nekam, v Celje, Maribor na obalo itd itd. Na javi o, da se vidiva spoznava itd. Sem zbral za bencin in šel. In kaj je bilo. Sedenje v lokalu ob kavici z mobitelom v roki zanimanje za vse drugo samo za mene ne. Namesto pogovora o nama in življenju je pogovor, glej u o kakšno torbico ima mislim kr neki a ni ta folk čuden. Al pa ej caki sam tole odpišem veš ena kolegica na FB mi je neki poslala. No nato pa aja kok otrok pa imaš. Mislim halo to je realnost. Namesto da gremo nekam na sprehod si kaj ogledat pogledat kako zanimivost se umes pogovarjat spoznavat itd namenja pozornost drug drugemu itd me pelješ kam po obali na primer v škocjanski zatok lep park kjer bi se v miru družila pa lahko vseeno potem po sprehodu kavico spila itd itd.
…lej v kolikor gre za iskreno druženje in spoznavanje novih ljudi brez pričakovanj in nekih obsojan….zgolj za fino se met in osvojit nek hribček….sem zraven
Kje jih pa. Ja hvala za lep odgovor. Tudi meni je bistvo človek prijatelj kolega. Kajti če bo partner tvoj prijatelj potem bo tudi tvoj partner. In iz lepega prijateljstva spoznavanja druženja skupnih interesov pride potem do lepe ljubezni. Ne pa par Kavic aha to je pa to bomba. Pol pa imaš doma kretena recimo temu tako. Pol pa poslušam veš sem spoznala tega in tega in tako in tako. Totalno razočaranje. Uprasam ja kok dolgo sta bila skupaj Oz se poznala ko sta zaživela. Ja en mesec pa je že pri meni živel. Nakar skozi čas spoznavanje kreganje borbe totalno razočaranje. In njen odgovor komi sem se ga rešila pa se zdaj mi teži po tel.
…nisem tega rekla, da mora moški imet za bencin…..ja z veseljem se družim z moškim in ja tudi brez problema dam za bencin….sam meni to pomeni prijatelj in v kolikor na dolgi rok tak prijatelj ne pokaže, da bova prišla do deljenja stroškov in bo skoz “ta bencin” na meni….bo žal v prijateljski coni ostal…..sovražim to kar opisuješ in to je neiskrenost…še bolj pa sovražim a veš ja ja bova samo prijatelja in ob prvi priliki leze po meni…no za lest po meni, je pa treba žal malo več – sorry
Draga moja samska 40+. Jaz ne iščem ženske za sex. Niti ne za kuhanje pranje likanje sesanje pranje oknov. Ker vse to znam sam delat in to delam že zelo dolgo. Iščem žensko za prijateljevanje pogovor zaupanje spoznavanje druženje. To lahko traja tudi leto dve ali pet, da se spustim potem v neko skupno gospodinjstvo. Kar se pa tiče prijeteljev in prijateljic jih imam veliko nisem zamorjen depresiven tip Di bi doma sedel pa čas zgubljal. Druženja je veliko. Želim pa si iskrene ljubezni. Imeti partnerja da ti bi lažje v življenju ne hvala imeti partnerja ki ti bo prijatelj ja seveda z velikim veseljem.iskrsno imeti rad človeka, ko bo zdrav ko bo bolan človeka kateremu boš pripravljen rit brisat pa plenice menjat če bo potreba po tem bog ne daj.
Sem pristaš deljenja. In tako je prav. Ker samo tako bo lepo in bo lepo trajalo. In skozi prijateljstvo pokažem naklonjenost ženski, ki mi je usec. Ne želim pa se zaletavat. In ne želim in nikoli nisem izkoriščal. Nikoli ne bom.
Sem zelo iskren človek. V prvi vrsti sem iskren do sebe. In če sem iskren do sebe bom tudi do drugih. Samo izkušnje pa kažejo svoje na žalost. Se dobim iskren totalno na kar čez čas zvem Oz se katera nehote žareče potem vidim to iskrenost žal izkušnje kažejo drugače. Ne rečem da so so vse so vsi taki a večina na žalost nima obraza povedat tako kot je.
Bolj ko te berem, bolj se mi zdiš copata in bi vse naredil, sam da bi ga namočil.
Vedno pa sem bil za druženje spoznavanje novih ljudi osvajanje hribckov sprehodov druženja ja in to si želim seveda skozi čas pa kaj vec.
To si pa lepo napisal. Zdaj se bo usulo tule.
Hmm, jaz pa iščem iskreno prijateljstvo, nekoga za druženje in ne nazadnje tudi seks.
Okna so lahko tudi nepomita včasih. Si privlačen? Čudno mi je, da nekdo raje zre v telefon kot
sogovornika. Že iz osnovnega bontona recimo.
Ti čisto verjamem….v končni fazi to vsi iščemo in na to kaj nam je pomembno, smo si zelo različni……debata se je razvila, ker si se pritožil, da srečuješ same obupanke, depresivke (jaz pa fuk fehtarje) in moj odgovor je bil, da zato, ker so ljudje neiskreni….se pretvarjajo…..se dobivajo in ti/nam pač nakladajo v obraz…..drugo pa ja ti zgodovino ljudi jemlješ kot breme, jaz v tem vidim odprtost in probam razbrat, kakšen je človek v resnici….a veš uno človeka ne spoznaš po tem kaj ti govori, ampak po tem kako se vede do drugih ljudi….držim pesti, da najdeš svojo neskončno ljubezen – mogoče nehaj iskat in res ljudi jemlji kot prijatelje…pride prava pravijo 🙂
To si pa lepo napisal. Zdaj se bo usulo tule.
Hmm, jaz pa iščem iskreno prijateljstvo, nekoga za druženje in ne nazadnje tudi seks.
Okna so lahko tudi nepomita včasih. Si privlačen? Čudno mi je, da nekdo raje zre v telefon kot
sogovornika. Že iz osnovnega bontona recimo.
Druženje sex vse to je zajeto v enem. In vse pride s časom. A najti prijatelja človeka ki si boš prijatelja. To je pa loterija. Fukfehtar hvala imama nekaj sosed, ki si me že nekaj časa želijo. Če jim pozvonim vrjami da pade k domina. Samo mi ni do tega. Ne rabim tega. Vrjami da ne.
Privlačen kakor za koga. Kaj pa vem. To pa mislim, da je bolj vprašanje za nežnejši spol. Sem preprost urejen kulturen prijazen crnolas.
Samska 40+ niti ne iščem čist iskreno. Tisto pravo pride samo od sebe. Veš velikokrat sem za ljudi naredil marsikaj. Tudi za ženske ki sem jih spoznal spustil v bližino se odprl in one meni. Bil iskren že takoj dal karte na mizo. A vedno se je izkazalo za napačno. Spoznal ji pomagala stal ob strani jo iz dreka izvlekel itd sprejel otroke super krasno. No ko se je pa k sebi spravila pa hvala lep dan ti želim. Zato ti pravim. Prijateljstvo spoznati človeka in to prijateljstvo lahko traja in traja in traja. Seveda je zajeto vse v to druženje sprehodi pogovor pomoč druženje iskrenost zaupanje sex ljubezen. A ne prehitevati. Me razumeš.
Veliko je njih ki zrejo v telefon, namesto v mene. Pogled v oči veliko pomeni. Če nekoga gledaš ga tudi poslušaš. Spremljaš pogovor gibe telesno govorico. Ne pa tel in to ženske, ki bi si mislil aha tale je pa odrasla.
….razumem in najbrž boš še parkrat “mimo brcnil”, ker ni zagotovila, da bo tudi prijateljstvo večno….vsi smo kdaj v koga preveč vložili in ja smo sedaj bolj previdni…zaprti…
…pišuka steple se bodo za tebe….tok dobro zveniš :)….
Forum je zaprt za komentiranje.