Samski stan je drag
Tule gor se na veliko ubadate s samskimi ženskami. Občasno pa tudi moškimi. Včasih se sprašujem zakaj vem gredo samske ženske tako v nos?
Ampak stvar je v tem, da samski, ki tudi živijo sami, nimajo vse tako enostavno kot se zdi. Stroški so bistveno večji. Pa za vse so sami. Prideš domov, prazno.. Imaš težave, nimaš koga za nasvet. Rabiš še en par rok, ga moraš plačat.
Tako, da ja, samski stan je drag in po drugi strani moraš biti tudi sposoben vse sam zorganizirat, vse urediti. porihtati, popraviti.
Torej sklep: tisti, ki živijo samski, so pač taki, ki so sposobni sami živeti.
seveda.
koliko je žensk, ki so šle v vezo le zato, da so lahko “skupaj ustvarjale” in se kitajo s tujim perjem.. zares ljubeznskih vez j zelo malo, večinoma so ekonomske.. raje sama do smrti kot v ekonomskem paru. če ni ljubezni, ni zvestobe, ni pripadnosti, ni skrbnosti, ni pomoči, ni nežnosti, ni strasti, ni globoke povezave, ni stanja ob boku svojemu človeku itd potem pač veze ni. to da si dva delita stroške in streho nad glavo pač ni partnerstvo, ni zakon je le ekonomija.
Lepo je pogledat kak par, ko sta že desetletja skupaj pa vidiš, da je med njima še kar ljubzen. Samo jih ni ravno veliko.
Ja, marsikdo reče, če bi imel denar, bi se ločil.
Tisti, ki so v srečnih vezah, se itak ne ubadajo s samskimi. Samski gredo v nos tistim, ki so v bednih vezah.
Vsekakor pa ja, samski stan pač ni za luzerje in luzerke.
Hočeš povedat, da si si našla takega, ki ga moraš finacirat, da imaš sedaj več izdatkov?
Stanovanje za dve osebi pride ceneje kot za eno osebo. Elektrika, voda, internet, kak časopis, komunala… skoraj enak strošek za dve osebi kot za eno. S tem, da v paru pač sta tudi dve plači.
Izleti so za samsko osebo tudi dražji kot za par: bencina se porabi enako, plači sta pa dve. NOčitve so za par tudi ugodnejše kot za eno osebo.
Tudi pri hrani prida za dva ceneje kot za eno osebo.
Razen seveda, če si si našla tipa, ki ga moraš fincirat. Potem ja, potem je zate dražje.
Torej. Najemnina 350 €. Stroški 100 €. Skupaj 450 €. Pralni prašek 20 €. Pereš na 14 dni, to je 2 pranji na mesec, 10 mesecev pereš z enim praškom za 20 €. Potem je dodatno pranje, recimo brisače, posteljnina, 2 pranji na mesec, za 20 €, 10 mesecev. Toaletni papir 10 rolic, uporabiš 4 € na 3 mesece. Hrana lahko v mikrovalovki, 2 – 3 € na dan. Maksimalno 10 € na dan, če skuhaš recimo za par dni, pa ješ enako.
Bolj se splača biti sam, kot pa v paru. Odpadejo pijačke, večerje, darila, …
Je pa tako, če imaš kot moški višje dogodke, vprašanje, če je dražje. Ko pomisliš, marsikateri družinski strošek ti je prišparan. Če bi imel recimo slabše stoječo partnerko z velikimi apetiti, njene želje postanejo tvoja obveza.
Za revne je samsko življenje na svojem no go, pa naj so moški ali ženske. Itak si ga ne morejo privoščiti, če niso v vezi, so ponavadi podnajemniki v kakšni sobi ali pri starših.
Recimo že samo stanovanje, ki je največji strošek za večino. Za dva rabiš malenkost večje staovanje kot za eno osebo. POsledično je tako stanovanje le malce dražje. A plači sta dve.
Potem čisto banalin primeri: internet za 2 stane enako kot za eno osebo. TV za dva = za eno osebo. Razno orodje, kuhinjski aparati, … enako za dve osebi kot za eno. Samo vsakič sta potem dve plači.
Tako, da ja, samski stan je draga reč. Si ga ne more vsak privoščiti.
Po drugi strani je cenejši in enostavnejši, če si ga lahko privoščiš. Ni usklajevanja s “partnerko”. odvisen si od sebe in svojega razporeda. Ne rabiš večjega avta, ki bi bil po okusu “partnerke”. Kaj šele, če je potomstvo, ste si kdaj zračunali, koliko denarja ste porabili za svoje otroke in kaj bi lahko sebi privoščili, če ne bi imeli otrok? Vse ima obe plati..
Tudi jaz sem bila vedno brez denarja ko sem bila v paru. Apetiti so veliki, jaz sem bolj skromna. V 4ih letih sem nasparala za avto in ga skesirala. Vse, kar sem prej zapravila zanj in otroke, je slo na racun in evo, avtocek. Ful sem bla vesela
Stroskov imam toliko kot jih imam. Se da porazdelit ce nisi v najemu. Za pomoc se pa vedno najde kdo od kolegov do sosedov
samski stan
NE. ti si spet sama delaš tolažbo za svoje napačne odločitve. ni rečeno, da so sposobni ker ponavadi niso. prisiljeni so, niajo druge izbire. sama si se dala v ta položaj. ker si feminsitka, evičarka skrajna. ker si pač hodila na druzboslovje ,ki je pač feminsitična indoktrinacija. znajo oni z ženskami kumot. operejo vas tako, da si nikoli več niste sposobne najdit moškega. kot ti. včasih je bilo rečeno za moške policaje, kako jih operejo in vojake. nihče pa ne govori o tem kako ženske operejo na fakulteti 4 n 5 let in več. pralnice ful močne. da pridete ven samostojne, feminsitke, kvazi alfa prasice, ki en da ne rabite moškega ampak ga nsite sposobnei met. in prav je da veiko plačaš, navadnemu delavcu za preprosto zadevo. to je edino pošteno da moraš obrtniku veliko plačat. kr plačaj veliko. si želela samostojnom neodvisno feminsitčno življenej. zaničevalnodo navadnih delavcev. ok. zda pa pač plačuj. če ne želiš, kupi n kredit 40 let ful fino stanovanje v lj. pa banki plačuj celi laif. ja, nafukali so te. totalno. ti, nisi sposobna imet moškega. in ja, zato vas sovražimo. ker ste ničvredne. ženska, ki ni spsobna živet z moškim, ganajdit, je ničvredna oseba. to je tako kot da ti prodam pralni stroj, ki ne pere. al pa pečico, ki ne greje. črno žarnico, železne šuhe, 4kotne gume na peciklu. nič vredna si. tvoja vrednost je enako NULA! sama si si izbrala to življenje.
samski stan, 10.06.2025 ob 20:18
Tule gor se na veliko ubadate s samskimi ženskami. Občasno pa tudi moškimi. Včasih se sprašujem zakaj vem gredo samske ženske tako v nos?
Ampak stvar je v tem, da samski, ki tudi živijo sami, nimajo vse tako enostavno kot se zdi. Stroški so bistveno večji. Pa za vse so sami. Prideš domov, prazno.. Imaš težave, nimaš koga za nasvet. Rabiš še en par rok, ga moraš plačat.
Tako, da ja, samski stan je drag in po drugi strani moraš biti tudi sposoben vse sam zorganizirat, vse urediti. porihtati, popraviti.
Torej sklep: tisti, ki živijo samski, so pač taki, ki so sposobni sami živeti.
Ja no, me zanima?
Je samski tako sposoben, da je lahko samski ali je se vedno luzer?
Jaz tipa nisem financirala. Je imel in se ima boljso placo kot jaz. Nikoli ni bil skrt, nikoli nic godrnjal, vedel je, da si pol stvari jaz ne morem privoscit z minimalcem in sem prispevala kolikor sem lahko. Zase sem kupovala samo nujne stvari, njih sem pa crkljala in razvajala, normalno, ce imas koga rad, mu das vse, kar lahko. Tudi on mi je kupoval stvari, vecinoma nepotrebne, ker nisem materialist in ne maram kapitalizma oz te gonje po denarju, uspehu in karieri. Kupil mi je npr avtomat za kavo, kapsule ful predrage zame in je romal v smeti, tud podarit ga nisem mogla. In se kar nekaj takih bedarij, ki jih ne rabim v zivljenju.
meni je najceneje biti sama. kadarkoli sem Bial v kakšni vezi, vedno sem prisparala bistveno manj. kar eni stroški … kot pišejo zgoraj ….sama nikoli ne grem na kavo, on je hodil skoraj vsi dan. če sva šla kdaj skupaj .. sem potem seveda tudi jaz morala kdaj plačat.
sama jem zelo enostavno hrano, večinoma sezonsko zelenjavo, on je jedel meso vseh vrst, pa sadje, ker domač z vrta ni tako dobro, pa sladkarije … in valjda ni vedno vsega samo on pojedel, cevje skuhal kosilo sva jedla skupaj in tako sem posledično tudi jaz morala kdaj kupit hrano ki je sicer ne kupujem in ki je draga.
sama zelo rad pešačim, on se je rad vozil na izlete. zgodba enaka zgornjim … spet zame neki štorski, ki jih sam nimam. pa potem se kje kako kosilo ali fast food.
sama perem enkrat na 10 dni ali celo na dva tedna, on se je čaka sam vsaj trikrat preoblekel. tudi delovne cunje je nosil domov. to je bilo pranja … skoraj vsak dan. pa vse luči prižgane, pa tuširanje vsaj 2x dnevno .. enostavno ni racunice.
skratka … ko sem sama gledam na denar, pazim, stedim, kupujem tisto kar se meni zdi pomembno, ugasam luči, zavedam se da nič ni zastonj. v dvoje sem jaz vedno finančno na izgubi.
moja samota, 11.06.2025 ob 10:26
meni je najceneje biti sama. kadarkoli sem Bial v kakšni vezi, vedno sem prisparala bistveno manj. kar eni stroški … kot pišejo zgoraj ….sama nikoli ne grem na kavo, on je hodil skoraj vsi dan. če sva šla kdaj skupaj .. sem potem seveda tudi jaz morala kdaj plačat.
sama jem zelo enostavno hrano, večinoma sezonsko zelenjavo, on je jedel meso vseh vrst, pa sadje, ker domač z vrta ni tako dobro, pa sladkarije … in valjda ni vedno vsega samo on pojedel, cevje skuhal kosilo sva jedla skupaj in tako sem posledično tudi jaz morala kdaj kupit hrano ki je sicer ne kupujem in ki je draga.
sama zelo rad pešačim, on se je rad vozil na izlete. zgodba enaka zgornjim … spet zame neki štorski, ki jih sam nimam. pa potem se kje kako kosilo ali fast food.
sama perem enkrat na 10 dni ali celo na dva tedna, on se je čaka sam vsaj trikrat preoblekel. tudi delovne cunje je nosil domov. to je bilo pranja … skoraj vsak dan. pa vse luči prižgane, pa tuširanje vsaj 2x dnevno .. enostavno ni racunice.
skratka … ko sem sama gledam na denar, pazim, stedim, kupujem tisto kar se meni zdi pomembno, ugasam luči, zavedam se da nič ni zastonj. v dvoje sem jaz vedno finančno na izgubi.
A skromni tipi, ki vsepovsod pešačijo, se tuširajo 2x tedensko, nosijo iste gate cel teden in živijo na kruhu in vodi vas pa ne zanimajo?? Kakšno presenečenje. Eni iz življenskih izkušenj potegnete same zgrešene zaključke.
Anonimno 1434, 11.06.2025 ob 14:19
A skromni tipi, ki vsepovsod pešačijo, se tuširajo 2x tedensko, nosijo iste gate cel teden in živijo na kruhu in vodi vas pa ne zanimajo?? Kakšno presenečenje. Eni iz življenskih izkušenj potegnete same zgrešene zaključke.
Ah daj… skromni ste samo, dokler si kruh kupujete le za svoje potrebe.
Samo na dve večerji, skuhani iz ljubezni in veselja, da mu lahko ustrežem in ga pogostim z nečim, kar znam odlično pripraviti, pa že tip misli, da ga bom vsak dan pričakala s hrano po njegovem okusu in željah, seveda bom jaz tudi nabavila vse potrebno, kajpak za svoj denar, on je samo gost in nima pojma, kaj je treba kupiti…
Ok, kuham en mesec vsak dan. Z veseljem. Potem je pa kak dan, ko ne morem skuhati, povem tudi vnaprej, da ne bo časa. A muskiš, da se spomni reči, da bo on skuhal ali celo povabil na večerjo, prinesel pizzo? Ma kje pa!!! Reče, eh, si bom pa sebdvič naredil ali pa bom ta dan malo na linijo pazil…. Ti ženska, ti pa me itak ne zanimaš. Ali po cinikovo: ti mi že ne boš strošek….
Evo ti vaš občutek za realnost! Vzeti in Imeti ja, dati ne.