Samski – uspešneži?
Gledam nekaj. TIle samci in samke tam sredi 30ih, 40ih. Pa to so sami uspešneži. POnavadi izobraženi, ok plača, potujejo, športajo, hodijo na razne tečaje, v gledališče, opero. Ni da ni.
Zdaj pa mi ni jasno. Ali so zato samski, ker so uspešni in ne rabijo nekoga, da jim pomaga pri plačevanju računov.
ALi so zato polni hobijev in vsega, ker bežijo pred osamljenostjo, ker so samski?
Nekaterim nam ni glavni cilj v lifu babo dobit pa otroke delat.
Torej, smo polni hobijev in vsega, ker smo ambiciozni.
Samski so zato, ker ne dobijo ženske/moškega in potem se vržejo v neke dejavnosti, da bežijo sami pred sabo.
Uspešneži? Daleč od tega.
Po moje, tako kot so med porocenimi, tudi taksnimi z otroci, taksni in drugacni, so tudi med samskimi. Nenazadnje, za casa zivljenje, marsikdo celo veckrat zamenja breg na katerem sedi. Ne eni ne drugi nimamo monopola nad sreca, uspehi in zadovoljstvom. Toliko bi pa ze moralo biti vsakemu jasno.
Niti zivljenje samskih in vezanih se ne rabi bistveno razlikovati. Tako kot imas druzine z malimi otroci, ki vse prodajo, da po vec let potujejo skupaj po svetu, imas samske brez potnega lista, ki jim dol visi tako za sport kot gledalisce.
samski uspešni moški so homiči, sicer bi jih že kakšna plehh ujela. uspešnim samskih ženskam pa se ne ljubi popoldne gospodinje igrat.
sicer pa ne vem, kje jih najdete, po moje jih je bolj malo.
pa tudi dosti revnih je samskih, pa kaj.
Imaš samske uspešne in samske “uspešne” :))) med “uspešne” spada nekulturni, ki je “uspešen” ker ima hobije :))))
Mi je pa logično, da so res poslovno uspešni moški sami, ker jih je s firmo, vredno par mio. EUR strah, da jih bo ena oskubila. Kar se mene tiče ne bi smatrala sebe kot uspešno, če ne bi imela urejenega (tudi) seksualnega življenja.
Kje najdes cas za vse, ko sti na tem forumu kot slovenske novice: 24 ur na prezi 🙂
Kje najdes cas za vse, ko sti na tem forumu kot slovenske novice: 24 ur na prezi :)[/quote]
Si me z nekom zamenjal: pridem parkrat na mesec (če) in nimam več nickov, kot nekateri mislijo, pišem samo pod tem 🙂
Pa kolko slovencev pa ima firmo vredno par milijonov €, tak realne vrednosti…. pa da je 100% v njihovi lasti in te fore…. pa da niso nikomur nič dolžni. Takih slovencev je nekaj 10……. nič več.
Pa ne samo to da je vredna par milijonov €, ampak da če bi jo dali danes na trg, bi jo jutri nekdo dejansko kupil za ta denar….
Če pa dodamo kriterij da je taka firma mogla nastat po letu 2010 in da so lastniki mlajši od 35 let, potem pa ne vem če jih je na prste obeh rok, pa ne vem če nisem ravnodušen.
Skratka večian teh kao uspešnih, je dobilo za abe kredite (Tuš, Jankovič, Bavčar ipd.) v času pred 2008, večino njihove vrednosti je ali duopol/oligopol ali pihanje na duša Slovencev v tistih časih (najboljši sosed, Istrabenz/Petrol)
In ne pozabimo, 2 milijona prometa še ni vrednost firme 2 milijonov 🙂 Tudi firma v kateri sem jaz delal je leta 2006-2009 imela po 60-80.000 mesečnega prometa……….
Uspešni moški ali ženska, je taka oseba ki je zadovoljna s svojim lajfom, ampak taka oseba ne čuti potrebe priti na forum in se samohvalit in poveličevat (poslovno) napram drugih z višino plače(ali višino njihove)…
Slovencev, ki imajo premoženja v milijonih v takšni ali drugačni obliki, je par sto, ne par deset, pa še nisem štela sinkov in hčerkic, ki bodo to podedovali. Uradno sicer niso (še) milionarji, so pa vseeno v nevarnosti, da si dobijo partnerja, ki jim je samo do denarja.
Večina od vas ima omejen pogled in vidite samo tisto, s čimer vas futrajo rumeni mediji, poznate Jankovića in Šrota, medtem ko za 80% ljudi z lestvice najbogatejših nimate pojma kdo so in kaj počnejo, pa do kupa podjetnikov, zobozdravnikov in lopovov, ki so ravno tako milionarji, sploh še nismo prišli.
Saj sem napisal, da si milijonar, moraš met keš, če imaš ta keš v podjetju nimaš denarja ker ga morš prvo prodat, potem pa marsikdaj cene (pre)hitro popadajo na bistveno manj kot piše na papirjih, a se ni en milijonar glih nekaj časa nazaj javno ”jokal” kako je to prenapihnjeno kaj piše na tej lestvici in da če bi on to danes prodal ne bi mel ”pol” tolko kot tam piše in sanjajo ti ki to ocenjujejo?
nekaj je borzna vrednost, drugo je realna. Pa saj to še predobro veš kajne.
No zdaj pa dodaj kriterije ki sem jih postavil jaz:
– mlajši od 35 let
– odprto podjetje po letu 2010
– brez biznisa z državnim proračunom ali biznisa z podjetji v državni lasti(25%+ državna last)
– brez podedovanega od staršev
– večinska prodaja v tujino(opcijsko, da je najbolj realno)
Ko te kriterije dava v efekt, bova videla koliko je takih ki so uspeli, sami, brez pomoči politike in po tem ko se je free kredit time prenehal….. Seveda sama veš da takšnih ni prav dosti, če sploh kaj.
Tile Akrapoviči in podobni pa itak samo poglejmo koliko državnega denarja so dobili, pa je vse jasno.
V večini primerov pač ni časa za žensko da bi se še s tem ukvarjal. Ker ženske morajo biti v središču pozornosti. Zato so pač samski, lep primer je Colariš. Pri ženskah ki so uspešne je pa tako da se navadijo moškega razmišljanja in so popolnoma nesposobne normalne zveze. Ker začnejo tekmovat, obnašajo se zelo možačo. Take pa moški ne tolerirajo.
Bolj je problem to, da moški ne tolerirajo ženske, ki zasluži več od njih, ker jim ven sekajo manjvrednostni kompleksi 😉
Kaj ima to veze?.Misliš, da je človeka, ki je obogatel, ker je bil na položaj nastavljen, kaj manj strah za svoj denar? Da keš pi*ke rečejo, “joj, od tega tipa denar me pa ne zanima, ker si ga ni sam ustvaril”? :))) ziher :)))
Tipično.
Če je ženska samska in uspešna in zavrne nekega luzerčka, bo ta luzerček hitro začel zmerjat, da je možača, da ni normalna.
Nek normalen moški, četudi bi ga ona zavrnila, ne bi imel take potrebe po žaljenju te ženske.
Veze nima pri tem o čemer govoriš, ampak pri tem ko ti pišeš kako smo eni leni, ne moreš pa naštet (ali nočeš) niti enega milijonarja po teh kriterijih, torej da je dosegel nekaj brez pomoči države, dedovanja in po tem ko so se pipice s krediti zaprle….
Zdaj sta to dva čisto drugačna Svetova, ti in ostali pa ju nalašč mešajo/te ker vam tako paše…… kot je moj foter nekoč pametoval, kako ne morjo dobit eni danes službe on jo je takoj dobil takrat v začetku 70tih….. samo je pozabil da je takrat bila SFRJ, koliko so takrat delali in da takrat praktično ni bilo brezposelnih…. tako da on zdaj lahko pametuje, ko pozabi (kao pozabi) na tiste kriterije….
Enako si zdaj ti. začela s kariero verjetno tam okrog 2002+/- 3 leta v času največje konjukture in zdaj pametuješ tu naslednjim generacijam kako smo nesposobni, ti pa kako si sposobna.
Zato je pomemben čas kdaj je kdo postal milijonar oz. odprl firmo, kakšni so bili takrat pogoji itd. Tako kot je pomembno kdaj je kdo začel kariero… Ne da je to izgovor kajti najboljši še vedno dobijo kaj dobrega ali naredijo preboj, ampak nekateri ki so leta 1995 začeli in imajo danes solidno plačo, če bi začeli danes bi gladko pušiji na pogodbah za par mesecev in na plačah do 900€ bruto. kot večina mladih.
Tipično.
Če je ženska samska in uspešna in zavrne nekega luzerčka, bo ta luzerček hitro začel zmerjat, da je možača, da ni normalna.
Nek normalen moški, četudi bi ga ona zavrnila, ne bi imel take potrebe po žaljenju te ženske.[/quote]
Ne gre se za to, ampak zato ker uspešne ženske (poslovno) prevzamejo veliko moških lastnosti in to odbija veliko moških.
To je tako kot da bi se tip oblačil v pičko in bi mu ti rekla da ga nočeš ker ti deluje ne-moško in bi ti nekdo rekel da ga zmerjaš da ni normalen itd…. Tako mnogi moški vidijo poslovno uspešne ženske, pri nekaterih pa je tudi ta kao kastracija, ampak odkrito rečeno ne poznam nobenega takega primera, večina mladih se strinja da ima njihova draga najboljše da 5.000 plače pa bodo oni doma z veseljem in jo spodbujali v poslovni karieri… to samo ženske vidite ogromno takih, ki jim to baje ni všeč… Če pa jim že zakaj ni všeč, pa je to zato ker potem take ženske zahtevajo od tipa enako plačo ali višjo…. ne vem zakaj tega tipi nikjer ne zahtevamo 🙂
Skratka še eden famozni mit, kot tisti da ženske za ENAKO (eni celo dvakrat več dela lol) zaslužijo X% manj od moških….. Če bi to bilo res, bi bile vse ženske zaposlene, tipov pa samo toliko da bi šlo skozi….. ker noben podjetnik/lastnik se ne bo odrekel takem SILNEMU prihranku samo zato da podpira neznanega tipa ker imata oba lulčke.
motiš se, hudo 🙂 kot ponavadi 🙂
Kodrič in Merlak sta dva mlada fanta, ki sta uspela povsem sama, Ludi loginova nista podedovala premoženja, kolega si je ustvaril mini imperij z zobozdravstvenimi storitvami – in je vzel tak kredit, kot bi ga lahko tudi jaz. Drugi kolega s tehničnimi storitvami, ravno tako brez pomoči države ali kreditov. Osebno jih poznam kar nekaj, kar je še vedno majhen delež vseh.
Točno to. Naslednja značilnost zgub je, da so vsi krivi za njihov neuspeh: kriva je država, krivo je to, da nimajo vez, krive so grozne ženske, pa slabo vreme… oni so sicer blazno sposobni in inteligentni, ampak so vsi drugi krivi, da niso iz svojega življenja naredili ničesar, ker jih samo za.jebavajo :)))) ampak, če bi oni lahko dobili kredit, pol bi pa blo, ane… ;D
😀 “tudi Loginova” 😀
khm, sorry – jaz se ne šemim v moškega, tako kot ti…..
🙂
Nismo že pred časom ugotovili, da ti si moški?
motiš se, hudo 🙂 kot ponavadi 🙂
Kodrič in Merlak sta dva mlada fanta, ki sta uspela povsem sama, Ludi loginova nista podedovala premoženja, kolega si je ustvaril mini imperij z zobozdravstvenimi storitvami – in je vzel tak kredit, kot bi ga lahko tudi jaz. Drugi kolega s tehničnimi storitvami, ravno tako brez pomoči države ali kreditov. Osebno jih poznam kar nekaj, kar je še vedno majhen delež vseh.
Točno to. Naslednja značilnost zgub je, da so vsi krivi za njihov neuspeh: kriva je država, krivo je to, da nimajo vez, krive so grozne ženske, pa slabo vreme… oni so sicer blazno sposobni in inteligentni, ampak so vsi drugi krivi, da niso iz svojega življenja naredili ničesar, ker jih samo za.jebavajo :)))) ampak, če bi oni lahko dobili kredit, pol bi pa blo, ane… ;D[/quote]
A to onadva mlada fanta ki služita od provizij? Ja onadva sta pa res sposobna, daj kakšen primer nekoga ki nekaj ustvarja, ne pa jemlje drugim za storitev 🙂 Saj vem da boš rekla da nima veze, ampak no ja, to ni uspešnost, vsaka pa jima čast, da sta nategnila folk da jima plačuje provizijo za neko storitev ki ni potrebna. To pa ja.
Torej še kdo, ostalih nisi povedla imenov pa priimkov, ker se prehitro vidi ta ”uspešnost” na poročilih preteklih dogodkov in transakcijah njihovih veleuspešnih milijonskih podjetjih.
Od kolegov “imenov in priimkov” nisem omenjala, ker niso javno znani in ni noben za njih še slišal, razen kdor ga osebno pozna. Ker ti ne poznaš nobenega uspešnega, očitno ne spadaš mednje. :))
Glej Matkič, ne glede na to, koga bom omenila, boš našel “razlog”, da v resnici ni uspešen: nekdo med služenjem težkih eur ne dela (po tvojem) pravih stvari, drugi je vzel kredit, tretji ima firmo z bratom in je torej ni ustvaril sam, itd., itd…
V praksi pa je takole: folk ima denar, ne glede na to, kaj počnejo, veliko njih si ga je zaslužilo samih. Na počitnice hodijo v tople kraje, vozijo se s Teslo, ki so jo dobili za uspešno prodajo podjetja, ki so ga sami ustvarili iz ničesar in jim dol visi za ljudi, ki jih prepričujejo, da imajo napačen biznis, medtem ko ti za šankom še vedno žuliš taprvo pivo, ki je že zdavnaj postalo toplo, ampak je to edini način, da tvoj užitek dlje traja. Menda si pa oba zase mislita, da sta uspešna :)))
Ljudje plačujejo tisto, kar mislijo, da potrebujejo. Tudi storitve in provizije. Sicer pa noben nobenega ne sili, da trguje z bitcoini kot npr. moraš obvezno imeti TR, pa se za to noben ne sekira.
Veleuspešne banke, so tudi najavile da imajo letos kar SILNIH 149 milijonov dobička….. hahahahahaha pozabljajo pa da smo jih dokapitalizirali za cca. 5 MILIJARD €€€
Kdaj bodo ta denar vrnile? Na nikolovo, zdaj pa so spet tu not silni menedžerji na katere dobi Lepolaska mehke noge in vlažno pizdico… in so za njo to uspešni direktorji, in manadžerji
exactly – oni so zase uspešni, ti pa ne 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.