Samsung galaxy note 2
Živjo!
od kar sem zadnjič doma ponastavil router (spremenil sem ime in dodal geslo), se s samsung galaxy note 2 ne morem povezati z internetno povezavo. povezavo mi sicer pokaže, prav tako zahteva geslo, vendar potem ko geslo vpišem in dam “poveži” se ne zgodi nič, ne morem na internet!!
prosim pomagajte ker nujno potrebujem internetno povezavo !!
Hi,
Če si resetiral usmerjevalnik, potem po vsej verjetnosti nimaš vklopljenega MAC filtriranja naslovov, statične IP naslove (DHCP torej na OFF), itn. Tako da bi moral samo ponovno določiti geslo, tip brezžične povezave (WPA/WPA2, TKIP/AES,…) in isto potem na telefonu in bi moralo delovati. Oddajanje SSID signala (SSID broadcast) imaš verjetno sedaj tudi vklopljeno po resetiranju… ali ne ?
Lahko se greš postopek eliminacije in se prvo poizkusiš povezati tako, da nimaš zaščite oz. šifrirane povezave (torej Open, brez WPA/WPA2/WEP,…) in če ti pa niti to ne bo delovalo, potem je pa vprašanje kje je napaka. Verjetno na telefonu, samo to je drzna opomba.
torej naj ponovno resetiram usmerjevalnik, a tokrat naj ne nastavim gesla ?
Tako ja, vendar če ti pa tudi potem spet ne bo delalo, nazaj zakleni svoje omrežje in se mogoče poizkusi povezati na splet pri komu drugemu. Tako boš pa potem res vedel kje je problem.
Najlepša hvala za pomoč, zadeva sedaj deluje 🙂
Aha… no ni za kaj, sicer pa, da bo še drugim (kdaj, enkrat) v pomoč, kaj točno si naredil ?
PS: A prej si se pa lahko z (npr.) prenosnikom povezal na domače brezžično omrežje ? Če je odgovor pritrdilen, potem je možno, da si bil žrtev “foul play“.
Forum je zaprt za komentiranje.