Sanjska ženska…
Tudi Vida je izstopila iz ustanove …Cerkve…ni pa izstopila iz vere in je še naprej verna….torej se ima še naprej za katoličanko.
Kakor sem jo jaz razumela.
Vera je za človeka pomenbna, nihče ne more živeti brez vere. Ne pa mešati vero z različnimi religijami in ustanovami. Če nekdo veruje vase, je to največ, kar lahko:)
Za množice, ki pa po večini imajo čredni nagon, pa so potrebne neke ikone, vodstvo, nekaj oprijemljivega….ker razumeti Boga je zelo težko in to uspe redkim. Za večino pa je potrebna slikca, buda, jezus, alah, bogec z veliko roko in brki…karkoli, sam da lažje verjamejo. V Rimu se je zelo oprijelo prodajanje odpustkov….ker so ljudje dobili papir v roko…..ker za več niso imeli niti izobrazbe niti inteligence.
O ustanovah in pripadnosti, pa spet vsak po svoje.
Meni je bilo lepo pri tabornikih in pri verouku. Še vedno so mi všeč razna krščanska praznovanja, ker sem v tem vzgojena in ne pečem potice zato, ker bom potem izpadla verna, ne grem k maši zato, da bi soseda vedela da sem verna…..v katoliškem duhu sem vzgojena in če pošljem otroka k verouku, ministrantom ali prispevam 10 eurov za zvonik, še ne pomeni, da se strinjam s papežem ali sem vesela, da so križarji požgali toliko žensk….enostavno se vključujem v tak krog zato, ker mislim, da je neko osnovno vedenje o veri dobro zame in otroke in ker vem, da če dam denar, ga dam za skupnost, zato, da se bodo ljudje družili, kar v današnjih časih zelo manjka…cerkev kot prostor za druženje je krasen prostor….če ga nebi nekateri izkoriščali za poneumljanje že tako neumnih in primitivnih ljudi….no, pa hvala bogu, je takih vse manj in tudi duhovniki s svojimi pridigami več ne vodijo ljudi in jim ne dajejo navodil, ampak jim poskušajo dati temo, v razmislek…..večinoma gre za ljudi:)
Torej, osnova je dobra….institucija z vso svojo zlatnino in bogastvom pa zgrešena…..mislim, da je vedno več ljudi, ki vedo….v kaj verujejo in zakaj se vključujejo v neko skupnost. Časom bogaboječih nevednih podložnikov bo kmalu odklenkalo:)
ne, se ne poznava:)
verjetno zato, ker sva nekako istih let, pa različnih nazorov;)
sicer pa ni napetosti med nama, vsaj z moje strani ne:)
Js imam vse ljudi rada in če kdaj kaj napišem, se predvsem pohecam, ne mislim nič hudega in osebnega, predvsem zato, ker tukaj ljudi ne poznam.
Mogoče bom kdaj tudi tebe špiknila gabrijel, pa bo bolj od tebe odvisno, kako boš razumel:)
Všeč so pa mi ljudje, ki se za vse tako zelo razburjajo in so tako zelo resni in arogantski:) v njih navadno poskušam najti kaj “mehkega” kaj nežnega….kar ne dvomim, da v vsakem človeku je:) Vsak je nekje ranljiv;)
Je pa že tako, da se zavedamo svojih napak in pomankljivosti, pa jih raje prikrivamo, pa se delamo močne:) Zase to govorim:)