SANJSKI HVAR
LETOS SMO SE ODLOČILI DA GREMO NA POČITNICE NA NAŠ OTOK HVAR!!!!! PA ME ZANIMA ALI KATIRA OD VAS VE ZA KAKŠNO POCEN PA VREDU VARIANTO. DO SEDAJ SMO VEDNO ŠLI NA BLEF. LETOS PA BOMO ŠLI Z MALČKOM (1.5LETA) PA NE UPAM IT KAR TKO. ČEPRAV JE TO NAJBOLJŠ. IŠČEMO HIŠKO ZA 2 ODRASLI OS. IN 2 OTROKA. ŽE V NAPREJ SE ZAHVALJUJEM L.P.
Joj jaz sem zaljubljena v Dalmacijo samo Hvar mi pa ni všeč-same skale.
http://www.hrvaska.net, ali pa v iskalnik enostavno napišeš srednja dalmacija ali pa kar Hvar pa ti bo vrglo ven.
Kar dosti domačinov ima na internetnih straneh opisano svojo ponudbo.
Uživaj pri iskanju in obujanju spominov
LP
Hvar meni osebno ni preveč všeč razen morja.Mi hodimo na Korčulo ki je veliko boljša ,kot Hvar kar se cest in trgovin pa tudi dostopnosti do morja tiče.
na Hvaru nam je bilo vedno peklensko prevroče,drugače je pa zame tam morje res fantastično-v mestu pa je bolj dolgčas ni tapravega utripa…ne vem mi ne gremo več.
če lahko počakaš do jutri, ti bom posredovala mail od enih slovencev, ki imasta na hvaru hišo, mesto vrboska pri jelsi. majhno, mirno mesto, ampak prekrasno. ta dva slovenca (anica in srečko) za stalno živita dol in oddajata apartmaje, ki so res kul, imaš jih pa več vrst (za več oseb, za dve, vse možno). v glavnem ima vse čez z rezervacijami anica, super ženska. midva sva bila tam že dvakrat in sva res zadovoljna. njihov mail imam doma, tako da ti ga če želiš jutri napišem in se boš lahko zmenila.
Nelida, bila sem v Starem gradu( smo ga prečesali po dolgem in po čez) sam beton in skale, in 2 kvadratna metra peščene plaže pred hotelom za 300 ljudi.
Jelsa- podobno; beton en na drugemu ležiš, malo mivke+peska
Hvar- sam beton
Jagodna- res je neki proda in peska ampak za vse tiste ljudi iz apartmajev čist premalo.
Vsi pravijo da je Hvar za bolj za tiste ki imajo čoln, ker naj bi bilo veliko takih zalivčkov ko se da samo s čolnom ali jahto tja pridt.Se strinjam s tem.
Pa tud kar se tiče hotelov (stari grad) imajo zelo slabo ponudbo, je pa res da so pa tud cene temu primerne.
Nič ne šinfam, tud nobenih slabih izkušenj nimam iz tam (ljudje zelo prijazni) ampak tja pa res ne grem več, ker jaz rabim mir, eno samotno plažo ampak mora bit lepa da jaz v morje lohka spravm.
LP
no, midva sva bila resda na hvaru še v časih, ko sva bila sama, brez otroka (nazadnje, ko sem bila jaz noseča, poleti 2002). imava navado, da nikoli ne poležavava na gradskih plažah, ampak sva se vedno nekam zapeljala in bila na plaži sama ali vsaj tam, kjer nas je bilo max 10 ljudi…pa čista plaža, senca, prod, mivka, vsega dovolj. res pa da so to divje plaže, ni bilo tušev, trgovin ali česarkoli takega v bližini. mene ni motilo! ima pa sama Vrboska (kjer sva bila midva nastanjena) lepo gradsko plažo, droben prod, veliko družin z otroci je bilo tam. midva sva šla občasno, ker sva, kot rečeno, najraje čist sama na plaži. takih zalivčkov je pa na hvaru nešteto (sva obredla cel otok)! npr zelooo lepo je v enem zalovu smokvica…če te trajekt skipa v starem gradu, je smokvica kak km desno…ali pa, če se pelješ skozi stari grad, pri trgovini levo gor, mimo trafo postaje…super zaliv…lepo je tudi v sveti nedelji na drugi strani otoka…nikjer nobenega betona.
midva nimava čolna-povsod sva prišla z avtom in peš. je pa res, da sva bolj robinzona in zmeraj odkrivava otoke po svoje, nikoli na gradskih plažah (edino v vrboski nekajkrat), redko v kakšnem zalivu dvakrat zapored. meni je muka ležati kot sardina na plaži…
ne dopustujem v hotelu, tako da hotelskih ponudb ne poznam. na hvaru sva zmeraj pri anici in srečku, ki imata pa fajn ponudbo. apartmaji v senci, dovolj parkinga, možnost roštilja, sveže brisače vsake 2 dni, pa to niti ni vse – sta fajn človeka tudi za klepet ali nasvet, kam oditi na otoku.
bila sva že na veliko otokih povsod po dalmaciji, pa sva ravno v hvar tako zaljubljena, ker je še zelo neokrnjen, če se le potrudiš malo izven mest ali kempov.
Ne morem verjet, resnično.Ker midva tudi ne marava plaž pred hotelom, kampom tam kjer je polno ljudi ampak vedno iščeva kaj na samem.
Ne bom pozabila, ko sva bila v Starem gradu in sva hotela eno tako “samotno” plažo najdet, hodila sva sigurno eno uro po takem soncu da sva se skoraj zakurla in po takih skalah da sem bila dejansko krvava po nogah.
Vedno kjer koli sva, poskušava pregledat, prevozit čimvečjo površino okrog tistega kraja kjer letujeva in Hvar sva res v celoti prevozila,(sva bila več v avtu kot pa kje drugje) ampak NIČ!!
Edino en ful lep zaliv pa je res, če greš iz mesta Hvara do Starega grada po cesti na desni strani( se ga vidi iz ceste) samo je pa kar za hodit nekaj časa, pa še to poklancu ampak se je splačalo-sam kaj ko sva ga odkrila zadnji dan.
Ker kar sva vprašala v hotelu, bolj nič niso vedeli- po se pa snađi(ha ha)
Prav mika me da bi šla še enkrat na Hvar, se prepričat kje so vsi tisti “nama” skriti zalivčki!!
Hvala za izdajo skritih kotičkov
Čudoviti apartmaji, s čudovito plažo in veliko možnostmi za sprehode so pri ge. Jadranki, tel. 00385-98-661-304 (mobitel) in g. Stjepkotu, tel. 00385-21-761-543. Apartmaji so v kraju Zavala, na južni strani otoka, v kanalu med Bračem in Hvarom, kjer piha fantastičen maestral, zelo primerno tudi za surfanje.
Mi sicer hodimo v njun majčken družinski kamp (poleg apartmajev), ker kampiramo. Naši prijatelji pa hodijo k njim že leta in leta v apartmaje.
Zavala je nam idealen kraj za dopustovanje z majhnimi otroci, ker ni šundra in gužve, zvečer ob desetih je mir in tišina. Plaže so fantastični zalivčki s kamenčki, obilo je možnosti za sprehode in celo lažje gorske vzpone. Dnevno pripeljejo svež kruh (zjutraj), občasno ribe, po nakupih in sveže ribe lahko skočiš tudi v bližnje mestece Jelsa (skozi 1,4km dolg tunel v živi skali), oblilico je možnosti za zanimive izlete, itd…
Nelida, lahko prosim še meni na alisas@email.si.
Ne vem, kaj ste vsi vi delali in kje ste hodili po Hvaru, ampak Hvar je znan po neštetih uvalicah z nekaj hišami in plažami z drobnimi kamenčki, ja, seveda so tudi skale, ampak vsaka uvala, še najmanjša, ima del plaže z drobnimi kamenčki.
Mi hodimo že 10 let v eno malo vasico z nekaj hišami in krasno plažo, ko se s terase pokneš v morje in greš nazaj na teraso na ležalnik, neprecenljivo.
Stari grad mi je lep za zvečer na sladoled, Jelsa tudi, Vrboska je čudovita, a majčkena, nimaš kaj dosti za videt, a tisto malo je zelo lepo, Hvar kot mesto je tudi lep, ampak običajno nam je malo od rok in če že prmerjam ta mesteca med seboj, je nam Stari grad top, ta ko da v Hvar ne hodimo pogosto.