Najdi forum

Santorini

Kdor ima kakšne izkušnje (dobre, slabe) ali nasvet glede počitnic na santoriniju, prosim za informacije. Kako je tam na splošno, si splača kaj posebej ogledat, izleti?
HVALA

Na Santoriniju je lepo. Zelo luškan otoček, imam same pozitivne izkušnje. Ker je otok tako majhen, si lahko ogledaš celega. “Turis trap” je gledanje sončnega zahoda v Oi (v restavracijah, če sediš na stopnicah je zastonj), ampak te stvari si moraš pogledat. 🙂 Pa spit eno pijačko pri Frankotu v Firi. Pa se peljat pa Calderi, da dobiš občutek kakšen otok je Santorini. Če te še kaj zanima – vprašaj!

Dodatno kar pravi Medici še: Izlet na bližnji vulkan Nea Kameni, je voden izlet z ladjico, prijaviš se v eni izmed lokalnih agencij. Avto se splača vzet samo za en dan, ker če si v Kamariju imaš redne avtobusne veze za Firo. Firo moraš celo prehodit, tudi predmestje Imerogvili, ker vse tako lepo – podnevi in še zvečer, ko je res polno ljudi. Poleg plaže Kamari je poznana še Perissa (bolj umirjen kraj kot Kamari) in rdeča plaža (ki je bila meni neprijetno grozna).

Najbrž se ti vse to zdi, da ni vredno ogleda – ni zgodovinskih znamentosti, več kot 100 km se ne da prevozit, vse je tako miniaturno, veliko si ne moreš privoščit (ker je drago), … ampak meni je to res noro lep otok. Vzeti moraš dovolj veliko spominsko kartico in rezervnih baterij.

Ja za sončni zahod sem slišala, da je tam baje zelo lep in se ga splača gledat.
Kako je s cenami? Je res toliko dražje kot tu? Hrana, pijača, najem avtomobila?
Pojma nimam, ker nisem bila še nikoli v Grčiji. 🙂

Ne bom nič rekla, ker sem bila tam tik pred uvedbo eurov in takrat na Santoriniju ni bilo extremno drago. Je drago, če ješ in piješ v Firi s pogledom na kaldero. Tudi restavracije v Kamariju tik ob plaži so dražje kot 300 m v notranjosti. Rentacari so zmerna cena, v trgovini tudi (imajo mini markete z vso hrano), ležalniki so povsod po Grčiji 6-7 eur, … Če znaš – potem se da tudi malo zapravt. Pač ne piješ kokteilev tako kot ostala mladina in popiješ malo manj piva.

In kot že 100x rečeno – rentanje in izleti so preko lokalne agencije cenejši, čeprav naše agencije svarijo, da nekateri kao nimajo 100% zavarovanja itd.

Ma sončni zahod kot sončni zahod – v Oi ni kaj bistveno drugačen kot kjerkoli drugje kjer sonce zaide za horizont. 🙂 Ampak je bolj propagiran, tako,da ga moraš videt! 🙂
Cene so pa tako – če še nisi bila v Grčiji, potem je ful drago. Leto preden sem šla na Santorini sem bila na Rodosu, tako, da če cene primerjam je Rodos kar precej dražji. No, v bolj popularnih lokalih na Santoriniju in v tistih s spektakularnim razgledom so tudi cene spektakularne… Ampak vseeno – privošči si, uživaj, plačaj tiste eure in pod nobenim pogojem ne preračunavaj v tolarje! :))

Glede cen se podpišem pod ta post – nikakor ne preračunavaj evrov, sicer je bolje, da ostaneš doma.

Lušten in prijeten otok za oddih, se strinjam z večino stvari, napisanih zgoraj. Čeprav midva sva ga imela en teden čisto dovolj. Avto sva rentala en dan, se prefurala gor in dol in vmes našla dve bajni plaži, pred katerima se rdeča lahko skrije. En dan sva šla še na tisti izletek na vulkan in še tisti drugi otok z dvema al tremi vasemi. Ni se mi pa zdel tako blazno drag. Konec koncev, če nekam greš, si ponavadi kaj malega privoščiš. Jest pa moraš tako ali drugače 🙂

Bila dvakrat po en teden – v glavnem so ti že vse napisali. Luškan otoček, tak za spočit, ker kakšnih hudih podvigov se tako ne moreš iti. Fino se je prevažat tudi z motorčkom, so pa avtobusi tudi OK varianta. Sončni zahod kot sončni zahod, sem videla že tudi kakšnega lepšega. Krasen je večerni sprehod po Firi, ko je cel hrib v lučkah.
Kar se tiče izleta z ladjico na Nea Kameni in Palea Kameni – sva se prijavila pri lokalni agenciji in so nas toliko natrpali na sicer lepo leseno barkačo, da si komaj našel svoj prostorček za sedet. Na otoček in do vulkana je šla cela procesija! Ker ne maram take gužve, nisem imela nič od vsega skupaj. Sem pa potem videla, da do obeh otočkov vozijo tudi domačini z manjšimi čolni – po dva, štiri, pet ljudi. Vsekakor neprimerno boljša varianta kot se drenjat z množico.
Midva sva en dan zlezla tudi na hrib med Kamarijem in Periso, malo za rekreacijo, pa lep razgled je.
Prav grozno drago se tudi meni ni zdelo, seveda pa lahko povsod ogromno zapraviš, če le hočeš.
Mi je bila pa strašno všeč plaža (septembra ni bilo nobene gneče) in čisto morje, zna pa včasih kar zapihat, ampak to je več ali manj po vseh grških otokih. Skratka, en teden bolj “na easy” dopusta. Priporočam!

Kako mnenje glede tega, da je to last minute varjanta? Grem prvič tako, pa ne vem, a je uredu? Kake slabe izkušnje?

Bil sem lani julija v Perisi in sem bil kar zadovoljen.Cena rent a car je npr.Fiat Punto je cca 35 evrov za 5 dni, motor yamaha 600 je stal 25 evrov itd.Otok je vulkanski in zato so plaže črne in nič kaj lepe .Edino v Kamariju je malo lepša plaža.Izlet na vulkan z barko priporočam je kar zanimivo.V Perisi moraš obvezno na pivo v Jazz bar kjer te bo postregla štajerka ,ki tam živi z grkom in imata kafič.Thira je lepa in pogled na zaliv še lepši.Cene se mi zdijo malo nižje kot na Zakintosu,kjer sem bil leto nazaj.
To je zaenkrat vse.

Kako je pa z najemom koles? Se to tudi da? Kaj pa kaki rolerji pridejo v poštev?

Oglej si malo slike otoka, pa ne boš imela takih vprašanj! A ne vidiš, da je vse v hribu, da ni nobenih ravnin. Da je vse golo in sonce žge, da tudi paradižnik ne raste. Kdo misliš, da bo kolesaril? Če ti bo uspelo se po Firi rolat pa čestitam. Da se v Perisi.

Z last minute variantami same dobre izkušnje, kadar grem z agencijo, je vedno last minute.
Razen enkrat s Kompasom prav na Santoriniju – izogibaj se hotela Avra. So ga oglaševali kot hotel v mirnem okolju, 3*, tudi last minute ni bil pav poceni… Miru nobenega, nasproti hotela oštarija, kjer so se včasih drli tudi do 1h ali 2h ponoči, mimo hotela stalno brenčijo motorji in avti; sobe nemogoče opremljene (zidana postelja, nočna omarica, mizica…); čiščenje obupno (po tleh so se vlekli kakšni dolgi lasje… moji so kratki!); zgledalo je, da se nobena vrata niso dala zapret, ne da bi zaloputnil in potem si skoraj celo noč poslušal loputanje vrat; v sosednji sobi je obupno škripala postelja, najbrž vsakič, ko je kdo sedel nanjo, da ne govorim, kako se je slišalo, če so počeli kaj drugega; osebje oz. lastniki neprijazni – ženske so vpile po jedilnici med zajtrkom, ki je bil nikakršen, pa še premalo miz, da sva trikrat ostala brez… Po vrnitvi domov sem poslala pritožbo, pa so rekli, da se nad tem hotelom še nihče ni pritožil. Res huda utemeljitev!
Pa ne mislit, da sem kak picajzel – sem že bila parkrat v Grčiji, v 2* hotelih, pa ni bil tak poden.

Hvala za informacijo. Upam, da se mi bo uspelo izognit temu hotelu, ker niso sporočili, v katerem hotelu bom. Baje da bo to znano šele, ko pridem dol. Če bo ta hotel, bomo pa malo protestirali :)))

Verjetno je odvisno od sreče pri last minute. Do zdaj (moram potrkat!) je bilo pri nama vse super plus! Posebno na Santoriniju! Šla sva ultra last minute, ker sem imela problem zaradi dopusta, najprej sploh nisem vedela ali bom lahko kam šla, potem pa kar naenkrat – drugi teden lahko greš na dopust! No, rezervirala sem preko Ilirike (nekateri imajo ful primpomb, ampak kot pravim, pri naju vse bp), še zadnja dva placa na letalu in hotel ena zvezdica in pol!!! Ne mine pet minut, me prijazna uslužbenka pokliče nazaj in reče, da sicer ne vedo, v katerem hotelu naj bi bila, ampak je ena zvezdica in pol, v Grčiji je itak standard bolj tako tako…. skratka, svetuje mi, naj se odločim za kaj drugega…. Pa sem rekla ne, greva, pa kar bo, bo! No, in greva. Bilo nas je za par avtobusov in nas peljejo v Kamari. Avtobusi se ustavljajo, ljudje izstopajo v prijetne hotele. Midva naj še počakava, nama reče predstavnik. No, trajalo je to nekaj časa, dokler se ne ustavimo pred hotelom, kjer gre dol večina ljudi, tudi midva. Predstavnik usmerja levo v ta hotel, v ta hotel…. ja, vidva pa pejta tle dol, bosta našla, nama je rekel. Midva pa_ “kam tle dol?????” On pa, da kar naj greva dol, poslal naju je v temo, niti ene svetilke ni bilo. Ja nič, pa sva šla. Sem se preklinjala, zakaj ne morem že enkrat it na dopust kot drugi normalni ljudje, kam naju zdaj ta model pošilja, saj naju bo še kdo zaštihal v tej temi sredi noči, skratka kar strah me je bilo v kaj sem naju spravila. Sem si mislila, da bi raje šla tja v Ankaran, pa bi bil mir! No, potem pa končno prideva do hiš, razsvetljave. Stopila sva na “promenadno ulico” Kamarija tik ob morju. Zdaj malo gledava, kam bi šla al levo al desno s temi velikimi kufri. Pošljem dragega, naj gre v en lokal vprašat kam morava it, jaz stražim kufre. Izkazalo se je, da sva imela prostor v majhnem družinskem hotelu prav tam, kjer je dragi spraševal za smer. Prijazna gospa naju pelje v najino sobo. No, zdaj pa najbolj pomembno: najina soba je bila v dveh štukih – se pravi apartma – že itak je bil apartma v nadstropju. Spodaj sva imela dnevno sobo s televizijo in hi-fijem, majhno kuhinjo, ki je nisva uporabljala in kopalnico. Po stopnicah sva se povzpela v veliko spalnico, iz spalnice pa je bil izhod na teraso s prekrasnim razgledom na morje. Vse to par metrov od morja. Vidiš, izkazalo se je, da so bili ostali potniki z našega letala na slabšem od naju, saj so imeli kar precej hoje do plaže. Ma sploh vse je bilo super, hiša na novo obnovljena, vse v cvetju, kaktrusih, tipična grška arhitektura, ne pa tisti grdi veliki hoteli. Skratka terno sva zadela, upam, da jo boš tudi ti!

Hi!
Ali se mogoše spominjaš imena hotela ? Midva namreč pravkar gledava ponudbe za Santorini. Kako je s cenani hrane npr. v lokalih, ker sva razmišljala, da bi vzela samo nočitev z zajtrkom?
Pa še nekaj ali morda poznaš hotel Syrigos v Kamariju?

Lp

Nam lahko zaupaš ime hotela? Sliši se sanjsko…

Pravkar sem se vrnila iz Santorinija. Čudovit otok-vreden obiska. Cene se spuščajo glede na oddaljenost o obale.
Mesta so pravljično-grška. Vročine ne čutiš, ker neprestano piha prijeten vetrič-meltemi. Voda je čista in topla. Za moj okus pretopla. Vsaka vas ima svojo posebnost in zanimivost. Če rad hodiš v hribe se peš povzpneš na starodavno Thiro.
Ne priporočam pa najinega hotela Kymata. Žal mu je ena zvezdica že zdavnaj odpadla. Vedeti morate tudi, da Kamari dnevno preletajo letala in povzročajo hrup. Jaz sem se na to navadila in sem jih večino preslišala. Paziti morate, da hotel ni blizu glasnih lokalov.
Zelo pa priporočam obisk grškega večera v lokalu Dimitris z vrhunsko grško glasbo in dobro hrano.

New Report

Close