Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SAP program

SAP program

Pozdravljeni,

mene zanima če ker/a od vas pozna program SAP? Kako zahteven je za uporabo, za katere namene se uporablja, kako hitro se ga da naučiti uporabljati če ga do zdaj še nisi nikoli uporabljal? Malo sem iskal po netu kakšna pojasnila v slo/srb/hr ali videe pa nisem našel nič uporabnega. Hvala, lp

SAP ERP

Enterprise Resource Planing
https://en.wikipedia.org/wiki/Enterprise_resource_planning

https://www.youtube.com/watch?v=c9HfNg4a_Og

Si vis pacem, para bellum.

SAP je eden izmed sistemov za spremljanje poslovanja. Sorazmerno tog, po mojih izkusnjah. Uvajanje v podjetje je dokaj mukotrpen proces. Z uporabniskega vidika nic pretresljivo posebnega. Dokaj konzervativen uporabniski vmesnik.

Uradna predstavitev je na voljo tu: SAP Slovenija.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

ERP je zgolj eden izmed segmentov, ki ga SAP podpira. Tu je se MRP, CRM, SCM, HRM, itd.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Vodstu pa prinese spoznanja, kje lahko še kaj optimizirajo in prišparajo. Po moje za podjetja do 500 zaposlenih in dokaj preprostimi poslovnimi procesi popolnoma nepotreben strošek.

Se popolnoma strinjam. Naceloma tu (v Nemciji) tudi sami niso ravno navduseni nad prodajo manjsim (nekako velja najmanj 250 zaposlenih / 50 mio letnega prometa kot nek orientacijski minimum).

Se popolnoma strinjam. Naceloma tu (v Nemciji) tudi sami niso ravno navduseni nad prodajo manjsim (nekako velja najmanj 250 zaposlenih / 50 mio letnega prometa kot nek orientacijski minimum).
[/quote]

Jep, za dobro promocijo, mora biti strošek upravičen in siljenje tja, ker izpadeš predrag, ti ne prinese pozitivne promocije.

Sama sem spremljala potrebe kupcev v SAPu in delala seznam odprem za avtomobilsko industrijo v Sloveniji, Nemciji, Franciji.

Kakšen Renault je bil kar povezan z nami, medtem ko je recimo Daimler imel še svoj portal in smo dnevno še kaj pisali/popravljali/sporočali v njihov portal.

Delala sem naročila za dobavitelje za vzdrževanje, proizvodnjo, nisem pa narocala osnovnega materiala, ki se uporablja za izdelek. Bolj sem naročala kakšno nafto, maziva, kartone itd.

Potem sem potrjevala račune, ki so “prileteli v nabiralnik”.

Ima pa Sap kar obširno področje delovanja. Od planiranja, naročanja, odprem, računovodstvo.

Kaj sem dnevno/tedenski rabila sem se kar hitro naučila, tisto kar pa nisem uporabljala pa itak ne vem.

Pri nas nismo imeli “pravic”, da bi imeli dostop do vseh programov. Samo tisto kar si delal.

Suffer And Pay

vse v imenu

New Report

Close