Saplunara

Hoj
Bila 2x, mi ni nič všeč, plaž skoraj ni, ljudi tudi ne. Ta otok je sicer lep, zelo zelen, namenjen kolesarjenju, raziskovanju (Odisejeva špilja, nacionalni park z jezeri), za izlete v divjini – dostop do morja je precej majhen. lahko se voziš s čolnom okoli – morje je vedno razburkano – in se okopas v kakem zalivu, pa ne na plaži, ker jih ni. Konkretno ima Saplunara dve peščeni plaži, eni jih hvalijo, jaz ne. Skratka, če si želiš poležavanja na plaži pojdi kam drugam. So pa prijazni domačini, vsak dan lahko ješ poceni ribe in piješ dobro vino. Turistično so nerazviti, tam ni ničesar in v prvih dneh spoznaš celo vas. Če te še kaj zanima, vprašaj
Vidis, zanimivo. Na slikah na adriatic.hr so pa slike took lepih plaz.
Enkrat se nama je zgodilo, da sva sla na eno plazo na rabu, ki je zgledala na slikah rajska-pescena, ko pa sva prisla do tja (20 min hoje) je blo pa na njej polno morske trave, svinjarije, ki jo je naplavilo morje:( da ni to ista zgodba??;)
a je veliko ljudi na plazi?
Ma rada bi sla nekam kjer je mir, lepe plaze, pestro podvodno zivljenje (tauhanje)….pa sem mislila, da je najblizje temu mljet… hmmmm….imas mogoce kaksno idejo?
lep pozdravcek,
Kejka

Pozabi na Saplunaro. Plaža je res peščena, ampak zelo umazana (vsaj pred 2 leti, ko smo bili tam). Mljet definitivno ni za tiste, ki si želijo poležavanja na plaži. Razen izjemoma so vsi dostopi zelo strmi (prepadni), morje je zelo razburkano. Boljše je ob jezeru, ki leži v notranjosti otoka, ampak ni ravno za tiste, ki želijo ležati na ležalniku na peščeni plaži. Bolj za ilegalne nudiste, ki so radi v turistično neonesnaženih predelih.
lp

Vidiš Kejka, sva že dva ki ti ne priporočava Saplunare. Osrednja “peščena” plaža tam je tudi večkrat travnata, tako kot si videla na Rabu. Ob prvem poskusu kopanja sem najprej zdrsnila z manjše skale in padla direktno v morje. Vem za najlepši prostor pod soncem, a ga takole javno ne povem. Napiši mi mail če želiš da ti ga posredujem. Ni tako zelo obljuden, pa vendar preveč za moje želje. Tja hodim že mnooogo let. Krasne plaže, plažice, če nisi v najhujši sezoni tam, imaš lahko skoraj svojo. Vsekakor pa imajo vsi, ki pridejo tja, svojo zasebnost. Vse je nekako v stilu da si določen prostorček zavzameš v času ko si tam in večina to spoštujejo. Nekateri app ali sobe pa imajo celo svoj del plaže.
Neli!
Kok si prjazna;)
moj mail je: kejka@travel.over.net
lep dan ti zelim,
K.