Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Sarkazem

Sarkazem

Pa ja, recimo takšni kot si ti…

Na vzgojo se lahko izgovarjaš tam do 15-18 leta…potem si že počasi sam odgovoren za svoje odločitve in svoj karakter.

Mene ob takšnih komentarjih vedno rahlo popade smeh. (Pa brez zamere).

Že sama puberteta je del odraščanja (pa ta pri fantih traja tudi tam do 21 leta), ki je nekako značilna za vse najstnike. Tako kot je pri 2,5 letnih otrocih značilna trma, tako je pri najstnikih značilen nek upor, individualizem, iskanje samega sebe, uveljavljanje samega sebe… Saj ne, da nisi odgovoren za svoja dejanja, pravno gledano si tudi takrat že odgovoren za svoja dejanja (pa tudi že dosti prej), bolj mi je absurdno, da naj bi bil odgovoren za svoj karakter. Kako?

Še odrasli se ne znamo oz. nočemo spreminjati, torej našega karakterja, saj se nam zdi, da takšni kot smo, da takšni smo najboljši. Če bi želeli v popolnosti biti odgovorni (za svoje razmišljanje, obnašanje…), bi se najprej morali spoznati, seči globoko v zakaj in zato, objektivno in odraslo (brez močnih občutkov) videti kaj sprožamo v drugih ljudeh, spoznati različna razmišljanja, vrednote… in jih enakovrediti, in se potem zavestno spremeniti ali pa sprejeti, z vsem dobrim in z vsemi napakami (saj v očeh drugih so to lahko kot neke napake). Tega pa res niso zmožni vsi.

Mene ob takšnih komentarjih vedno rahlo popade smeh. (Pa brez zamere).

Že sama puberteta je del odraščanja (pa ta pri fantih traja tudi tam do 21 leta), ki je nekako značilna za vse najstnike. Tako kot je pri 2,5 letnih otrocih značilna trma, tako je pri najstnikih značilen nek upor, individualizem, iskanje samega sebe, uveljavljanje samega sebe… Saj ne, da nisi odgovoren za svoja dejanja, pravno gledano si tudi takrat že odgovoren za svoja dejanja (pa tudi že dosti prej), bolj mi je absurdno, da naj bi bil odgovoren za svoj karakter. Kako?

Še odrasli se ne znamo oz. nočemo spreminjati, torej našega karakterja, saj se nam zdi, da takšni kot smo, da takšni smo najboljši. Če bi želeli v popolnosti biti odgovorni (za svoje razmišljanje, obnašanje…), bi se najprej morali spoznati, seči globoko v zakaj in zato, objektivno in odraslo (brez močnih občutkov) videti kaj sprožamo v drugih ljudeh, spoznati različna razmišljanja, vrednote… in jih enakovrediti, in se potem zavestno spremeniti ali pa sprejeti, z vsem dobrim in z vsemi napakami (saj v očeh drugih so to lahko kot neke napake). Tega pa res niso zmožni vsi.[/quote]

To so besede večnega palčka.

Saj ne gre za izgovore!
Gre za to, da sploh veš zakaj razmišljaš na določen način in da lažje najdeš pot iz “prekletstva”, usode…itd

Tudi 5leten otrok MORA bit odgovoren za svoje odločitve, ker ga takrat starši oropajo za te izkušnje, ne bo nikoli za nič odgovoren. Vedno bodo drugi krivi…enostavno zato, ker bo njegovo razmišljanje napačno že v osnovi.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Saj ne gre za izgovore!
Gre za to, da sploh veš zakaj razmišljaš na določen način in da lažje najdeš pot iz “prekletstva”, usode…itd

Tudi 5leten otrok MORA bit odgovoren za svoje odločitve, ker ga takrat starši oropajo za te izkušnje, ne bo nikoli za nič odgovoren. Vedno bodo drugi krivi...enostavno zato, ker bo njegovo razmišljanje napačno že v osnovi.[/quote]

Spomni se to naslednjič ko šimfaš da je kriva politika za karkoli, potem prtegni svojega morda še živečega fotra ker ti ni vcepil odgovornosti 🙂

Enako apeliram na Robija in ostale

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Saj ne gre za izgovore!

Tudi 5leten otrok MORA bit odgovoren za svoje odločitve, ker ga takrat starši oropajo za te izkušnje, ne bo nikoli za nič odgovoren. Vedno bodo drugi krivi...enostavno zato, ker bo njegovo razmišljanje napačno že v osnovi.[/quote]

Spomni se to naslednjič ko šimfaš da je kriva politika za karkoli, potem prtegni svojega morda še živečega fotra ker ti ni vcepil odgovornosti 🙂

Enako apeliram na Robija in ostale[/quote]
Matkic primerjava…sinonim za nesmiselne primerjave.

Pilitika ni kriva, ona se izgovarja na volilce, ki so jo izvolili in je zato takšna….

Enako apeliram na Robija in ostale[/quote]

Pilitika ni kriva, ona se izgovarja na volilce, ki so jo izvolili in je zato takšna….[/quote]

totalno si biksnil, bistvo je drugje, ti dobro veš, samo probaš preusmerit pa ne bo šlo 🙂

Preberi si še rnkat in še enkrat dokler ne dojameš, vsakič se zmes focni, za vsak slučaj.

Bodi no odgovoren za svoja dejanja in življenje ne bluzi kako te politika onemogoča, kjer je volja je pot, poišči jo lenuh en, jamrač in kaj jaz vem kaj še vse.

BODI ODGOVOREN!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Mjavka, ko mala pi*kica.

Pilitika ni kriva, ona se izgovarja na volilce, ki so jo izvolili in je zato takšna….[/quote]

totalno si biksnil, bistvo je drugje, ti dobro veš, samo probaš preusmerit pa ne bo šlo 🙂

Preberi si še rnkat in še enkrat dokler ne dojameš, vsakič se zmes focni, za vsak slučaj.

Bodi no odgovoren za svoja dejanja in življenje ne bluzi kako te politika onemogoča, kjer je volja je pot, poišči jo lenuh en, jamrač in kaj jaz vem kaj še vse.

BODI ODGOVOREN![/quote]
Po ustavi so politiki in politika odgovorni za boljše življenje državljanov, mi pa čedalje slabše živimi in se nam kratijo pravice.
Sedaj pa nehaj tu nabijat, ker boš sam odgovoren za to, če te bom sfockal…

Mala pi*kica vaju je nardila…..z mjavkanjem 😛

Eh, če se orehov in lešnikov lotiš s kladivom, tvegaš, da na koncu dobiš ven samo eno speštano gmoto, tako da se jih raje na drug način lotim. Prednost divergentnega razmišljanja, pač.[/quote]

A nimaš občutka v konicah prstov, da ali premočno ali pa mimo udrihaš? 😀

Divergentno razmišljanje? haha Mas, zakaj se jaz ne spomnim teh učenih matematičnih izrazov, da bi ženske na Monu intelektualno očaral, ker do sedaj sem jih zgolj psihoanalitično… 😀
Da, razpršeno razmišljanje imaš, zbrati se moraš,da boš ‘asimptotsko konvergentna’na abcisi, kot kakšna racionalna funkcija ko gremo proti neskončnost in ji vedno ‘malo zmanjka’, da bi se dotaknila X osi. Tudi tebi vedno malo zmanjka, da bi me razumela, a ne? Tudi če greš proti meni v neskončnost, me vedno nekako zgrešiš…. :)))[/quote]

Ne sanjaj, tebi bi se jaz približala tako, da bi šla namesto proti ptujskemu koncu raje na tržaškega, pa bi bilo ravno prav.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Čeprav Štajer’ci slovimo po simpatičnosti, karizmi in pogumu, moram priznati, da se (vas) bojim malo zrelejših ratobornih žensk na forumu, to ste čisto podivjane, ker ves noben moški ne obdeluje, pardon, obvladuje doma, da bi rekel, žena, daj, sedaj je dosti, umiri se. 😀 No, samo ti me ne bi natepla, bi se raje izognila incidentu, da ne bi imela nepotrebnih zapletov s policijo, ker si se spravljala na šibkejši spol. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ti da bi bil pravi Štajerc, se ne bi tok cajta skrival za kompjutrjem.

Čeprav Štajer’ci slovimo po simpatičnosti, karizmi in pogumu, moram priznati, da se (vas) bojim malo zrelejših ratobornih žensk na forumu, to ste čisto podivjane, ker ves noben moški ne obdeluje, pardon, obvladuje doma, da bi rekel, žena, daj, sedaj je dosti, umiri se. 😀 No, samo ti me ne bi natepla, bi se raje izognila incidentu, da ne bi imela nepotrebnih zapletov s policijo, ker si se spravljala na šibkejši spol. :)))[/quote]

Bla-bla-bla…

Vseeno me pa zanima, kakšna je razlika med Štajerci in Štajer’ci. Hvala.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Čeprav Štajer’ci slovimo po simpatičnosti, karizmi in pogumu, moram priznati, da se (vas) bojim malo zrelejših ratobornih žensk na forumu, to ste čisto podivjane, ker ves noben moški ne obdeluje, pardon, obvladuje doma, da bi rekel, žena, daj, sedaj je dosti, umiri se. 😀 No, samo ti me ne bi natepla, bi se raje izognila incidentu, da ne bi imela nepotrebnih zapletov s policijo, ker si se spravljala na šibkejši spol. :)))[/quote]

Bla-bla-bla…

Vseeno me pa zanima, kakšna je razlika med Štajerci in Štajer’ci. Hvala.[/quote]

Senza, ti bi morala odprti temo Cinizem, kjer si najboljša, ker ob poskusu razumevanja sarkazma jih je že mnogo umrlo. No, če že tvegaš, upam, da boš umrla vsaj lepa in mlada in boš krasen okostnjak. 🙂

Bla-bla-bla…

Vseeno me pa zanima, kakšna je razlika med Štajerci in Štajer’ci. Hvala.[/quote]

Senza, ti bi morala odprti temo Cinizem, kjer si najboljša, ker ob poskusu razumevanja sarkazma jih je že mnogo umrlo. No, če že tvegaš, upam, da boš umrla vsaj lepa in mlada in boš krasen okostnjak. :)[/quote]

Mogla že, morala pa ne.

Pa vseeno hvala za odgovor.

Senza, ti bi morala odprti temo Cinizem, kjer si najboljša, ker ob poskusu razumevanja sarkazma jih je že mnogo umrlo. No, če že tvegaš, upam, da boš umrla vsaj lepa in mlada in boš krasen okostnjak. :)[/quote]

Mogla že, morala pa ne.

Pa vseeno hvala za odgovor.[/quote]

Ni za kaj, zato sem tu, da ti pomagam. 🙂

Mogla že, morala pa ne.

Pa vseeno hvala za odgovor.[/quote]

Ni za kaj, zato sem tu, da ti pomagam. :)[/quote]

Vidim, ja, tvoja pomoč je zlata vredna.

Moje edino poslanstvo na M/Ž čveku je, da se žrtvujem za ženske in jim z odgovori pomagam na naslednjo višjo stopničko osebnostne preobrazbe z razsvetljevanjem in poučevanjem. Te malo potisnem gor, si težka? :)))

Moje edino poslanstvo na M/Ž čveku je, da se žrtvujem za ženske in jim z odgovori pomagam na naslednjo višjo stopničko osebnostne preobrazbe z razsvetljevanjem in poučevanjem. Te malo potisnem gor, si težka? :)))[/quote]

Misliš, da me to zanima?

V prestolnici imamo drugačno interpretacijo: alkoholiki, zelo glasni, vandali na avtomobile z LJ tablico in izjemno arogantni vozniki.

matjažko misli, da je inteligenten sarkastičen mladenič in da ostali neinteligentneži njegovih “vicev” ne razumejo, v resnici je pa samo bolnik, ki išče “mamico”, da bi mu brisala rit in prenašala njegove otročje izpade pleničkarja, ki je prebral 2 filozofski knjigi in se zdaj trudi redno uporabljat vse nove besede, hkrati mu pa ne potegne, da v resnici izpade samo kot en ostudnež, pred katerim matere hitijo skrivat svoje otroke in jim spotoma zabičajo, da se z nepoznanimi strici ne smejo pogovarjat ali od njih jemat bombončkov.

Bos bomboncek, globoko je potrebno seci v zep in potipati, tako kot pri pokojnem kralju popa in samozvanem Petru Panu, ljubitelju otrok (pricakujem temu primerna leta), ce ne, ga bom dal kaksni omikani dami iz prestolnice, ki se ze dolgo ni posladkala, ce bo seveda sprejela od navadnega Stajerca. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close