šarkelj – spekla bi, naj recept?
Pozdrav. Zadnjič sem jedla dober šarkelj s cimetom, tako da sem rekla, da takoj jutri kupim pekač in bom začela peči. Tega s cimetom ne najdem (ima kdo recept?), zato vas prosim za kak preveerjen recept, da mi bo za prvič uspelo. Ne bi rada z rozinami ali orehi, ker tega ne maram. Najraje navadnega s kako aromo (kot npr.cimet) ali pa kaj preprostega in okusnega . Receptov je veliko, zato ne vem, kaj naj izberem. Hvala!
Čist navaden šarkelj, vedno uspe nam doma je super.
3 jajca, malo soli, 7 jušnih žlic sladkorja, 9 žlic moke, 1 pecilni prašek, 2 vanilijeva sladkorja, 9 žlic olja, malo limonine lupine in limoninega soka. Beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš sladkor in vanilijev sladkor ter penasto zmiksaš, dodaš vse ostale sestavine in premešaš s kiuhalnico. Na koncu dodaš še beljake in po potrebi še malo mleka. Malo mase si pustiš in jo zmešaš s kakavom v prahu ali čokolado v prahu in počasi nakapaš v maso v pekaču. Lahko tudi z zobotrebcem malo porišeš, da pride marmoriran vzorec.