Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice šarm el šejk?!

šarm el šejk?!

Čao punce!

A ima kakšna izkušnje s počinicami v Šarm el šejku? Kako je kaj tam maja? Izkušnje s prebivalstvom, hrano, pijačo? Je drago na splošno? Kakšne so kaj cene(primerljive z našimi ali več ali manj?! Pa ali se je kaj treba izogibat vodi, sadju…? Ste imeli probleme s kakšnimi driskami,bruhanjem? Kaj je še kaj takega?! Ma drugače, vam je bilo všeč? hehe, vse me zanima… če se kateri da pisat, naj mi lepo prosim pove čim več… (aja, pa še kakšno je kaj morje in temperature vode,zraka, kakšni so hoteli? Mora bit hotel s 5* ali je lahko tud s 3* npr….itd.)

HVALA VSEM ZA ODGOVORE!!! :)))

LP

Vzemi boljši hotel, splo če ti ni problem denar. Poleg jakuzija dobiš tudi živ orkester, ki igra cel dan.

Meni se zdi vse eno veliko preseravanje na nafti sedečih. Precej neokusno…

Egipt je lep, tudi obala rdečega morja. Šarm el šejk je turistično letovišče narejeno sredi puščave, polno betonskih hotelov z večjim ali manjšim luksuzom. Morje je polno koralnih grebenov z raznovrstnimi ribicami, primerno za snorklanje in potapljanje in skozi celo leto toplo. Maja so temperature morja in zraka visoke, nekaj takšnega kot pri nas poleti (zrak nad 30 stopinj, morje okoli 25). Cene so različne, posebno zato, ker so hotelski kompleksi različni in nudijo raznovrstne storitve. To pomeni, da če greš v hotel 5*, bo čistoča in storitve evropske, prav takšne pa bodo cene. Hotel manj kot 4* ne proporočam, razen, če niste preveč občutljivi na umazanijo in tam in tam kakšnega ščurka. Vse kar kupuješ in opravljaš v hotelskem kompleksu je drago (podobno kot pri nas ali malenkost ceneje), če pa greš med domačine, ješ njihovo hrano, se voziš z javnim prevozom in podobno, pa je za naše razmere izredno poceni. Zelo je potrebno paziti na hrano in pijačo, saj je v Egiptu za tujce velika verjetnost raznih okužb in posledično prebavnih motenj. Priporočam urejeno zavarovanje za tujino. Šarm el šejk je drugače prijetno turistično mestece, polno novih gradbišč in idealno za pravi dopust s poležavanjem na plaži. Ogledate si lahko goro Sinaj (pribl. 2 uri hoje) s čudovitim sončnim vzhodom. Če pa si želite ogledati druge znamenitosti v Egiptu (piramide ali dolino kraljev, Nil in podobno), pa Šarm el šejk ni najbolj primerna izbira, saj je zaradi oddaljenosti potovanje daljše in težje (mesto leži na polotoku)
Egipčani so izredno družabni in prijazni ljudje, zelo gostoljubni in turistično naravnani, z zelo dobro hrano, le pojmi čistoče so za njih malo drugačni kot za nas.
Upam da sem odgovorila na vsa vprašanja.

Drži večinoma vse, kar si napisala, razen tisto o prijaznosti domačinov.
Ne vem, ne vem,….vsiljivi, prepirljivi,..takšne so moje izkušnje.

Pa kolikor vem, Egipt nima nafte…

Meni se zdi Šarm betonsko mesto, namenjeno turistom. Mislim, da je Hurgada bolj prijazna. Če pa želiš spoznati bolj njihov svet, je pa Dahab veliko boljši in cenejši, samo nima toliko hotelov (pa ti so dražji kot v Šarmu). Sam Šarm je drag, kolegi so v hotelu za štiri piva in dve kavi dali 20€, v Dahabu te ista stvar pride vsaj pol ceneje.

Kakor koli je pa maja že zelo toplo, okoli 30°C.

Midva sva bila tam konec maja pred slabimi 4 leti, z Globtourjem, v hotelu ****. Nama je bilo zelo všeč. Z ljudmi sva imela dobre izkušnje, bilo je že zelo vroče in UV žarki so tam zelo močni (začne se s SPF vsaj 30!). Cene so bile kar ugodne, privoščila sva si kar nekaj izletov, pa nisva kaj veliko zapravila. Koralni grebeni so sanjski – priporočam ogled nacionalnega parka – koralnega grebena Ras Mohammad, mi smo šli še na izleta v Dahab in v Kairo (precej dolga avtobusna vožnja, ampak se mi je zdelo vredno). Na koncu sem sicer staknila nekaj prebavnih motenj (ne dovolj toplotno obdelano meso), ampak ni bilo sile. Odvisno, kakšnih počitnic si sicer vajena. Jaz bi šla takoj še enkrat!

Lani sem bial v Šarmu, z Globtourjem, meni je bilo super in vsaj še enkrat zagotovo bom šla. Hotel štiri zvezdice, čist, osebje sila prijazno, noči tople in dolge, ulice zelo živahne.Izleti poceni in fajn. Mhmm, komaj čakam.

New Report

Close