Najdi forum

Pozdavljeni,

Rada bi naredila dobro sarmo. Mi lahko pomagate z nasveti.

Hvala.

Kolikor je kuharjev oz. kuharic, toliko receptov za sarmo obstaja.
Naša sarmica je takale: mletemu mesu dodam sol, poper, česen, ščepec majarona, kumino, malce Eva za sarmo, lahko pa tudi jajce. Z maso napolnim zeljne liste, jih zvijem in prebodem z zobotrebcem. Kuham v vodi s kislim zeljem, prav tako začinjenim s kumino, soljo in poprom, malo rdeče paprike in paradižnikovo mezgo. Na koncu jih včasih še popečem v pečici.

Hvala, se jo že naredila in je uspela. Recept je podoben tvojemu, le da sem jaz zelje že prej malo pokuhala, omako naredila posebej in jo nato prilila zelju, dodala pripravljene sarmice in na majhnem ognju kuhala še slabo uro. Res so bile dobre.

Poveš recept za tvojo omako? Kako pa začiniš meso – isto kot jaz, ali pa imaš kakšen drug recept?

Dajte, lepo vas prosim. To kar vi pisete ni nobena sarma. Kaksna jajca, kaksen cesen, kaksni zobotrebci?? Kje pa je riz, kaj je s suhim mesom?
Prava sarma je narejena iz kislega zelja. Ce se vam zdi prekislo ga pustite malo v topli vodi (ociscene posamezne liste). Maso pripravite iz mletega mesa, riza, cebule, soli .. In potem zvijate male sarmice. Pa prosim brez zobotrebcev. V piskar zlozite kose suhega mesa (rebra) in na njih sarme. Zalijete z vodo in kuhate. Boljsa je ce se kuha dolgo in pocasi.

Dum, dum!
Kolikor je kuharjev, toliko je receptov – preberi še enkrat.
Če bi ti zdaj povedala, da je ena najboljših začimb za vsako pečeno meso cimet, potem bi se šele ujezila, grem stavit.
Ja, riž pri sarmi sem pa res pozabila napisati, ampak bi rekla, da nekako sodi zraven, ane?

New Report

Close