sarma

Kolikor je kuharjev oz. kuharic, toliko receptov za sarmo obstaja.
Naša sarmica je takale: mletemu mesu dodam sol, poper, česen, ščepec majarona, kumino, malce Eva za sarmo, lahko pa tudi jajce. Z maso napolnim zeljne liste, jih zvijem in prebodem z zobotrebcem. Kuham v vodi s kislim zeljem, prav tako začinjenim s kumino, soljo in poprom, malo rdeče paprike in paradižnikovo mezgo. Na koncu jih včasih še popečem v pečici.


Dajte, lepo vas prosim. To kar vi pisete ni nobena sarma. Kaksna jajca, kaksen cesen, kaksni zobotrebci?? Kje pa je riz, kaj je s suhim mesom?
Prava sarma je narejena iz kislega zelja. Ce se vam zdi prekislo ga pustite malo v topli vodi (ociscene posamezne liste). Maso pripravite iz mletega mesa, riza, cebule, soli .. In potem zvijate male sarmice. Pa prosim brez zobotrebcev. V piskar zlozite kose suhega mesa (rebra) in na njih sarme. Zalijete z vodo in kuhate. Boljsa je ce se kuha dolgo in pocasi.