Saša Dončić je bil med izbrisanimi, takratni PV Peterle pa se hodi slinit po njegovem sinu
Za Jugoslovane so se izrekli samo tisti, ki so bili Jugovići ali pa je bil oče Jugovič. Slovenski starši niso svojega otroka registrirali kot Jugoslovana. Osel tudi ne more biti Lipicanec. Prve slovenske potne liste so pa imeli cigani. Oni so dobro vedeli, da je treba iti na obcino in izpolniti formularcek. In bilo je vse reseno. Ceprav jim je sedaj zal, da so si to uredili, kot vsi resni stalni prebivalci Slovenije in ne kot špekulanti. Sedaj bi lahko mastno zaslužili.
hehe, klasično licemerstvo.., kaj pa tisti, ki sploh vedeli niso o čem se gre in se s tem sploh ubadali niso…. Juga je bila ena država katere državljani smo bili vsi do leta 91. Pa ok. pride do razpada države leta 91 in kar naenkrat, tist, ki je bil rojen v Sloveniji nima pravice več bivat v Sloveniji, zaradi xy vzrokov… Po kakšni nacistični logiki si more ta, ki je bil rojen konkretno v Sloveniji pred 20,30,40 leti urejevat nove dokumete čez noč za novo državo in celo prošnjo dajat za državljanstvo, ko bi to državljanstvo za nekoga, ki je bil rojen v Sloveniji moralo bit samoumevno…, če si tega ni uredil je lahko čez noč postal klošar..
Dost bi bilo, da bi vsakega s stalnim bivaiščem vprašali, če si želi državljansto ali ne in ta bi moral samo odgovoriti z da ali ne.
Peterletu se je pa prav videlo kako je užival v tistem položaju, ki ga je imel takrat in zajebavanju ljudi, seveda neslovencov. To mržnjo je moral dolgo skrivat v seb, dokler je bila Juga še živa, pol se mu je pa naenkrat odprlo in je začel špilat na orglice, prosilci za državljansto pa plesat kako je on igral, hehe……
[/quote]
Smo vsi prebivalci ZRN IN NDR bili pozvani k ureditvi novih osebnih dokumentov. Pleliminarna faza je trajala pol leta, kasneje so pri urejanju papirjev bile velike težave, kakega pol milijona ljudi, jih je imelo, pa se o tem ni nikoli javno govorilo ali pisalo, ker vsak povprečno pameten je vedel, da če mu na dokumentih piše država, ki več ne obstaja, da tudi on ne obstaja. Ne vem kaj ni bilo jasno izbrisanim in mi nikoli ne bo? Države ni bilo več, to je vedel vsak slehernik, torej tudi osebnih dokumentov ni bilo več in kot zavednega prebivalca bi me to skrbelo.
Vse ostalo je nakladanje in sprenevedanje tistih, ki so s figo v žepu čakali, kaj bo in niso verjeli v odcepitev in se tudi niso nikoli z njo sprijaznili.
Pa še cepitev Čehoslovaške je potekala podobno, saj na googlo vse piše.
Smo vsi prebivalci ZRN IN NDR bili pozvani k ureditvi novih osebnih dokumentov. Pleliminarna faza je trajala pol leta, kasneje so pri urejanju papirjev bile velike težave, kakega pol milijona ljudi, jih je imelo, pa se o tem ni nikoli javno govorilo ali pisalo, ker vsak povprečno pameten je vedel, da če mu na dokumentih piše država, ki več ne obstaja, da tudi on ne obstaja. Ne vem kaj ni bilo jasno izbrisanim in mi nikoli ne bo? Države ni bilo več, to je vedel vsak slehernik, torej tudi osebnih dokumentov ni bilo več in kot zavednega prebivalca bi me to skrbelo.
Vse ostalo je nakladanje in sprenevedanje tistih, ki so s figo v žepu čakali, kaj bo in niso verjeli v odcepitev in se tudi niso nikoli z njo sprijaznili.
[/quote]
Res je res, imeli so čas si urediti slovensko državljanstvo.
Ampak – nihče pa ni obveščal, da jim bodo odvzeli stalno bivališče. Tujci pri nas imajo pravico do svojega državljanstva in stalnega bivališča pri nas. Tako kot naši zdomci v tujini. Koliko glasov na volitvah že dobivamo iz tujine? To so Slovenci z našim državljanstvom in stalnim bivališčem v tujini. In enako pravico so imeli tujci pori nas.
A takratna vlada je te izbrisala! Te, ki so imeli urejeno stalno bivališče pri nas. Do česar so imeli in še imajo pravico. Le takrat so jim jo odvzeli in jih izbrisali. In to samo prebivalcem ex-YU, ostali tujci s tujim državljanstvom in stalnim bivališčem pri nas so vse obdržali. Za Kitajčka z restavracijo se ni spremenilo nič, za peka čevapov iz Bosne pa se je.
[/quote]
Popić (Popay) je bil 91 neopredeljen in negiral osamosvojitev in še danes je/jo. Takšni, ki sedaj govorite klasičnem licemerstvu in odnosu do države neopredeljenim, so bili v vašem sistemu obsojeni kot izdajalci. S tistimi pa veste kaj so naredili v prejšnjem režimu.
Res je res, imeli so čas si urediti slovensko državljanstvo.
Ampak – nihče pa ni obveščal, da jim bodo odvzeli stalno bivališče. Tujci pri nas imajo pravico do svojega državljanstva in stalnega bivališča pri nas. Tako kot naši zdomci v tujini. Koliko glasov na volitvah že dobivamo iz tujine? To so Slovenci z našim državljanstvom in stalnim bivališčem v tujini. In enako pravico so imeli tujci pori nas.
A takratna vlada je te izbrisala! Te, ki so imeli urejeno stalno bivališče pri nas. Do česar so imeli in še imajo pravico. Le takrat so jim jo odvzeli in jih izbrisali. In to samo prebivalcem ex-YU, ostali tujci s tujim državljanstvom in stalnim bivališčem pri nas so vse obdržali. Za Kitajčka z restavracijo se ni spremenilo nič, za peka čevapov iz Bosne pa se je.
[/quote]
Nihče jim ni vzel stalnega prebivališča, le kdo ni imel urejenih SLOVENSKIH papirjev, je ostal brez statusa in posledica je bila t.i. izbris iz registra stalnih prebivalcev.
Moji sorodniki so si vsi razen enega uredili papirje in nihče ni bil izbrisan, on pa je čakal tako dolgo, dokler ni dočakal propada svojih osebnih dokumentov, ki so bili izdani v državi, ki je ni bilo več, ker ni verjel, da bo Slovenija sploh obstala, pa še potem, je uredil papirje v roku 2 mesecev in je sedaj državljan Srbije in Nemčije, stalno prebivališče pa ima v Šentilju.
Če država propade je dolžnost vseh prebivalcev te države, da se pozanimajo o svojem lastnem statusu. Dolžnost in drugega, vse ostalo so izgovori in izsiljevanje. Pa boste rekli, da je ESČP dosodila v prid izbrisanim, ja saj je sodišče obsodilo tudi tistega, pred katerega lokalom so pomendrali mlade, v resnici in če dejansko pogledamo, pa so bili za tisto krivi starši, ki so otroke tja pustili kljub temu da se je vedelo, kaj se tam dogaja, pravzaprav smo vedeli. Bolje sprečiti nego lečiti.
Popić (Popay) je bil 91 neopredeljen in negiral osamosvojitev in še danes je/jo. Takšni, ki sedaj govorite klasičnem licemerstvu in odnosu do države neopredeljenim, so bili v vašem sistemu obsojeni kot izdajalci. S tistimi pa veste kaj so naredili v prejšnjem režimu.
[/quote]
Kar se mene tiče je bila odcepitev jasna. Nisem pa si predstavljal, da država kot država lahko kar razpade…, sem bil neutralen, kar sem se zdej in res nism imel nobene želje, da bi juga bila takšna kot je hila pred razpadom, tako, da komot napišem hvala bogu, da je razpadla, žal na glup način. Ti lipe misliš, da smo vsi živeli z mrznjo in grenkobo v seb, meli prst na sprožilci puške in komaj čakali, da ga sprožimo, hehe..
Jst nikoli nism bil ovca, se pa ovce vedno opazoval v ozadju in ja moje opazovanje je opazilo, da je takrat bila slovenska politika daleč od demokracije, tako kot sem bil jst daleč od tega, da bi zapecal miss sveta… Kot rečem, kaj ima tist, ki je rojen bil takrat v bilo kateri republiki ex juge pol za prosit za državljanstvo te republike,…, ni logike, pa čeprav mu piše v rojstnem listu, marsovec..
Berlinski zid, ddr, primerjava z jugo, oni so ga rušili zato, da se priključijo zahodni Nemčiji ne pa, da bi bili samostojnni.. Seveda tak slepec kot si ti tega preprosto noče razumeti. Moje življenjsko načelo in vera je far pkay, teb je to seveda višja matematika., jebi ga..
Kar se mene tiče je bila odcepitev jasna. Nisem pa si predstavljal, da država kot država lahko kar razpade…, sem bil neutralen, kar sem se zdej in res nism imel nobene želje, da bi juga bila takšna kot je hila pred razpadom, tako, da komot napišem hvala bogu, da je razpadla, žal na glup način. Ti lipe misliš, da smo vsi živeli z mrznjo in grenkobo v seb, meli prst na sprožilci puške in komaj čakali, da ga sprožimo, hehe..
Jst nikoli nism bil ovca, se pa ovce vedno opazoval v ozadju in ja moje opazovanje je opazilo, da je takrat bila slovenska politika daleč od demokracije, tako kot sem bil jst daleč od tega, da bi zapecal miss sveta… Kot rečem, kaj ima tist, ki je rojen bil takrat v bilo kateri republiki ex juge pol za prosit za državljanstvo te republike,…, ni logike, pa čeprav mu piše v rojstnem listu, marsovec..
Berlinski zid, ddr, primerjava z jugo, oni so ga rušili zato, da se priključijo zahodni Nemčiji ne pa, da bi bili samostojnni.. Seveda tak slepec kot si ti tega preprosto noče razumeti. Moje življenjsko načelo in vera je far pkay, teb je to seveda višja matematika., jebi ga..
[/quote]
far pkay…, feler tipkanja po telefonu.., fair play, sem hotel napisat..
Torej 1+1=2, nisem zasledil pametnega odgovora,(odgovori so klasični…., cinični, v smislu jooj kako smo mi pametni), hehe, da more človek prositi za državljanstvo po recimo 18++++ letih od rojstva, hej vsak normalen človek predvideva, da ga to avtomatično pripada, ko postane polnoleten, rastel in izobraževal se je v slovenskih šolah, ta človek se ni rodil v drugi državi, recimo Nemčiji, Ameriki, Japonski ampak v Jugi, takrat ni bilo 6 držav ampak je bilo 6 republik v eni državi, če je rojen v eni od teh republiki, teren te države je pa isti, čez 18 let se pa iz te republike rodi nova država.
Enostavno tega človeka more to pripadat (če ni kriminalec) brez čakanja pred šaltrjem, da si uredi dokumente, preprosto, da bolj ne more bit.
Nedemokrati ne buč prodajat o demokraciji…., ker ste enostavno preveč neobjektivni, da debatirate o njej.. je pa tako, v politiki se vedno dogajajo krivice in vedno se bodo, če si pameten se moreš samo norcem v politiki izogibat, ekstremom, ki pa ne živijo samo v Sloveniji ampak kar vsepovsod na svetu.