Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SAT-tv, SIOL, kabelska ali nič

SAT-tv, SIOL, kabelska ali nič

Sprašujem se, katera varianta je najboljša.

Siol-tv velikokrat zafrkava, gledamo pa le enih sedem programov. Kabelski operaterji nimajo spletnih strani ali pa jih ne najdem. Danes sem v Big Bangu spraševala o satelitski TV. Drage variante imajo slovenske programe, cenejše (pod 100.000,00) pa ne.

Najbližja varianta mi je satelitska tv, ker ni velikih stroškov vzdrževanja. Najbolj važno mi je, da dobim slo programe. Kaj menite?

Če stanuješ v hiši, bi bilo morda najprej za poskusit s strešno anteno, če pa to ne zadošča, pa bi jaz vzela satelitsko. Poznam ljudi,ki so za relatnivno majhen denar najeli strokovnjaka za antenski sistem in jim je opravil meritve, namontiral ustrezne ojačevalce in zdaj lepo lovijo štiri slo programe na strešno anteno, prej so pa lovili le dva.

V bloku je ponavadi problem, ker je prepovedano postavljanje lastnih sistemov, zato imaš v praksi le dve možnosti: siol tv ali lokalni kabelski ponudnik. Pri meni je siol tv cenejši, pa sem ze zato odločila zanj. Sicer je še varianta s sobno anteno, a pri meni konkretno ta reč čisto nič ni lovila.

Prodajalec v Big Bangu mi je razlagal, da cenejši satelitski sistemi ne odpirajo slovenskih programov, češ, da so jih slovenski zaklenili. Zato ne vem, če bi navadna antena kaj lovila.

Kakšne stroke morajo biti ljudje, ki montirajo ojačevalce, pod kaj jih iščem v telefonskem imeniku ali na spletu?

Mi smo se odločili za digitalno satelitsko. Kolikor se spomnem je bila cena pod 100t – BigBang. Za nakup kartice (npr. Viacess) se nisva odločila (zaenkrat še ne), ker se nama že zdaj zdi, da ne sfolgava vse pregledat. Na vsakem satelitu je vsaj 100 pa tam do 1000 programov (nekaj jih je zakodiranih, nekaj seveda bolj malo uporabnih – ala indijski, tajvanski,…). Trenutno antena večina časa laufa na naslednjih satelitih: Astra1, Hodbird in Amon. Na Astri so najbolj znani programi RTL, Super RTL, RTL2, Pro7, Vox,… . Na Amonu se najde TV NOVA (hrvaški PopTV – zelo dobre nadaljevanke in novejši filmi) in pa naša PrvaTV (mislim, da se tako imenuje bivši TV3), kjer se tu in tam najde kakšen dober film.

New Report

Close