Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sataraš – STAVA!

Sataraš – STAVA!

Prosim za pomoč, ker gre za stavo (gajba piva):

Ali se sataraš (paprika, paradižnik, čebula) dela
1.z jajci ali
2.z rižem?

Hvala za pomoč!

Sataras je z jajci, dzuvec je z rizem. Kdo dobi pir?

z jajci 🙂


Z ničemer,samo paprika,paradižnik,čebula)

Jaz ga poznam kot jajčno jed (jajca, paradižnik, paprika).
http://www.gurman.eu/recepti.php?Article=2449&S=6

Z JAJCI in pika:)

Sataraš se dela SAMO s čebulo, papriko in paradižnikom + začimbe.
Jajca in riž so možni dodatki.

http://www.coolinarika.com/recepti/jela/sataras/

http://www.coolinarika.com/recept/sataras-tradicionalno-hercegovacko-jelo/

http://www.coolinarika.com/tag/sataras/

Torej, sataraš je lahko brez jajc, z jajci ali z rižem, itd…:)

Sataras je samo z papriko, paradiznikom in cebulo.
Za paprikas pa dodas se jajce. Riz definitivno ne. Lahko pa pogledate se na kulinariko, da bo bolj uradno.

hajd ba, pa satarš se pravi sa ribama

zdej si že celo gajbo dolžan monam 😛

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Originalni sataraš je brez jajc, za džuveč pa drži, da je z rižem. Torej piva ne dobi nihče 😛

PorkaFleka, zdaj smo se, na podlagi vaših odgovorov, še bolj skregali in stava je narasla na dve gajbi piva!

Še en glas za brez. Kot vem, ga pri nas večinoma jemo z jajci, ampak originalni, ki izvira iz Madžarske, je pa brez jajc.

Prvič slišim, da v sataraš grejo jajca ali pa riž. Paprika, paradižnik, čebula, začimbe i to je to.

New Report

Close