Savna
Oj, v katero savno v Ljubljani radi zahajte in zakaj? Katero mi svetujete? Sem bolj začetnica na tem področju, vendar sem se med dopustom v toplicah zelo navdušila nad to vrsto “športa”. :))
In še nekaj me zanima. Ali obstaja kje savna, ki je namenjena bolj starejšim, oz. v njo zahajajo bolj starejši ljudje? Moja mama bi rada začela s savnanjem, ampak ji je malo nerodno… in bi za začetek raje obiskala kakšno manj obljudeno savno.
Lp, Taja
Sama zahajam v Zlati klub savna v ljubljanskem Tivoliju. Populacija je različna. Če je mami nerodno, imajo tudi dneve, ko imajo vstop dovoljene samo ženske.
Savna Breza na Lepodvorski ulici v Ljubljani; izjemna čistoča, prijeten ambient, omejen obisk (max. 13 oseb)-potrebna predhodna rezervacija po telefonu. Turška, finska savna, plavalni bazen, jacuzzi, pijača za dobrodošlico, natikači in brisače v neomejeni količini. Vse všteto v ceno (4900 SIT). Po želji proti doplačilu pa še strokovna masaža ali uporaba solarija. Je res najdražja savna, a vredna užitka intime in počitka, saj se ti spočijejo vsa čutila ob prijetni glasbi in prijaznem osebju. Pri prvem obisku ti vse lepo diskretno razložijo, te pustijo pri miru in ne vlečejo brisače s tebe, kot se je to zgodilo nama z možem v savni Fanči. Tja ne grem nikoli več!! Tam imaš občutek, kot da si prišel na ure komandiranja. Ta starejša lastnica (cca 70 let – maskota savne), naju je z možem cel čas obiska savne zalezovala in spremljala, takoj napotila na komando pod tuš (kot bi bila kaka garjavca!), zagrabila za brisačo in jo hotela sneti z naju, češ tu hodimo goli….Da ne govorim, koliko je komplicirala glede dimenzij(!) brisač -uporabljala sva namreč svoje. Prišla naju je celo pogledat v obe savni, če pravilno(!) sediva. V finski savni je neprestano odpirala vrata, pod mus za boljše potenje ponujala domači šnopček in kontrolirala, če vsi notri sedimo in kdo slučajno ne poležava. Mislim, bolno! Ali se naslaja, ali kaj??
Pa še to me je zmotilo, da so v savni Fanči iz zgornjega internega lokala glasni moški gledali košarko po TV, se nacejali s pivom, se glasno smejali, in motili mir v savni. Savna ni namenjena za uživanje alkohola, sploh pa pijančevanje in neokusno komentiranje. Priznam, da v svojem 15-letnem obdobju savnanja nisem doživela česa podobnega.
TejaT
Meni je še najboljša savna v LJ (če gledaš razmerje cena-kvaliteta) tista v Milleniumu v BTC. Imajo 2 finski, 1 infra, 1 turško, đakuzi in zunanji ohlajevalni bazen. Zraven dobiš še brisačo in čaj. Cena je 3000 SIT za neomejeno v najdražjem terminu, drugače še ceneje.
Savna Fanči – no comment! 🙂 Ko sem prvič prišel tja, sem se počutil tako, kot prvi dan v vojski, ko te učijo vojaške discipline samo, da je bila tokrat Fanči v vlogi oficirja! 🙂 Pa še nesramno drago imajo za povrhu!
lp
Spoštovana Teja T!
Tole udrihanje čez savno Fanči me je pripravilo do tega, da odgovorim na vaše pisanje!Čeprav sem prepričana, da vsi mi, ki TOsavno obiskujemo REDNO ŽE NEKAJ LET (!!!!) vemo, da je avtor (ica) takšnega pisanja lahko samo oseba, ki ji savnanje ni običaj, ampak trenutna modna muha.Pa tudi neresnice me razjezijo!
1.Ni res, da “starejša lastnica” to je ga.Fanči vleče z ljudi brisače, češ, da “tu hodimo goli”. V vseh letih tega nisem videla ne jaz, niti člani moje družine, niti moja mama, ki hodi tja že leta in leta.
Res pa je, da želi ga.Fanči vse svoje goste, ki so pri njej prvič sama popeljati skozi savno, jim predstaviti savnanje in RED v savni!!!!!
Smo pa doživeli, da si je nekaj ljudi na vsak način hotelo izsiliti obisk savne v kopalkah!!!! Ali vstopanje v natikačih!GROZA!!!!!
Saj veste kajne kako savna deluje mislim na potenje in čiščenje telesa vseh strupov skozi kožo zato je TUŠIRANJE V VSEH SAVNAH (TUDI V TUJINI) OBVEZNO PO VSAKEM SAVNANJU IN JE SAMO DOKAZ KAKO VISOK NIVO HIGIJENE IMA OSEBA; KI SE SAVNA.Verjamem, da bi se tudi vam zdelo nehigienično, če bi nekdo, ki izstopi iz turše (ali katerekoli druge) savne takoj zaplaval v bazen ali vstopil v jakuzzi.
2. “Preverjanje, če pravilno sedita…in velikosti brisač ” .Če sta skrb za ugodje in varnost novih gostov razumela kot preverjanje potem vam verjetno ni popolnoma jasno kako se v savni obnaša (beri sedi).Velikost brisač – HIGIENA in še 1X HIGIENA. V IR savni držite noge na svoji brisački in ne na tleh.Pa saj si doma tudi ne obrišete obraza z isto brisačo kot noge, ali pač?
3. “domače žganje za ……” TO JE PA RES ČEZ ROB! Ali pa nista bila tam!!!! Nikoli, ampak prav NIKOLI v savno ne prinese žganja ampak BALDRIJANOVE KAPLJICE!!!!!!
Žganje ponudi samo po končanem savnanju v predprostoru in še to, če si ga gost zaželi!Moram povedati, da ga osebno v vseh letih nisem niti enkrat pila, ker nisem želele pa me ni nikoli z njim posiljevala!
4. ” zgornji interni lokal… pijančevanje……glasno smejanje……. ” Kako pa naj vam verjamem take neumnosti, če ste pred tem sama trdila, da je vse komandirala!!!! Mislite, da bi takšno obnašanje dovoljevala!
Verjemite mi, če ga.Fanči ne bi bila takšna kot je, potem se Savna Fanči ne bi obdržala do današnjega dne celih več kot 40 let!!!!!!
Zato me takšne neresnice kot ste jih navedla v svojem prispevku jezijo in žalijo!
Sem pa vesela, da ste našla svoj kotiček savnanja! Želim vam prijetno savnanje!
No, Antea, ko si se pa ža tako razpisala glede Fanči… Tam sem bila že večkrat in doživela vse zgoraj našteto. Nekaj na lastni koži, nekaj na lastne oči in ušesa, in prav zaradi tega sva s kolegico nehali zahajati tja. v podrobnosti se ne bi spuščala, je bilo pa kar nekaj prigod…
lp
Spoštovana antea,
da – na žalost sem bila tam. Lahko vam še postrežem z datumom in letnico – bilo je novembra l. 2000, ko sem moža želela presenetiti za rojstni dan. In mu pripravila “lepo” presenečenje, za katero me je še danes sram!!
Eden izmed mojih dveh poklicev je tudi farmacevtka, tako da me glede higiene, načina savnanja in pravil obnašanja v njej, kot tudi osebnega pristopa ni potrebno podučevati. Pri svojih treh otrocih in 35.letih, ter 15-letnem (!!) obiskovanju savn tako doma, kot po svetu menim, da mi to področje ni tuja vas…
Pa pojdiva lepo po vrsti:
Ad 1) Da – res je, kot sem zapisala – braz karikiranja – ga. Fanči JE vlekla brisači z najinega telesa! Pa če želite to ponovno prebrati, ali pa ne. Na žalost. Ali se morda vi, ko prvič pridete v novo savno z veseljem goli razkazujete po tako velikem, dobro osvetljenem kompleksu?? Midva z možem že ne!
Ad 2) Glede higiene sem vam svoj pogled nanjo opisala že v uvodniku tega sporočila. Je pa res, da se praviloma v tujini v turški savni, ki jo imava z možem najraje, ne uporablja nikakršnih velikih brisač, kvečjemu mini dimenzij 20×30 cm. V turški savni se sedišče najprej opere z notranjim tušem, prav tako pa tudi po uporabi – stvar kulture in osebne higiene posameznika, pa je, če je toliko pošten tudi do drugih, da za seboj pomije svoj pot.
Ad 3) Ni izključeno, da sem z domačim šnopčkom mislila tudi zeliščni zvarek – dišalo je po etanolu – (sicer mi to področje ni tuje, ampak v savnah se praviloma ne pije tudi raznih rastlinskih napitkov Glede “posiljevanja”: takratni prisotni v finski savni so napitek pač sprejeli, ker se je drugače ponovilo odpiranje savne, kar pa vsi vemo, da za pravilno savnanje ni priporočljivo. Kvečjemu za občasno prezračevanje. So se pač pustili prepričati glede dobrega učinka baldrijana na telo….Baldrijanove kapljice pa ne učinkujejo ravno pozitivno na pregreto srce…..
Ad 4) Glede internega lokala na galeriji -je tudi res! V nobeni drugi savni do sedaj, kjer sva bila z možem, ni bilo na voljo TV sprejemnika, kot je bilo to takrat v savni Fanči. In steklenic piva v neomejenih količinah tudi ne!! Pa nimam nič proti pivu; sama ga občasno ob drugih priložnostih zelo rada popijem. Oprostite, človek si pride v savno sprostiti čutila, ne pa jih obremenjevati in zraven še poslušati komentarjev – takšnih in drugačnih! Pa še citiram vašo misel: “Mislite, da bi tako obnašanje dovoljevala” konec citata. Ja, na žalost ga je kar morala, ker vsega ni morala imeti pod kontrolo, saj je bila preveč zaposlena z novimi obiskovalci, kot sva bila npr. midva z možem.
Sicer pa z možem nisva bila edina, za katera je bilo takratno savnanje v savni Fanči šokantno presenečenje. Takrat je bil v savni tudi mladi gospod(v finski savni!), ki je sam od sebe povedal, da mu je gospa Fanči dva meseca dobesedno “dihala za ovratnik” glede od doma prinešenih brisač. Ja, fant pač ni želel vsakič plačati še tamkajšnje uporabnine brisač in je prinašal svoje – razumljivo, če je to dopuščeno, zakaj pa ne?? Pa mi ni deloval, kot da bi bil skregan s higienskim minimumom… Je pa moral pač na ta račun požirati dvo-mesečno poučevanje o brisačah. In prosim, ne govorite mi, da verjetno njegova brisača ni bila primerna!!
Če tistega dne novembra l. 2000 niste bili v savni, mi prosim ne govorite, da širim neresnice, ker vas ni bilo tam…. Verjamem, da je savna Fanči savna s tako dolgoletno tradicijo; lahko, da so se razmere od tistega dne do danes močno spremenile. Kar menim, da bi bilo edino prav, saj s takim pristopom, ki sva ga doživela midva z možem, nebi daleč dolgo prišli. Morda se bo kdaj tudi še našel kdo, ki nima ravno prijetnih izkušenj s to savno.
Hvala za razumevanje in prijetno savnanje pri Fanči vam želim še naprej!!
TejaT
Antea,
mogoče imaš ti boljše izkušnje s to savno. No, pa je bilo tudi pri mojemu možu podobno, ki obiskuje savne že 15 let. Kot darilni bon sva dobila savnanje pri Fanči.
Jaz nisem šla ker sem bila bolna, pa je šel s kolegom. Pride domov in mi reče že na vratih: Ej ……… , kej tazga pa še ne. No, ostalo pa komentarji kot zgoraj.
Uglavnem bil je tok besen, da je rekel NIKOLI VEČ!
Brina
He, he, v glavnem…. v Fanči ne bomo šli. 🙂 Tale Fanči ga pa res biksa….
Hvala za vaše izkušnje. Me pa zanima ali je že kdo poizkusil savno v Konex klubu (LJ- C. na Brdo) ali v BIT centru v LJ – Štepanjsko naselje ali v PANTER klubu v LJ?
Čau, Taja
Živjo,
moram malo pokomentirat tole temo,
namreč, kar se Fanči tiče, se do besede strinjam s Tejo, gospa Fanči svojo savno upravlja nekako tako kot Seinfeldov “naci”: no soup for you!, hodi okrog, komandira, koliko časa se tuširaj, koliko časa bodi v savni, koliko časa počivaj, skratka nobenega miru.
Baldrijanove kapljice (čeprav je tudi meni bolj na običajen “šnops” dišalo) tudi niso kaka posebno priporočljiva zadeva za uživanje.
Pa še pripomba na nošenje kopalk v savni: ne vem, zakaj bi bilo to nehigiensko, nenavsezadnje se lahko potiš v brisačo ali v kopalke, s to razliko, da si kopalke (med tuširanjem) “opereš”. Meni osebno je tako veliko bolj udobno, ni treba paziti, kako se boš usedel, kdo kam gleda in kaj vmes počne. To je tudi običajna praksa npr. v Angliji, kjer bi te iz kakega “spa” kluba nemudoma ven vrgli, če bi si kdo v mešanih prostorih drznil kaj sleči.
Veliko bolj nehigiensko se zdi (meni, opaženo v Fanči), če kaki ženski med nogami binglja štrikec od tampona.
LP
Tole je ratalo pa zanimivo. Očitno nikoli ne moremo vedeti, kdaj bomo odprli Pandorino skrinjico.
Miša, moram pa reči, da sem tudi jaz proti nošenju kopalk v savni (zdaj, ko sem se vsaj približno navadila, da moram biti naga). Prvič ni v redu za kožo (o tem bi več verjetno vedel povedati kak večji strokovnjak za savnanje od mene), drugič pa ni fer do soljudi, da si ti v kopalkah, oni pa so iz “zdravstvenih” razlogov (beri: ker je tako bolj zdravo in je to tudi namen savnanja, da se koža sčisti in diha) nagi.
Prav, Miša, pa pokomentirajva!
Baldrijanove kaljice (etanolno-vodni izvleček – od tu vonj po “šnopčku” iz Valerianae officinalis in Valerianae radix) , se v zdravilstvu uporabljajo razredčene v vodi ali na kocki sladkroja za pomirjanje, zmanjševanje živčnih motenj, zmanjševanju izčrpanosti, proti duševni utrujenosti, proti telesni slabosti in slabem krvenem obtoku! A zdaj vam je jasno zakaj v savni baldrijanove kapljice, če je savna namenjena sproščanju, umiritvi, reguliranju krvnega obtoka, …..
Kakšen vonj pa naj bi širil etanol, če ne po “šnopčku”?
Pa verjamete, da tudi pri meni v ordinaciji ( vezano na medicino!!!) včasih zadiši po “šnopčku” beri etanolu!!!!! Pa imam vedno več ljudi, ki me obiskujejo, ker me potrebujejo, ne glede na tak vonj.
Glede nošenja kopalk – običajno so kopalke narejene iz umetnih materialov z dodatkom elastana.Tak material pri visoki temperaturi ( saj sva v savni, mar ne!) spremeni svoje lastnosti, pride lahko celo do topljenja.In to vskrba naša koža.Zato namesto, da bi se očistila, oziroma razstrupila vpije
nekatere sestavine kar lahko pripelje celo do alergijskih reakcij.Da o vonju oziroma potu, ki se zaje v te umetne materiale sploh ne govorim. Verjemite, da ni od kopalk odvisno kam kdo v savni gleda oziroma kaj počne, ampak od OSEBE, ki to počne, običajno pa so to mlajši moški, ki pridejo v savno s prijateljem cedit sline in past oči! Saj se z menoj strinjate, kajne Brina!
Glede “štrikca od tampona” pa ostajam brez besed, ker vse pove o lastnici tega “štrikca” in njenem nivoju higiene in kulture.Zato smo obiskovalci Savne Fanči ponovno hvaležni ga.Fanči, ki take “poznavalce in ljubitelje savnanja” pred vsemi odslovi.Potem se pa slišijo izjave tipa: kej tacga pa še ne ……., tja nikol več!. (Hvala Bogu – moj kometar!)
Ste rekla “spa”? Spa pomenijo – toplice! To je pa že nekaj drugega. In če ste že omenila tujino – v ZDA skoraj ni “spa klubov” kjer je dovoljeno golo savnanje, razen privatnih savn! Preverjeno!!!!! Vendar se kulturni človek temu prilagodi in temu primerno obnaša, pa ni nikakršnih problemov! Podobno je v Italiji in Franciji! Popolnoma nasprotno pa je na Finskem, Švedskem in Danskem (tam sem nekaj časa celo živela in mi je zelo dobro poznan način savnanja).Vendar je temu namenjena velika brisača ali pa rjuha, ne pa elastične kopalke.Te pa so namenjene kopanju v bazenu, kajti v tujini imajo vse BOLJŠE”spa” ali savne tudi bar, vrt, bazen in prostor za počitek.
Gospa Teja T – pišemo leto 2004!!!! Govorim o boljših savnah, ki imajo vse to našteto.Savna Fanči pa tudi to ima! Po vaše sicer “interni lokal”, pa tudi prav. Da ne bom krivična – nove savne v Dolenjskih toplicah vam pri večernem savnanju ob 22.uri postrežejo s cocktailom, pa ne samo sadnim!Kar vam je pa mladi gospod razlagal o brisačah me je pa
nasmejalo.Poznam kar nekaj mladih gospodov, ki tudi zahajajo leta k Fanči pa še nikoli niso imeli s seboj SVOJIH brisač, ker pravijo, da se jim ne ljubi vedno prati teh brisač zato imajo vedno brisače od Fanči.Ali pa na tak način skrivajo pred svojimi ženami kje so bili.Zase vem, da še nikoli nisem imela njihovih brisač, pa mi nič ne “dihajo za ovratnik”.Nič pa niste omenila, da vam razen vseh teh ugodnosti Fanči nudi tudi sadje v neomejenih količinam in 2 vrsti čaja sladan in nesladkan. Da ne bo kdo komentiral, da hrana (sadje) ne sodi v savno – jabolka poskrbijo za pravilno uravnavo nivoja kalcija.Nimam namena polemizirat in prepričevat kogarkoli o pravilnosti izbire mislim pa, da je prav, da povem svoje dolgoletne izkušnje.Gospa Teja T, mogoče ste imela res slabo izkušnjo, kar pa ni vzrok, da ne bi šla ponovno preverit moje trditve. Jaz namreč grem tja v četrtek.Redno – vsak četrtek!
Vsem skupaj želim lep dan in obilo užitkov pri savnanju – kjer koli že boste!
Ja vseved kar se fanči tiče se popolnoma strinjam. Men je kar pred vsemi vzela brisačo in mi dala druge ker tista velika ki sem jo imela ni bila primetna za v turško savno potem pa pride kontrolirat kako se v savni obnašaš in ali imaš noge na brisači, pa v bazenu sem objela svojega partnerja in je začela kar zjat na mene pa sej se ne bom kar tam ….:-)))) He, he nikoli več ne grem tja.
Milleniumu v BTC je zelo dobr in dost ugoden, Breza pa je ena izmed boljših vendar draga,draga in še enkrat draga. Zelo dobra je bila v termah Zreče in v Dolenjskih toplicah- ta pa je najboljša in najceneje 3 ure-2000sit.
No, izgleda, to razbiram iz napisanega, da tale “fanči” z naci-obnašanjem do novih strank skrbi za “stare stranke”, da ostajajo sami in nemoteni. Dejastvo pa je, da starejši ljudje imajo “svoje kaprice” in očitno se ta “fanči” včasih izživlja nad kako novo stranko.
Antea – čisto mimogrede – pa kaj potem, če “spa” pomeni “toplice”. A to pomeni, da tam savn ni?
No, odgovorila si si kar sama, saj omenjaš da v Dolenjskih toplicah v svoji savni v večernih urah…
Pa da še jaz dodam – po mojih izkušnja so savne v urejenih toplicah veliko boljše kot v klubih po Ljubljani.
Sicer pa smo mi kar sami rešili dilemo, kam v savno: finsko savno za štiri do pet oseb smo omislili kar doma, kompletno s predprostom za počivanje, tuš kabino in whirlpool bazenčkom…
Antea,
ne razumem tistega stava v tvojem zadnjem postu: češ da mlajši moški hodijo gledat, se ve kaj…
Nisem o tem pisala, če pa misliš to, da je šel mož s kolegom tja zato da bo koga gledal… Dej lepo te prosim, no… če si zdravnica bi od tebe pričakovala kakšen drugačen odgovor…
Brina
Živjo,
no, najprej glede kopalk: meni se pač zdi bolj udobno, če imam oblečene kopalke, kot da se zavijam v neko brisačo. O higieni, topljenju (!?) blaga in zažiranju potu v tkanino ne bi izgubljala besed. Saj imamo med športom tudi kaj oblečeno, se prepotimo, obleke operemo, se na nas nič ne topijo, zažrti vonj pa tudi uspemo sprati.
Da bi bilo škodljivo koži – zakaj? Oblečene imam dvodelne kopalke iz bombaža in z dodatkom elastana. Da bi to škodilo koži (bolj kot npr. brisača), nisem opazila. Koža diha tudi v kopalkah. Material tekom savnanja (tj. do nekje 100 stopinj) svoje lastnosti spremeni približno toliko kot brisača. To, da je to nefer do soljudi v savni, se mene ne tiče, ker hodim v Lj. v eno savno, kjer se lahko dogovorim, da sem sama ali z družino, v tujini, kjer sem savnanje vzljubila, pa druge možnosti, kot da si v kopalkah, itak sploh ni. Ne bi se, jasno, silila v neko npr. zdravilško savno, kjer je kup ljudi, v kopalkah.
Kar se valerijane tiče, vse lepo in prav, zadeva je alkoholna tinktura, ima vonj po šnopčku in tudi učinek torej (vsaj nekolikšen) podoben šnopčku. Je pa predvsem pomirjevalo, sedativ, pred nekaj stoletji jako popularen med starejšimi gospemi. Glede na fiziološko dogajanje med savnanjem dosega še večji učinek kot sicer. Ne vem, zakaj bi človek učinek savne želel poudariti še z baldrijanovimi kapljicami. No, ampak vsakomur po želji.
Pri meni v ordinaciji ali na oddelku (klinika) tudi občasno zadiši po alkoholu (zaradi razkuževanja, sicer pa ne:)
Seveda je to, kam kdo gleda ali bulji v savni in kaj ob tem počne, odvisno od osebe. Jaz sem imela neprijetno izkušnjo z enim starejšim moškim. Samo enkrat, ampak me je pa malo odvrnilo od “javnega” savnanja pri nas.
Spa-ji v tujini imajo praktično vsi tudi savno (turško in finsko), bazene, jacuzzi-je itd., vsepovsod (Nemčija, Anglija) je nošenje kopalk obvezno, tudi v savni. Očitno ni tako zelo škodljivo, sicer bi jih že kdo tožil.
Lepo popoldne vsem, vsakemu v svoji savni 😉
ga antea,
ne bi bila rada pikolovska, vendar ne bodite no tako trdno prepričani v všečnost savnanja v savni Fanči; vaš edini odgovor v prid savne Fanči proti vsem ostalim negativnim pove veliko. Pa lahko še tako strokovno razčlenjujete posamezne odgovore sodelujočih!! Glede internega lokala: konkretno v omenjeni savni je tovrstni refreshment popolnoma zgrešen, saj navijanje ob gledanju tekme po TV sprejemniku s steklenico alkohola v roki ne sodi v savno, pa konec!!! Se tudi strinjam z Katjo, ki pravi da ga. Fanči skrbi, da stare stranke, (oz. berite starejše stranke), ostanejo nemotene. Seveda, saj je ona polno zaposlena, ko po “erste-rajhovsko” vzgaja in dresira novodošle. Ne bom zlobna, vendar mislim, da gre pri vsem tem tudi za malo naslajanja – Mental Images In Her head…. Saj verjetno veste, gospa v letih še vedno rada pogleda kako lepo, napeto telesce, pa najsibodi moško ali žensko, in to iz prve roke. Zato tudi mlajše stranke zalezuje na vsakem koraku!Veste, morda čez 10 let, bi pa naju z možem že pustila pri miru!! Midva sva glede intime zelo svobodnih nazorov, vendar javnega razgaljanja po sili ne odobravava!! Za tovrstne ljudi obstajajo hedonističnie, swinger savne in klubi. Res je, smo v letu 2004, (očitno se po odgovorih ostalih sodelujočih v tej debati, od mojega prvega in zadnjega(!!!!) obiska leta 2000, ni skoraj nič spremenilo), živimo pa v 21. stoletju, ki dopušča svobodno izbiro, presojo, nepodrejenost pri izbiri lastnih užitkov in sproščanja. In tudi zaradi tega ne bom nikoli več prestopila praga omenjene savne.
Ave Saunarium !!!
Bila sem v savni v Termah Olimia in nisem videla, da bi se kdo savnal z brisačo pod nogami? Haloo? A to je treba? A v turški in finski? Podnapise, prosim! :))
antea !
Čeprav mogoče to ne spada v kontekst debate, bi vam samo namignila, da ste debato vzeli preresno in tukaj obračunavate s sodelujočimi kot da bi bile vaše tekmice. Ma, dajte no – ustavite konje! Prihranite energijo za svoje delo! Upam, da ste pri njem tudi tako agilni, kot pri gornjem debatnem sproščanju. Sicer je pa za zdravnice na splošno znano, da zelo rade potrujejo svoj ego na vse mogoče načine. Velja načelo: Najprej one, potem pa dolgo dolgo nič ali nihče, ki bi jim segel do kolen, šele nato se najde kak primerek Homo Sapiensa. Pa to ni na mojem zeljniku zraslo, je prišlo iz krogov vaših sokolegov, zdravnikov!! Pa ne mislite, da so se mi zdravniki zamerili – imam enega za moža in je prav fejst!!
Brez zamere,
Lila
“Glede “štrikca od tampona” pa ostajam brez besed, ker vse pove o lastnici tega “štrikca” in njenem nivoju higiene in kulture”
Tega pa ne razumem. Kaj ni tampon dovolj higienski?
Še to, zelo vredu savne so v Zdravilišču Laško-zelo priporočam in v Termah Zreče. Za kak vikend se splača malo odpeljat. In pa, da ne pozabimo Habakuk Maribor.
Lahko vprasam, kje so nove savne v Dolenjskih toplicah? So v kompleksu Balnea? Stare poznam in je cena 2700 za 2 uri in 3000 SIT. Cena 2000 SIT potemtakem verjetno velja za Zrece?
Za Dolenjeske toplice ne vem, za Zreče pa mislim , da je nekje okrog 3000 sit najcenejša varianta.
Hodim v savno Sunny v PODUTIK in sem zadovoljna.
Savna je majhna (1 turška + 1 finska) in vedno zelo malo ljudi, cena je 3.000 SIT. Res pa je, da ni jacuzzija:((
Forum je zaprt za komentiranje.