Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Savski breg-najem preko sklada RS

Savski breg-najem preko sklada RS

Pozdravljeni !

Nikjer še nisem zasledil teme, pa vendar me zanima, če je med vami kdo, ki se zanima za najem stanovanj v Savskem bregu- Črnuče, preko sklada RS ?

Če kdo morda živi tam, me zanima kakšni so mesečni stroški stanovanja, nikjer se ne zasledi tega podatka.. Sam se ne nagibam ravno v smeri najema, ker so najemnine še vedno prehude, pa vendar me zanima kako je s temi stroški?

Najemnine tam so višje od najemnin tržnih stanovanj znotraj obvoznice oziroma celo centra. Situacija na trgu je neugodna in se da z najemodajalci dogovoriti marsikaj. Seveda to velja za pametne in izkušene najemodajalce, najbolj nori so tisti, ki so stanovanje, ponavadi gre za blokovska naselja izven centra, dobili z Jazbinškom in so lupili študente ter si jemljejo pravico, da to počnejo še naprej. Druga takšna skupina so tisti, ki so stanovanje kupili pred pokom, po možnosti po nerealnih cenah z namenom ekstremnega služenja denarja (mi bo pokrivalo anuiteto kredita in istočasno cene nepremičninam samo rastejo:) in ki pričakujejo, da jim bodo najemniki pokrivali kredit in še kaj.

Se pa najdejo tudi izjemno pametni najemodajalci, ki vedo, kaj pomeni imeti nepremičnino za oddajo in predvsem, kaj pomeni imeti stanovanje prazno (izguba dohodka).

No, to ni ravno odgovor na tvoje vprašanje:) Občutek imam, da so tisto novi bloki in je zato stroške nemogoče oceniti. Predlagam selitev v kak tak blok, kjer je to znano, kot tudi morebitne druge napake stanovanj.

Pozdravljeni,
tudi midva s partnerjem sva oddala vlogo za Savski breg.

Me prav zanima koliko bo oddanih vlog, in ali sploh imava kaj “šans”….

LP,

…za koliko sobno stanovanje ste dali vlogo

Pa sva tudi midva z možem oddala vlogo.. bomo videli.. Nimam nikakršne slike, ne predstave, kakšno je zanimanje za ta stanovanja.
Za koliko sobno sta/ste se odločili, tisti ki ste oddali vlogo. Midva sva oddala za enosobno in potem še ostale želje.

LP

Ali je že kdo dobil obvestilo o dodeljenem stanovanju oz. vračilo varščine…?

Zdravo.
Sem bil najemnik 1.5 sobnega stanovanja na Savskem Bregu katero je odajal Stanovanjski sklad.
Po 6 mesecih smo se izselili prav zaradi prevelikih stroskov ki so znasali skoraj pa ravno tolk kot najemnina!(primer je mesec julij,pol meseca nas ni niti bilo nitri ker smo bili na morju pa je samo upravnik bil 190 eur!stanovanje od 40 kvm…
St. sklad ni hotel sodelovati pri menjavi upravnika,ceprav so vsi ostali lastniki podpisali soglasje.Dovolj je pa recti da je upravnik SPL.
Upam da bo v pomoc neki drugi mladi druzini ki veselo misli da bo resila svoj stanovanjski problem.
Je pa res da je to bil primer samo z nasim blokom ker je bil najmanj naseljen pa se edini smo bili trije prijavljeni notri.ostali so vsi imeli prijavljeno po eno osebo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close