Scan disk še vedno ne dela!
Opravil sem vse postopke kot ste jih navedli predvsem Klemen in ostali. Vendar scan disk ne dela in ne dela. Nekaj časa se muči nato pa napiše, da se je že 10. krat zagnal in so programi ki šišejo na disk verjetno Windowsi in nekaj podobnega.
Dejansko so prigrami vsi zaprti in tudi ko prižgem računalnik takoj zaženem scan disk, vendar je stanje isto. Včasih tudi dela zelo počasi, Internet strani odpre na pol nato pa zaspi IPD, ekrančiki pa gorijo in gorijo kot da je vse v pogonu. V tem primeru lahko tudi pritisnem “Ustavi v zgornji vrstici, vendar to ne reagira, sploh ne deluje. Verjetno bo treba res formatirat disk.
Tudi šumnikov v DOS-u še vedno ni čeprav sem dopisal tisto vrstio country itd.
Imam pa Wind. 98.
Kaj menite vi?
LP!
Mislim da je skrajni čas,da formatiraš disk :-))
imas instaliran norton?
sem imela na win98 isti problem, pa potem najdla med opravili, da je norton nastavil, da pregleduje morebitno povezavo na vsake 5 minut (symantec netdetect – se mi zdi, da je to z nortonom povezano)- torej windows opravilo in zaradi tega skeniranje diska ni hotlo skozi.
Preveri v Control panelu – scheduled task
lp, M.
Si probal scandisk zagnati v dosu???
za slo črke pa probaj tole dodat v autoexec.bat
mode con codepage prepare=((852) C:\WIN98\COMMAND\ega.cpi)
mode con codepage select=852
keyb yu,,C:\WIN98\COMMAND\keybrd2.sys
in tole u cofig.sys
device=C:\WIN98\COMMAND\display.sys con=(ega,,1)
Country=386,852,C:\WIN98\COMMAND\country.sys
Kako za vraga nimaš šumnikov?? Kakšno verzijo pa si si naložil…
Ob instalaciji nastavi državo in jezik na SLO.
Poskusi dobiti Win 98 SE, še najbolje dela angl. verzija.
Prav tako ti priporočam formatiranje, še prej si shrani, kar je pomembnega: priljubljene, adresar, pošto, dokumente, gonilnike -če so na disku…. ipd.
Ne v DOS-u ga nisem odpiral ma ga tudi neznam. Prosim če poveš še enkrat kako se to zažene. Tudi internet strani zelo počasi odpira. Ko jože odpre in napisše končano če z nekaj trenutkov spet začne odpirati.Če kliknem ustavi me sploh ne reagira. Kar naprej je tista peščena ura in puščica zraven. Katastrofa.!
LP.
Jole živjo..
A še vedno problemi ???
Posluš: tik preden startajo Windows-i pritisni tipko F8,
in potem izberi samo DOS
ter tam startaj Scandisk..
ALi pa ponovno restartaj mašinco in pritiskaj tipko F8 in si izberi opcijo
DOS (nekaj takega), ne Windows in ne Windows varni zagon,
ampak predzadnjo opcijo, pri zadnji opciji ti bo pri zagonu Scandiska
napisalo, da imaš premalo spomina..
lp
ja pejt do serviserja!!!