scanner in XP-ji

Ojla!
Ali je varjanta, da bi delal scanner Genius ColorPage-Vivid Pro II Film na XP-jih? Na netu je pisalo, da ga XP-ji ne podpirajo. Kaj narediti?
Hvala.

Ja, za ta scanner res ni zaslediti driver za windowsXP obstajajo pa dirverji za Genius ColorPage-Vivid Pro II. Skoraj 100% bo delal tudi s temi gonilniki. Ni pa za dat roke v ogenj.

Hvala, sem pa že poskusila tudi za moj scanner driver, ki sicer ni za XP-je, dela mi samo v Wordu, npr. v slikarju sploh ne, tudi na nadzorni plošči ga ni. V katerih programih se to splača delati?

Ponavadi gonilniki za win2000 delajo tudi na xp-jih, ja. Če ni scannerja v nadzorni plošči ni nič hudega. Vsi programi nimajo opcije scaniranja. Le nekateri bolj profesionalni: office, photo shop, corel, … Drugače imaš na cd-ju, ki si ga dobila poleg scannerja sigurno kak poseben programček za obdelovanje scaniranih slik, ocr, itd..

Mah, sem zdaj videl da ima slikar tudi funkcijo skaniranja, ki pa tudi pri meni ni aktivna, verjetno zaradi nestandardnih driverjev. Drugače, pa uporabljaj program, ki si ga dobila poleg scanerja in slikco prenesi v katerikoli program z edit > copy, edit > paste.
lp

Tud jaz sem pred kakšnim mesecem sem jamral da mi skener Genius ColorPage Vivid Pro II ne dela na XXXP in sem poskusil z raznimi gonilniki….mi je tu dal en od profesionalcev za računalnike link za gonilnik ki bo baje ziher delal ampak žal tud ta ni del.
Ta skener očitno ne more delat na XP pa da se na glavo postaviš. Skener čaka v omari da pride naslednja verzija windowsov ki bo morda podpirala ta skener. Prodajat se mi ga ne splača, za menjavo bi pa težko dobil koga.

Genius ColorPage Vivid Pro II – saj za ta skener so gonilniki tudi za Xp-je, jaz imam se zraven Film, za tega jih pa ni, pa mi je ratalo ga usposobit, ker sem dala kar driverje za win2000, pa gre.
Tadeju pa hvala

zakaj pa meni ne gre! Na win 98 mi dela na xp pa ne :((

uspelo mi je!
Še nekaj sem aktiviral v mapi s fajli in zdaj dela
Forum je zaprt za komentiranje.