Scaresdale dieta
Pozdravljeni!
Se le pred kratkim sem zasledila ta forum in mi je zelo vsec, saj si lahko izmenjamo veliko iskusenj, oziroma se tisti, ki hujsamo vzpodbujamo med sabo. V enem izmed prvih prispevkov je bila omenjena Scaredale dieta, ki mi je dobro poznana saj sem z njo prisla ze skoraj do idealne teze. Stara sem 27 let, velika 165 cm in trenutno tehtam 63 kilogramov.Teza mi po prvih dveh kurah s to dieto ni vec bistveno nihala (mogoce za skupno 3-5 kg preko celega leta). Pred dvema letoma sem jih imela preko 80 kg in sem bila grozna (takrat se mi to ni zdelo, zdaj pa vidim po slikah). Potem sem zacela s to dieto in sem sla skozi mogoce 4 – krat (polletni presledki). Ceprav sem bila navajena veliko jesti, mi ni delala prevelikih tezav, saj je raznovrstno sestavljena in obrok kolicinsko ni mali (le da ni dovoljeno nic mascobe in sladkorja). Med samo dieto se nisem kaj posebej rekreirala -> poskusila sem enkrat, vendar se nisem dobro pocutila in sem raje ostala le pri sprehodih. Najbolj, poleg izgubljenih kilogramov, sem se razveselila dejstva, da sem zacela gledati na hrano z drugacnimi ocmi in se bolj zdravo prehranjevati. Kasneje sem jedla kot prej, le da kolicinsko manj (z vec sadja in zelenjave). Preko zime nabrane kilograme pa sem spomladi preganjala z malo prirejeno razlicico diete.
Hotela sem povedati le to, da ta dieta ni nic groznega oz. samomorilskega, res pa je da ni dobro da se ob njej ne preobremenimo telesa s telovadbo (lahko pride do slabosti), temvec se zacnemo aktivneje ukvarjati s sportom, ko z dieto koncamo, da ohranimo tezo in ucrstvimo telo.
Seveda je absolutno ne priporocam tistim, ki imajo skoraj normalno tezo, le da bi radi shujsali zgolj zato, ker se jim pac zdi, da bi morali oz. ker pac vse kolegice hujsajo, zakaj pa ne bi se mi.
Vsako pretiravanje je seveda skodno.
Vsem zelim veliko uspeha tako pri hujsanju kot v vsakdanjem zivljenju….
Tukaj je naslov , kjer je vse o tej dieti:
Lep pozdrav!
Ceprav je kolegica Kaja ze dala web naslov kjer je omenjea dieta. Vam jo revedeno posiljam tudi jaz. Ker ni posebej navedeno, bi se enkrat opozorila, da ne smete uporabljati nic mascobe in sladkorja (jaz sem se sladkala z natreenom 🙂 ).
Zelim vam, da z cim manj napori dosezete cim vec.
SCARESDALE DIETA
14 DNI
IZGUBA TEŽE DO 10 KG
1. DAN:
ZAJTRK: ½ grenivke, tanka rezina polnozrnatnega kruha, čaj ali kava
KOSILO: Nemastno hladno meso po izbiri (200 g), nekaj paradižnikov na žaru, kava ali čaj ali mineralna voda
VEČERJA: Nemastna riba (200 g) ali raki, mešana solata iz sveže zelenjave, tanka rezina polnozrnatnega kruha, ½ grenivke.
2. DAN:
ZAJTRK: ½ grenivke, tanka rezina polnozrnatnega kruha, čaj ali kava
KOSILO: 400 g sadne solate (brez dodatkov), kava ali čaj ali mineralna voda.
VEČERJA: Sesekljan zrezek ne žaru (pusto meso), mešana solata iz sveže zelenjave.
3.DAN:
ZAJTRK: ½ grenivke, tanka rezina polnozrnatnega kruha, čaj ali kava.
KOSILO: Solata iz 100 g tunine (v slanici) z limoninim sokom in gorčico, grenivka oz. sezonsko sadje, npr. 100 g jagod…
VEČERJA: 200 g mesa na žaru, mešana solata.
4. DAN:
KOSILO: 2 jajci, sveži kravji sir, kuhan ohrovt, tanka rezina polnozrnatnega kruha,
VEČERJA: Piščanec na žaru brez maščobe, količina ni omejena ŕ brez kože, veliko kuhane špinače, solata ŕ paradižnik in stročji fižol.
5.DAN:
KOSILO: Razni nemastni siri, špinača po želji, rezina popečenega polnozrnatnega kruha.
VEČERJA: Nemastna riba (200 g) ali raki, mešana solata iz sveže zelenjave, rezina popečenega polnozrnatnega kruha.
6. DAN:
KOSILO: Sadna solata kolikor želite
VEČERJA: Piščanec oz. puran na žaru, Mešana solata iz sveže zelenjave, grenivka oz. sezonsko sadje.
7.DAN:
KOSILO: Pečeno hladno piščančje oz. puranje meso, mešana solata iz sveže zelenjave.
VEČERJA: Pečena teletina brez maščobe, Mešana solata iz sveže zelenjave.
Nadomestilo:
½ krožnika skute, žlica kisle smetane, različno sadje, 3 orehi.
p.s.: Vse, ki bi rade izvedele se kaj vec in se mogoce rade pogovorile o rezultatih, mi pisite na mail…
Pozdravljena Ida!
Verjetno ne more biti kaj hudo narobe, ce zamenjas sadeza, ampak jaz sem se striktno drzala navodil z diete. Sicer pa, ce pojes 1/2 grenivke zjutraj lahko drugo polovico porabis za sadno solato oz. jo pojes za naslednji zajtrk (ce ji ne odstranis lupine lepo pocaka v hladilniku tudi nekaj dni).
Kar se tice zamenjave s skuto -> pomeni, da ce ti ne ustreza kak obrok od kosila oz. vecerje ga zamenjas s sadjem in skuto (sladkano z natreenom). Zelo prirocno je ta obrok pripraviti v neko plasticno embalazo z s sabo, kadar zaradi razlicnih razlogov ne mores domov na kosilo oz. vecerjo.
Glede malice -> kot sem ze prej povedala, je nisem imela -> sem se drzala predpisanega. Kadar pa sem bila lacna ze pred kosilom oz. vecerjo (le prve dni diete) sem popila vroc caj ali kavo z natreenom.
Veliko uspeha!!!!
Lep pozdrav!
Tako hujšanje sploh ni zdravo. Jaz hodim v šolo hujšanja in na strokovnem predavanju nam je bilo rečeno, da kar je več kot 5 kg na mesec ni zdravo.Telo je treba počasi navajati na drugačen režim, če želimo težo potem ohraniti še naprej. Stil življenja je potrebno obrniti na glavo in se počasi navajati nanj.Vse kar se dogaja hitreje ima potem samo slabe posledice in slej ko prej pridemo spet na stara pota.
Tanja1 -> ob ponovitvi je potrebno imeti 14 dnevni premor!!!! Jaz je nisem ponavljala, ker ni bilo potrebno, oziroma sem imela enoletni premor. Kot pises si ena takih, ki zacnejo vedno jutri… Vem, da je tezko ampak se bos mogla odlocit in zdrzat tistih 14 dni. Na ta nacin bos preiskusila tudi iz kaksnega testa si, ce si karakter… Sicer je vse v tvojih rokah…
Kaja -> Do 10 kg je tudi 1 kg… Vec kg izgubijo tisti, ki imajo v zacetku hujsanja vec kg od normalne teze. Jaz sem letos izgubila okrog 3 kg, ko pa sem imela 20 kg vec kot danes in sem prvic preiskusila to dieto sem jih izgubila vec.
Sicer pa se vsak sam odloca ali bo shujsal ali ne in ce, bo tudi sam izbral dieto, ki mu najbolj odgovarja. Ti si se odlocila za solo hujsanja. Koliko je kaj zdravo za koga naj vsak presodi sam.
Lep pozdrav!