Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis SČasopisi 19. stoletja

SČasopisi 19. stoletja

Pozdravljeni

Mi lahko kdo pomaga z informacijami. Pišem seminarsko nalogo – tema so slo. časopisih 19. stol. Dom in svet, Slovenec, Edinost, Rodoljub, Domoljub, Lj. zvon, … Kje naj iščem podatke? Je kdo že napisal kaj o tem?

Lp in hvala za kakršno koli informacijo.

Linaj

Kaj natančneje? Jaz sem se te teme samo dotaknila v eni seminarski. Mogoče ti bo pomagala knjiga, mislim, da je naslov Mladi in mediji (pokukaj v Cobiss).

Živjo Regla,

napisati bi morala, kdaj so izhajali, kje, kakšna je bila njihova vsebina, komu so bili namenjeni … skratka kar veliko dela.

Hvala in Lp

Uhm, žal ti kaj več kot to ne morem pomagat, razen še to, da si lahko pomagaš s cobissom, tam boš našla info o literaturi na to temo.

fajn delaj!

NUK in Slovanska knjižnica – tam imajo te časopise, če si jih želiš ogledati. Drugače pa si oglej knjigo Janka Šlebingerja Slovenski časniki in časopisi. Zajema obdobje med 1797 in 1936. In seveda “ubogaj” Reglo : )

No ja, v NUKu boš težko prišla do teh časopisov, torej raje v Slovansko knjižnico. Sicer pa, kot že nasvet, Šlebinger, pa Enciklopedija Slovenije, tam pa imaš tudi še napotke za naprej…

In zakaj v Nuku časopisi iz 19. stoletja naj ne bi bili dostopni? Na dom si jih ne boste mogli izposoditi, se boste pa dogovorili za njihov študij v čitalnici. Več informacij o pogojih uporabe gradiva vam bodo posredovali na oddelku za serijske publikacije, pokličite jih ali pa se oglasite pri njih.
Pozdrav,
Marija

New Report

Close