Scenic ali Touran
Ojla,
druzina se je povecala na tri clane pa je potrebno kupiti nov avto. Z mozem se odlocava med Scenicom in Touranom pa ne veva kaj kupiti. Najprej sva mislila kupiti bencinarja pa sva cez vikend preizkusila Scenica in pije kot zolna tako, da sedaj razmisljava o dieslu 1,5, kar pa se tice Tourana pa sva se vedno pri bencinarju 1,6 16V saj dieselas stane prevec. Torej dragi forumovci kaksno je vase mnenje. Scenic ali Touran ali pa mogoce nekaj cisto tretjega – seveda v tem razredu.
Hvala in lp,
Petka
Hm, tole je pa hecna dilema. Pri obeh razmišljati o najmanj zmogljivi možnosti se mi ne zdi ravno pametno, saj se zna zgoditi, da boste “privarčevali” pri kakšni danes že logični opremi (samodejna klima, ESP, …).
Oba motorja sta podhranjena, kar se posebej pozna med vožnjo v dolg klanec. Če ne rabite toliko prostora, tudi jaz priporočam pogled proti karavanom (focus, stilo, megane), ki so vidno cenejši. Varčevanje pri nakupu se namreč lahko izkaže kot bumerang.
Če pa ste se že odločili, potem bo scenic 1.5 dCi boljša rešitev, tudi zaradi stroškov vzdrževanja.
LPB
Glede na to, da boste potrebovali predvsem več prtljažnega prostora, se mi zdi Touran bistveno boljša izbira (razen če kupujete Grand Scenica).
Touran je za dobrih 14 cm daljši, primerjave prtjlažnikov pa sploh ni: 430 litrov v Scenicu in 695 litrov v Touranu. Kar se tiče prtljažnega prostora, je Touran pravi prvak svojega razreda.
Oba motorja, ki ju navajate, sta za tipa avtomobilov “precej” podhranjena. Če prevažate v avtu 5 ljudi s kompletno prtljago, je pri Scenicu smiselno razmišljati o motorju 1,9 dCi, pri Touranu pa vsaj o 1,9 TDI motorju.
Oba avtomobila imata ob polni opremi maksimalne varnostne standarde, Touran ima za moj okus boljši oprijem prednjih sedežev in boljšo nastavitev položaja za volanom. Scenic je trendovske oblike, a na ta račun precej izgubi na račun prtljažnega prostora.
Tudi pri nas je bil Touran nekaj časa v ožjem izboru, a smo se na koncu odločili za Toyoto avensis verso.
Pozdrav1
Nina
Podobne velikosti je tudi Mazda Premacy, ki nudi tudi opcijo diesel DITD. Najbrž se da zmenit za testno vožnjo, pa tudi občutek za volanom nekaj pove. Če se vse od naštetih proba je odločitev lažja. Jaz sem pred podobno izbiro, pa bom počakal Mazdo 4 , ki naj bi nadomestil Premacy.
Srečno roko pri izbiri.
Jaz vozim že 3.scenica zapovrstjo in sem tudi sam pred dilemo s katerim bom ga spomladi zamenjal. Verjetno bo zopet scenic, saj je touran z enako opremo za ca. 1mio dražji. Če delate dosti km, tako kot jaz (dobrih 40.000 letno), potem je računica z dizlom, sicer pa ne, ker so dizli precenjeni. scenic 1,6 16v mi je žrl 7,4l, dizel pa mi žre 5,7l/100km.
Najcenejša pa je Xsara, ker ima bolj švoh mašino, kar pa ni nujno da je ovira (če nimaš prikolice in ne živiš v hribih), sicer plačuješ konjičke brez veze. Scenic 1,5dCi je šparavna varianta in špila če niste temperamentni.
Rabljeni enoprostorci se zaenkrat odlično prodajajo in ga ni problem prodati. Večnamenskost pa je prima pri vseh enoprostorcih.
V SOBOTNEM DELU 20.12.2003 IMAŠ PRIMERJALNI TEST MED SCENICOM 1.9 DCI IN TOURANOM 1.9 TDI Z VSEMI PODROBNOSTMI (STROŠKI, TEHNIČNI PODATKI, OPREMA…). SE SPLAČA PREBRAT.
ZA KONČNO OCENO JE BIL TOURAN BOLJE OCENJEN.
SAM VOZIM OPEL MERIVO, TI PREDLAGAM KAKŠNO TESTNO VOŽNJO, ŠE S TEM VOZILOM, MI SMO ZADOVOLJNI.
PA DOBER NAKUP IN SREČNO VOŽNJO.