Scenic II 1.5 dci 80KM amb ali Picasso 2.0HDi exc
Malo sem se pozabaval s stroški obveznega zavarovanja in registracije.
Za scenica pride cca 73.000sit, za picasota 92.000sit.(vir: amzs.si)
Upošteval pa sem 50%bonusa, zel.karta in AO+
Scenic je popolnoma nov model in za moje pojme lepši, udobnejši, prostornejši, picaso tudi ni slab, vendar že malo v letih. Odvisno je kako ti je všeč notranjost. Predlagam testno vožnjo z obema.
Predvidevam, da ti lastnosti vozil (oblika , prostornost, prilagodljivost …) enako ustrezajo oz so ti enako všeč. Cena je po tvojih informacijah približno ista. V takem primeru bi na tvojem mestu vzel CITROEN-a, predvsem zaradi motorja, ki ima 2 litra delovne prostornine med tem ko je 1,5 litrska pri RENAULT-u. Opazna razlika je navoru, ki ga motor »pridela«. Pri RENAULT-u znaša 185 Nm pri 2000/min pri CITROEN-u 205 Nm pri 1900/min. To v praksi pomeni, da se bo RENAULT precej bolj mučil z težo npr. pri premagovanju klanca, zračnim uporom, ki pri takem tipu vozil ni zanemarljiv, najbolj pa pri prehitevanjih, ko moraš na hitro »skočit« mimo počasnejšega vozila. Če greš na testno vožnjo boš opazil razliko v pospeševanju in sicer tako, da pri konstantni vožnji npr 50 km/h v 4. prestavi oz pri 80 km/h v 5. prestavi »pohodiš« plin.