screensaver
mi kdo lahko prosim svetuje, kje se nabavi program za inštalacijo na screensaverju? Hvala. LP
Vita, tole boš mogla pa malo bolj razložit, kaj želiš.
No ja vsaj jaz nisem čisto zastopil kaj želiš vprašat.
Mogoče misliš screensaver-je od webshotshov?Nič drugega mi ne pade na pamet.
eee… pa poskusimo. Če zadanem, kaj bi rad, grem takoj vplačat še loto.
a) Če želiš ohranjevalnik zaslona (OZ) prilagoditi svojim potrebam klikni z desno na prazen del namizja in izberi zavihek … mmm, samo trenutek, da pogledam, aha, zavihek “Ohranjevalnik zaslona”. Med mnogimi že naloženimi OZ boš gotovo našel kakšnega primernega zase. Pri večini lahko tudi izgled prilagodiš svojemu okusu, tako naprimer v “3D besedilu” lahko nastaviš kakšen tekst bo plesal po zaslonu in kako (valček, polka, tango, ob štangi), kako hitro in v kakšni barvi in pisavi. Osebno mi je še vedno všeč dobri stari “Potujoči napis” (včasih se mu je reklo drugače) s katerim sem hecal sodelavce: nastavil sem besedilo “WARM ATACK virus next klik deleting disk” da so potem bledi hodili k meni “…ti, Wegaaa na mojmu računalniku je nekaj čudnega…”
b) Če želiš inštalirati OZ, ki si ga dobil kot priponko po elektronski pošti tega ne počni. GO TO a)
c) Če želiš inštalirati OZ, ki si ga dobil iz varnega vira in ima končnico .scr se ga zadnje čase da inštalirat zelo zlahka: v xpjih samo klikneš nanj z desno in izbereš Test, configure ali install. No včasih je bilo huje. Datoteko si moral sm prestaviti v mapo windows oz. windows/system
č)če pa želiš, kot dobesedno pišeš “program za inštalacijo na screensaverju?” dobnevam da gre za umetniški performans oziroma kot temu rečejo dandanes “inštalacija (recimo) suhacuna na dnu morja”
V tem primeru svoje umetniške projekte shrani v mapo “Moje slike” in po postopku opisanem pod a) zaženi OZ “Predstavitev Moje slike'” in tvoja inštalacija na screensaverju se lahko začne…
Forum je zaprt za komentiranje.