Najdi forum

Splash Forum Politični čvek SDS: DZ naj izrazi spoštovanje do vseh žrtev totalitarnih režimov

SDS: DZ naj izrazi spoštovanje do vseh žrtev totalitarnih režimov

bum, meni je jasno, da ti papir ne more škoditi, če je njemu kaj zapisano, ti lahko, sama izvedba pa ti, (nam) odvisno od napisanega lahko zelo škodi.

jaz kot ateist spoštujem vernike, ne samo spoštujem, jih celo občudujem.
in ker je cerkev tako organizirana, da ima vrhovnega poveljnika, moram spoštovati tudi njega in ga in tu ne nakladam in sejem sovraštvo do papeža in cerkve.

o komunizmu in nelegalnosti 45 letnega vladanja se mi ne da razpravljati,kar žalostijo me takšni obrazi Potrča, Anderliča in sličnih. s komunizem lahko nastane (vstopa nekam) samo iz barabije in kraje generira pa ga pokvarjenost.

Zakaj pa se ne da primer oz. stori prvi korak? Obsodi tudi to kar ti zagovarjaš potem pa pričakuj od ostalih če so zmožni tega!

Hahaha, tole je pa boss spregledal![/quote]

Eh prababi, moje očala so dovolj dobra da so to razbrala in moji možgani še vedno sposobni to dojeti. Pa si ti razumela to nakladanje? Očitno ne. Če bi pripisal še jugo komunizem potem bi mu verjel tako pa se laže oz. govori z figo v žepu.

Pravzprav tole veliko pove o tebi in o tem kako ti zagovarjaš in si predstavljaš demokracijo, pravico do svobode govora, razmišljanja itd. Prevedeno: če boš razmišljal, hvalil in obsojal enako kot jaz, ti bom verjel. Ali: jaz bom postavil standarde kako je potrebno govoriti in razmišljati.

Iz tega sledi, da je v resnici tvoje zagovarjanje in zavzemanje za zgoraj našteto s figo v žepu.

Če je pa že tako in če ti je toliko do tega, lahko obsodim tudi jugokomunizem. Saj je najlažje je obsoditi nekaj, česar nikoli ni bilo.

Pravzprav tole veliko pove o tebi in o tem kako ti zagovarjaš in si predstavljaš demokracijo, pravico do svobode govora, razmišljanja itd. Prevedeno: če boš razmišljal, hvalil in obsojal enako kot jaz, ti bom verjel. Ali: jaz bom postavil standarde kako je potrebno govoriti in razmišljati.

Iz tega sledi, da je v resnici tvoje zagovarjanje in zavzemanje za zgoraj našteto s figo v žepu.

Če je pa že tako in če ti je toliko do tega, lahko obsodim tudi jugokomunizem. Saj je najlažje je obsoditi nekaj, česar nikoli ni bilo.[/quote]

HALO!!!! Pa kaj bluziš? Preberi svoj post potem pa obtožuj. Obtožuješ samo določeno opcijo in to je za tebe pravično ko od te opcije pričakuješ da bo to storila? Dal sem ti prav a z dodatkom. Pa si ti upaš,ali si sploh sposoben obsoditi tudi jugo komunizem za vsa grozodejatva storjena v negovem imenu? Pa da vidimo.

Malo čuden način kako ti daješ prav (kljub dodatku):

… če mi pozneje očitaš laž in figo v žepu.

Pripravljen pa sem obsoditi vsako grozodejstvo v imenu kogarkoli (in očitno za razliko marsikoga tu, ki ni pripravljen obsoditi grozodejstev t.im. “protirevolucionarne” strani. Nisem pa pripravljen pavšalno obsojati prejšnjega sistema in NOB in nisem pripravljen podpirati poskusov rehabilitacije tistih, ki so iz kakršnega koli (za lase privlečenega) razloga že sodelovali z okupatorjem (za kar se marsikdo na tem forumu de facto tudi zavzema).

Tega ne smejo storiti, ker bi s tem priznali, da je v času komunizma vladal zločnski sistem.

No, ampak to ne velja samo za komunizem, a ne? In prav v tem je point mojega pisanja v zvezi z RKC in nikakršno sovraštvo do vernikov. Moje spoštovanje do papežev pa je premosorazmerno njihovemu delovanju.

Malo čuden način kako ti daješ prav (kljub dodatku):

… če mi pozneje očitaš laž in figo v žepu.

Pripravljen pa sem obsoditi vsako grozodejstvo v imenu kogarkoli (in očitno za razliko marsikoga tu, ki ni pripravljen obsoditi grozodejstev t.im. “protirevolucionarne” strani. Nisem pa pripravljen pavšalno obsojati prejšnjega sistema in NOB in nisem pripravljen podpirati poskusov rehabilitacije tistih, ki so iz kakršnega koli (za lase privlečenega) razloga že sodelovali z okupatorjem (za kar se marsikdo na tem forumu de facto tudi zavzema).[/quote]

Lepo dvolično, ni kaj. Kaj pa bi bilo po tvojem pravilno napisano? Ti si de facto obtožil druge sisteme, ki so praktično delovali na enak način kot jugo komunizem. Za uničenje politične konkurence pri nas so uporabili vsako stvar ki se jim je ponudila. Izrabili so hlapčevstvo meščanskih strank pri nas in sami ustvarili s svojim delom še vojaški del nasprotnikov. Pri bratomornem klanju ki smo ga bili priča ni opravičila za nobeno stran. Komunizem je nadaljeval tam kjer se je prejšnji režim ustavil. Ustvaril je novo elito več vrednih ljudi in sam poteptal svoje ideje o enakosti.

Boom, tvoje mnenje je pač takšno kot je. Jaz te ne bom spreobrnil tako kot tudi ti mene ne boš. Ne pričakuj pa da boš kaj dosegel s tem ko zahtevaš obsodbo dejanj drugih če nisi tega pripravljen storiti tudi sam za svojo stran.

Boss, moje mnenje bom še enkrat ponovil. Dogodki so se odvijali v neki časovni premici in večinoma po principu vzroka in posledic. Obstajala je možnost, da bi se odvili tudi drugače in na koncu ne bi bila KP edini nosilec odpora, po končani vojni pa tudi ne edini nosilev oblasti. Vendar je to možnost zapravila nasprotna stran. Zaradi vzroka, ki ga je navedla, sem prepričan, da namerno.

In, prav zaradi teh dejstev smatram, da je edino pravilno, da letijo obsodbe in obžalovanja po enakem vrstnem redu kot so se dogodki tudi zgodilio oz. dogajali. Sicer pa, če se ne motim, so se nekatere organizacije in posamezniki levega pola tudi že opravilevali in obžalovali. Vendar je (očitno spet namerno) preslišano. Nikakršne potrebe pa ne vidim, da v to mešamo državo in njene institucije.

S katerim dejanjem je nasprotna stran zapravila to možnost?

Najbrž zato, ker ni pobijala nedolžnih civilistov, kot “slavna ljudska vojska” oz. izurjeni klavci?

Zavrnili so pristop KPS v Narodni svet.

A ja. “Razlog” je bil, da KPS ni legalna stranka.

Ti si ta razlog mal polepšal.

Predvojno delovanje KP ni bilo noben tabu. Najbrž še nisi pozabil filma, ki so ga včasih non-stop vrteli. Reklo se mu je “Bombaški proces”. Bohved zakaj tak naslov, a ne? In seveda znamenite besede “Ne priznajem ovaj sud, priznajem samo sud KPJ” tudi še pomnimo.

Ne gre za to, da je bila KP ilegalna stranka. Gre za to,ZAKAJ je bila prepovedana. Ker so bili teroristi. S temi se pa baje ne pogaja, kaj šele sodeluje.

C/P:
Zaradi atentatov komunistov na visoke predstavnike jugoslovanske vlade in njihovih pozivov k oboroženem prevratu v državi ter rušenju demokratično izvoljene vlade je jugoslovanski parlament 29. decembra 1920 sprejel razglas oziroma tako imenovano Obznano s katero je prepovedal delovanje KPJ.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Komunisti{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dna_partija_Slovenije

Seveda je nekaj demokracije v SHS bilo. Istega leta so ieli celo volitve, na katerih je KPJ dobila 58 poslanskoh mest in tako tretja največja stranka. Vrag pa je, če ima država fašistoidnega kralja (in nekaj fašistoidnih ritoliznikov), ki želijo uvesti popolno diktaturo. Potem pride vsaka stvar prav, da se v parlamentu lahko znebiš sicer legitimno izvoljenih, a nezaželjenih poslancev.

Obznana ni prepovedala samo Komunistične partije, teveč tudi delovanje vrste organizacij, med drugim tudi sindikatov. http://sl.wikipedia.org/wiki/Obznana. Ampak o “demokraciji” v kraljevini lahko odpremo novo temo, ker tu ni govora o tem.

Dejstvo je, da je KP želela sodelovati pri obrambi Slovenije ter bila zavrnjena na podlagi prepovedi, ki jo je izrekla vlada države, katera ni več obstajala (kralj in vlada so stiskali riti v Londonu). Bila pa je okupacija in pripojitve, ki so že po takratnem mednarodnem pravu bile nelegalne, slovensko vodstvo pa jih je kljub vsemu priznavalo.

Dejstvo je, da govorimo o monarhiji izpred 70 let.
O demokraciji v današnjem smislu takrat pač ne moreš govorit.
Dvomim, da je bilo kje drugje prav dosti drugače.

Drugo dejstvo pa je, da je bila KP teroristična organizacija.
Tega si se spet elegantno ognil.

Potem bodimo pravični in glede tega ne delajmo razik. Leto 1945 itd. je tudi bilo pred 64 leti in se tudi ne da govorit z vidika današnjih ureditev.

Le kako lahko dobi teroristična organizacija toliko glasov na volitvah? In, če je takrat res že bila, zakaj ni bila prepovedana že prej?

V Nemčiji je Hitler celo zmagal na volitvah.

Ne vem, zakaj ni bila prepovedana že prej. Bolj me skrbi to, da ni prepovedana zdaj.

Ah ja, sem pozabil, da se zavzemaš za demokracijo. :-)))

Mislim, da sva že enkrat ugotovila, da prepoved določenih skrajnih & zločinskih ideologij v ničemer ne škodi demokraciji. Ravno nasprotno.

To pa drži. Ne vem le, na podlagi česa lahko trdiš, da je marksizem zločinska ideologija.

Zato ker je že Marx sam vpeljal revolucijo. V dialektiki materialzma je tako, da če si lačen, lahko ubiješ gospodarja, odpreš njegove kašče in se naješ.

Tistih, ki so kašče napolnili izključno v potu svojega obraza in žuljih svojih rok, je (bilo) na svetu prekleto malo. Ne. V dialektiki materializma ima gospodar tudi to možnost, da kašče odpre sam, še posebej takrat, ko je lakota in/ali recesija. Ne pa da mu posledice slednje sanirajo izključno tisti, ki so mu v dobrih letinah te kašče tudi polnili.

Sicer pa, če se že obešaš na to, Marks je bil vsaj toliko realen, da je na podlagi pisal zgodovinskih dejstev in je zato omenjal revolucijo, ne pa da je zganjal nek utopizem. Nikjer pa ni zaslediti pozivanja na revolucijo, ker samo od sebe ne gre v reali popolnoma nič. Tisti, ki imajo v lasti proizvodna sredstva, so in tudi še bodo krojili politiko in zakonidajo.

Za primer: kaj misliš, kako bi danes zgledala demokracija (in ne nazadnje tudi kapitalizem) v Evropi, če ne bi bilo francoske revolucije?

Ti pač nočeš videti da so gospoda Marx in komiji, dovolili likvidacijo gospodarja. Spraševal si namerč v čem je komunizem zločinski. V tem!

New Report

Close