SDS: DZ naj izrazi spoštovanje do vseh žrtev totalitarnih režimov
To se seveda sprva lahko zgodi le z despotskim poseganjem v lastninsko pravico in buržoazne proizvodne odnose, z ukrepi torej, ki se zde ekonomsko nezadostni in nevzdržni, ki pa prerastejo med gibanjem sami sebe in so neogibni kot sredstvo za prevrat vsega proizvajalnega načina.
http://www.marxists.org/slovenian/marx-engels/1840s/manifesto/ch02.htm
Despotsko poseganje v lastninsko pravico je seveda čisto navadna kraja.
Torej zločin. Ker pa se ljudje navadno “poseganju v lastninsko pravico” upirajo to pripelje do še večjih zločinov.
Skratka – komunizem je že kot ideologija zločinski. Ravno tako kot nacizem.
Sicer sem pa tole že parkrat popal sem gor. Počas se bom pač naveličal. Nekaj časa človek še misli, da gre za nevednost… ampak se mi zdi, da ni to. Gre za čisto nesprejemanje osnovnih civilizacijskih norm. Kraja, nasilje & pobijanje enostavno nista sprejemljiva. Očitno pa vsi ne mislimo tako. In res ne vem kako bomo prišli skup.
Marx je mrtev že dobrih 125 let. Hmmm, ali nisi prav ti ugotavljal, da so bile včasih popolnoma drugačne razmere? Tudi Manifest je bil pisan v teh – drugačnih – razmerah (čeprav lahko priznaš, da se danes nekako pojavljajo želje po revivalu).
In še tebe vprašam: kako bi danes zgledala demokracija (in kapitalizem), če ne bi bilo francoske revolucije? Čeprav mi boš tudi za to vrgel pod nos, da se zavzemam za spremembe preko zločinov. Ali pa se morrda ti zdi slednja kaj manj zločinska?
Kaj pa zločini preko katerih se je ustvarjala akumlacija kapitala? Recimo v bivših kolonijah Afrike, Azije, da o Ameriki ne govorimo?
Naj malo spomnim: kraja je kraja, dokler je pravno ne reguliramo, Ponavadi tako, da se določi komu je krasti dovoljeno in kdo se mora pustit okrasti.
Jaz se nimam komu opravičevati saj v teh zadevah nisem sodeloval, enako velja tudi zate. Opravičijo se naj tisti ki so kaj storili, iz obeh strani.
Praviš da je treba iti po vrstnem redu dogodkov. Če bi to držalo, potem bi morala začeti zmagovalna stran z svojimi pojasnili dejanj, so oni začeli z morijo.
To je način vašega diskurza.
Tako kot tvoje vpletanje fevdalizma, RKC. Pa še fašizma in nacizma po potrebi.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P6-TA-2009-0213&language=SL
Si prebral tole? No, naš parlament te resolucije baje ne bo podprl.
Si bodo raje izmislili kaj svojega. Predvidevam, da bodo še izglasovali, da je Tito svetnik.
Ti pa praviš, da ideološke teme načenjajo desničarji… hahaha
Država, to sem jaz, eno mesto en kandidat, ta država ne predstavlja mene, zato je čas za drugo državo, sedanja vlada je zmagala s prevaro in goljufanjem??????
Kaj ni to to??? IN sem prepričan, da so evroposlanci obsojali prav to in hkrati izrekli opozorilo, naj se to ne ponavlja in se s tem takoj preneha!
Nisem bral kakšne razloge ima parlament. Z večino točk se celo strinjam, o drugih bi veljalo marsikaj še doreči.
Zanimivo pa je nekaj: ne vidim prav nobene obsodbe kakršnegakoli režima, še posebej pa ne komunizma, kakor se resolucija (namerno?) interpretira pri nas in verjetno še marsikje v vzhodnih državah. Kot ideologiji se omenjata le nacizem in stalinizem, glede ostalioh pa govori le o fašističnih in komunističnih režimih.
Pri vsem tem pa bi bilo zelo pošteno, da se tudi bivše zavezniške države vprašajo (predvsem Francija in VB), kolikšen del krivde nosijo za to, da se je nacizem razvil in razširi v takšni meri in da se je Francov režim (ki ga resolucija tudi omenja) toliko časa obdržal.
Zakaj se izogibate odgovoriti? Kdo je začel z morijo? Kaj se je dogajalo v revoluciji od 6. aprila 1941 do 17. julija 1942 in pozneje v državljanski vojni? Ste pozabili, kaj je zapisal vaš Matej Bor: “Razpnite čez ves svet vešala. Vaš bog so: rop, požig, umor. Divjajte! Kri je zakričala … Rdeči pionirji: Hura! Partizan: Ruši, razdiraj. Hura! (Objavljeno V znamenju OF leta 1943 na strani 40.)
Zgodovino je treba najprej prečistiti vseh neresnic in polresnic, predvsem zato, da ne bi nasilni akterji (začetniki nasilja) spet začeli z nasiljem. Kdo si je doslej želel vojno, je tudi dovolj pojasnjeno in znano. Komunisti brez vojne ne bi mogli začeti revolucije, brez revolucije pa ne bi uspeli doseči željeno oblast. Zelo enostavno in preprosto.
Natančno tako: Svoj dom in predvsem svoja življenja so branili vaški stražarji pred nasilnimi partizani pod vodstvom slovenske partije. Med tem, ko so revolucionarji v enem letu pobili okrog 1.500 Slovencev, so se le-ti organizirali in v povsem obrambne namene ustanovili vaške straže. Namen slovenske partije je bila revolucija in ne toliko NOB, saj so pobili občutno več “notranjega sovražnika” kot zunanjega agresorja. NOB so poznali predvsem v Bosni (Bitka na Neretvi, Sutjeski …), naše: Dražgoška bitka, Bitka pri Jelenovem žlebu, Bitka pri Osankarici…, jim še do kolen ne sežejo. V Sloveniji je bila najprej revolucija (odstranjevanje drugače mislečih ljudi), ki je nato izzvala državljansko vojno. Na novo pridobljeni dokumenti vse to potrjujejo, še posebej dragoceni pa znajo biti tisti, ki so shranjeni v Beogradu.
Napadel pa nas seveda ni nihče, ne nacisti in ne fašisti, z njimi tudi nihče ni kolaboriral. Vojno so začeli tam neki komunisti, nacisti in fašisti pa so v Slovenijo prišli zato, da so domobrancem pomagali v borbi proti komunistom. Vse tiste, ki se s to vašo zgodovino ne strinjajo, pa tukaj razglašate za komuniste. Tudi tema nosi naslov komunisti priznajte. Mi, ki se nam vaša verzija zgodovine zdi bolna, smo vsi po vrsti komunisti, sami pa volite za stranko, ki jo vodi komunist, ki bi, če bi bivša država trajala še malo dlje in ga ne bi oni vrgli ven iz organizacije, danes sigurno bil predsednik CKPKJKJPL ali karkoli je tisto že bilo. Človek ne ve, ali bi se vam smejal ali vas objokaval.
Za to posest in oblast, ki so jo vaši imeli 1945 let in plus, do te posesti in oblasti pa prišli s krvjo in to posest in oblast vsa ta leta s krvjo tudi ohranjali. Ali pa je to, da ima 1 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi vse, 99 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nič bilo naravno stanje sveta? Kok ste hin, ker je nekdo 45 let delal to, kar ste vi skozi celo zgodovino človeštva. Če vašim ni šlo za posest in oblast, zakaj so jo potem s krvjo branili?