SDS: DZ naj izrazi spoštovanje do vseh žrtev totalitarnih režimov
Maks
Oglej si dokumentarec “Izgnani Slovenci 1941-1945, danes je bil na sporedu ob 17:30 na TV SLO 1,
DANES ob 23:55 bo ponovitev 1. del-serije, sta pa še dva dela.
Nič ti ne bo škodilo, da si malo razširiš pogled, kaj se je v tistem času dogajalo in kdo je načrtno iztrebljal slovenski narod.
Poučno tudi za nick,”se stranjam”, napisan 12.05.2009 ob 14:33
Samo kdor je izgnanstvo doživel, razume kaj je to!
Nikomur ne bo škodilo, prikazuje Štajersko in Gorenjsko, nisem vsega gledala, ponovitev pa bom.
Jaz nisem komunistka, to je res, si pa zame komunist ti. Ali karkoli že se, ker nisi ravno komunist, si pa ista vrsta ljudi. Nekritično ponavljanje tistega, kar mu povejo od zgoraj, v vrhovih stranke. Kot svoje pameti sploh ne bi imel in ne bi o nobeni stvari znal kritično razmisliti in si ustvariti svojega mnenja. Kar ti tukaj napišeš, to je kot bi človek poslušal politika. Ti si na primer kopija Drobniča. Človek, ki nima svojega mnenja. Mi je vse glih, ali je komunist, domobranec ali kaj že, če s svojo glavo ne zna misliti. Kot papagaj tukaj ponavljaš ene in iste floskule.
Tadej,
prosim, če se vzdržiš tovrstnih izražanj. Govorim o direktno negativnih in sarkastičnih, ki povzročajo samo negativne odzive.
Upam, da si me razumel.
primož
Spoštovani Primož,
pozdravljen!
No, no, zopet mi je bila pripisana ena lepa “CVETKA”, ostala mi bo v spominu in tudi pripisana v seznam, ko sem jih bila deležna v teh štirih letih.
Kdo drug mi je pripisal take “cvetke”, kot zelo pohlene izobražene OVČICE in vsevedni OVNI, iz te vrste.
Moje pisanje zgoraj z dne 12.05.2009 21:40, je bilo namenjeno,
Maksu!!!
Zakaj? Zato, da bo videl, kaj se je dogajalo že leta 1941, takoj po zasedbi okupatorjev Italijanov, Madžarov in Nemcev v aprilu 1941.
Drugi del te dok. serije “Izgnani Slovenci 1941-1945, bo v torek 19.05.2009 ob 17:30 in ponovitev ob 0:20, za nevedneže.
Ali res ne ve? Veliko je napisanega in bi lahko že prebral.
Tukaj, kar naprej diktira, provocira, zahteva razna pojasnila po vrsti, od njega pa ne dobiš odgovora.
Skratka! Veliko mu je dovoljeno!
Me ne zanima, ali je Maks “Adam”, Evi, Eva, Ive, vem, da piše pod večimi imeni, to sem že zdavnaj ugotovila.
Kdor si ne upa pisati vedno z istim imenom, je za mene slabič, takih slabičev sem si dobro zapomnila.
Primož,
dobro veste, da sem se pojavila tukaj na MON-u, zaradi “nestrpnežev”.
V štirih letih moje prisotnosti, se niso nič poboljšali.
Primož,
vse kar sem pisala ali lepila z linki, je resnica.
Nimam nobene koristi od tega, le dolžna sem se postaviti za tiste, ko jih tukaj ni, pa bi lahko veliko povedali o tistem groznem času.
Dolžna sem tudi onim, ko so se borili, da je Slovenija otala na zemljevidu.
Žal, jih je mnogo padlo na pragu svobode in mnogo ostalo tudi v taboriščih v Italiji, Avstriji in Nemčiji, pa tudi v domačih gozdovih so jih soborci pokopali, ko so bili ranjeni in so umrli.
Žal, so tudi ti, mnogi od teh padli in izgubila se je vsaka sled za padlimi.
Na mnogih obeležjih je zapisano samo ime, kje je pokopan, se ne ve.
Dovolj za sedaj, tukaj ne bom več pisala! Imam pa še kar nekaj za napisati.
Če bom še kaj pisala Vam, bom na lepljivi temi.
Lep pozdrav!
P.s.
Včasih pride prav,tudi kaj nepredvidenega, da se preje pojavim tukaj.
Pa na dopust bo tudi potrebno iti, je že čas, da ne bom delala drena tistim, ko so jim starejši v napoto.
Maks in vsi podobni lažnivci, skrajni čas je že, da prenehate s tem laganjem!!!! Poboje ni skrival nihče, razen kolaboranti in njim podobni.
Še vedno trdite, da je bil Barbara rov prikrito grobišče do pred nekaj tedni. Je pa tam postavljena kapela že skoraj 19 let.
Očitno ste izgubili orientacijo za čas in vse ostalo, kar se nenazadnje vidi iz všega blebetanja.
Če bi obvladali kulturo dialoga, ne bi skoraj v vsakem stavku žalili sogovornika s tepci, cepci in podobno. Glede polpretekle zgodovine pa natančno vem, da dejstva, ki vam ne ustrezajo ne smete priznati, pač pa jih morate še naprej tajiti, skrivati, zamolčevati, zavajati. Prihajajoča zamolčana resnica vas vznemirja, zato vaše počutje povsem razumem. Kaže, da vas je odkriti rov sv. Barbare zlomil do kraja.