Najdi forum

Splash Forum Politični čvek SDS: Kdor govori hrvaško, ni s srcem za Slovenijo

SDS: Kdor govori hrvaško, ni s srcem za Slovenijo

hahaha, pa ti so res u***!!!!

le zakaj se je JJ-a trudil s polomljeno angleščino in to v Sloveniji, kje je bil s svojim srcem?:))))

http://www.finance.si/239585/SDS_Kdor_govori_hrvasko_ni_s_srcem_za_Slovenijo

V SDS imajo popolnoma prav!

Pa še besedilo iz linka (Finance), da bo zadeva bolj razumljiva:

»Če primerjamo nastope hrvaških politikov in hrvaških vladnih uslužbencev za našo RTV z nastopi slovenskih predstavnikov v oddajah HTV, opazimo pomembno razliko. Vsi hrvaški predstavniki v oddajah naše RTV dosledno govorijo v svojem, hrvaškem jeziku. RTV pa zagotavlja sinhrono prevajanje ali prispevke opremi s podnapisi. Nekateri slovenski politiki (denimo evroposlanec Jelko Kacin, ljubljanski župan Zoran Janković) pa se na hrvaški državni televiziji mučijo z razpravami v tujem jeziku, v hrvaščini,« se čudijo v Janševi SDS.

“Kot bi se sramovali slovenščine”

»Kot da bi se slovenskega oziroma materinega jezika sramovali. Ta uslužnost slovenskih politikov je še toliko bolj nerazumljiva, ker ima HTV, tako kot slovenska RTV, tehnične zmožnosti za opremo prispevkov s podnapisi,« so dodali v sporočilu za javnost.

SDS: Jezik je pomemben detajl

V SDS menijo, da gre za »pomemben detajl« v mozaiku slovensko – hrvaških odnosov. Menijo namreč, da od takšnih politikov težko pričakujemo, da se bodo z dušo in srcem postavili za slovenske interese.

a bejš no, koliko Hrvatov se je pa učilo slovenščine! hahaha Jankovič je po rodu Srb in je to skoraj njegov materin jezik, Kacin se je pa učil srbohrvaščine. A ker se gre za Hrvaško je to nesprejemljivo!

seveda pa ker to pravijo v SDS je pravilno in pika!:)))

me prav zanima kako se je Janša pogovarjal s Senaderjem na 4 lepe očke, misliš da so imeli polek prevajalce, hahaha!:)))

razumljiva a bejš no, saj zato sem pa pripopala link, ki ga zna vsakdo odpreti, al ne?:)))

Hrvaški in srbski jezik enaka? Srbohrvaški jezik, veš kaj je to?

sds ima tukaj prav čeprav to počne samo za pumpanje množic

Jelko Kacin je po materi hrvat, njegova mati je hrvatica…

Zato pravim, da se v prvi vrsti državljani morajo odločiti kaj so, koga bojo predstavljali in kje so s srcem, ker smo pač mešana država…Ja ninej, nej bo tudi Kacin ponosen na svojo mater, če hoče, vendar v prvi vrsti mora biti Kacin Slovenec, ker mu Slovenija daje vse, hrani in šola njegove otroke in mu omogoča socialno varnost njemu in njegovim otrokom ter varno prihodnost!Državljan slovenije ne bi smel biti človek, ki pljuva po sloveniji slovenskem narodu in izpostavlja politične naklonjenosti do držav, ki niso naklonjene Sloveniji, škoda ker tega ni v Slovenski ustavi, bi lahko upravičeno tudi komu odvzeli državljanstvo oz. s pravnega vidika bi to lahko že počeli, saj v ustavi je zapisano o človeku, ki je sovražn do države…itd… To se mi pa zdi tudi Todorovič, saj javno razglaša , da si ne želi Slovenskega državljanstva, zakj bi pa takemu dali stalno prebivališče, zaposlitev itd…,medtem ko še za naše Slovence po srcu ni dosti dela…

Aja pa še to pogoj za pridobitev državljanstva je stalno prebivališče…

In še to ja Jankovič je Srb po starših, vendar v prvi vrsti mora biti Slovenec!!!

Nevem za ta nove, od tastarih (tistih, ki so hodili v šole do leta 1991) pa vsak, ki se je hotel.

Nevem za ta nove, od tastarih (tistih, ki so hodili v šole do leta 1991) pa vsak, ki se je hotel.[/quote]
naudržalo mik….mi smo se učilo srbo-hrvaščino…če celi cirilico smo morali znati.

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

hehehe, boss, zato pa sem napisala SKORAJ, si površno prebral, dej še enkrat, prosimmm!!!:)))

ne ne vem kaj je srbohrvaški, ampak ta je edini, ki sem se ga učila v OŠ, no poleg angleščine!!!:)))

aha in to je dokaz, da ni s srcem v Sloveniji???:)))

kaj pa ninej , zate bi bil dokaz da je proti sloveniji, verjetno edino atentan, na kakega našega oz. tvojega priljubljenega politika, sej hlapčevski narod smo, tako da te povsem razumem, vendar menim da naš podmladek misli drugač in da smo iz dneva v dan bol ponosni na našo zapuščino ter na nas same in tako je prav! Žal mi je da se ne ceniš dovolj zartadi svoje narodnosti, bi se mogla! Aja sroi samo moje mnenje glede tebe v teh zadnjih parih dneh odkar te ponovno čitam….

aha kaj pa je narodnost, a če sem Slovenka sem vredna več od tebe, sposobnejša itd., o pajade, človeka ne naredi poreklo, človeka naredi njegova osebnost!!!

oprosti ker tako razmišljam, ampak nimam problemov sobivanja s komerkoli niti me ne zanima od kje prihaja, pomembni mi je vse kaj drugega!:)))in tako učim tudi svoje otroke!

kaj praviš, koliko gorja na tem svetu je že povzročila etičnost ih pripadnost samo enemu narodu!!!!

kaj ima veze država z narodnostjo, država nisem jaz niti ti, ampak vsi ki živimo v njej negleda na poreklo!!!

veš kaj me zanima, zakaj nikogar ne moti ko je JJ-a govoril v polomljeni angleščini in to v Sloveniji. A takrat ni bil hlapec, al kako?:)

Aja se opravičujem ninej, nisem videl točno na kaj je bila replika, verjetno si ciljala na Todoroviča in da a zej zaradi tega ni on s srcem v Sloveniji, taki ljudje so s srcem samo za denar in nič drugega, danes smo vsaj izsilili zagotovilo predsednika vlade Pahorja, da bo omejil odškodnine izbrisanimi in dosegli smo tudi da bo večina odškodnin izplačana šele po mandatu sedanje te vlade, tako da na naslednih volitvah moramo definitivno Slovenci glasovati proti Pahorju in se s tem izogniti še večjem primanjkjaju v proračunu, če bo recimo Janša nov mandatar čez 4 leta, ti garantiram da nihče od izbrisanih ne bo videl centa!

To ti je ninej moja napoved in tako se bo zgodilo, to ninej sama veš in se lahko repenčiš in napenjaš do onemoglosti… In sedaj ti je morda jasno zakaj dejansko Kresalova apelira tako močno na izbrisane, saj bo sama njih nagovarjala čez štiri leta naj glasujejo za njo, da bojo dobili odškodnine, se mi pa smilijo izbrisani nekako, ker jih sama Kresalova zavaja za odškodnine, sej veš ninej, da jim Kresalova ne misli odškodnin izplačati pred novimi volitvami, ker bi lahko potlej izbrisani glasovali po lastni volji…sicer stalno prebivališče in državljanstvo jim bo dala, da lahko glasujejo za njo, odškodnine pa špara za nasledne volitve…Pač politika…,Če pa izgubijo volitve hehe pa ne dobijo ficka(:

o to ti pa rada verjamem, o JJ-ši mislim! Se bo že spomnil zakona in s tem spet prislužil opomin evropskega varuha človeških pravic!:)))

hahaha, Kresalova jih sloh ne misli, zato imamo pravosodje!!!

Todorovič je tujec, pa govori slovensko, no vsaj trudi se, tudi to je pohvalno!!!:)))

Ninej mene pa zanima, če se nek morilec po merkatorju sprehaja, ki je ubil več ljudi po bosni in hrvaški, jaz pa tam sprehajam svojega otroko, sori ampak mene to moti in moglo bi tudi mnoge, ker tak človek je verjetno sposoben marsikaj imam pravico da zaščitim sebe in svoje otroke, mi to dovoljuje naša ustava in tudi sam imam pravico do mnenja in do glasu!

Ja ti izbrisani niso živeli v naši državi od leta 91-97 to ti dopovedujem, pa si ne daš dopovedati si kot otrok, ki mu nekdo odtuji njegovo liziko!

JJ lahko govori kot želi, izbrisan, ki je pa leta 91 v ljubljani protestiral proti odcepitvi Slovenije in se drl Jugoslavija-Srbija pa nima te pravice!

Aja pa še to praviš da lahko sobivaš s komerkoli, jaz pa ne morem sobivati z nekom, ki je posiljeval, pobijal itd… Tudi jaz imam pravico v Sloveniji in jo bomo iskali tudi v tvojem strasboargu ki ga ti tako rada navajaš, slovenija ne bo pšostala zatočišče Jugoslovanskim zločincem! Naj država loči zrno od plevela, plev obsodi, zrnu pa nej da vso pravico!

Res je koliko gorja je to že povzročilo, vendar če bi ti nekdo posilil tvojega bližnjega, ubil tvojega bližnjega, bi govorila drugače, in da mi pride tak v državo kateri jaz plačujem davke že 20 let, hodim na volitve itd…Ne hvala take države si jaz ne želim in bom poskušal na vsak način to blokirati, zadnje prihranke nameniti temu karkoli bo koštalo, celo srečo svojih otrok bi bil pripravljen žrtvovati za to! Sedaj me lahko razumeš koliko mi to pomeni!!!In definitivno bi uporabil vsa sredstva da to preprečim, ČISTO VSA brez omejitve! Vse bi žrtvoval!

mater imam pa res srečo, da ne sobivam z nobenim kriminalcem. Hej a niso kriminalci in vojni zločinci za zapahi, al kako???

zaradi vseh napak ki jih dela vladna koalicija bi danes janša prepričljivo dobil volitve

100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} , ker sem tri meseca nazaj glasoval proti Janši samo to mi je bilo pomenbno, danes bi pa za Janšo glasoval takoj!Upam , da bo prisšlo do kakšnih trenj v koaliciji in pride do predčasnih volitev! Sej sedanja koalicija je lagala s praznimi obljubami!

nienj že par zločincev sem ti naštel, celo poimenoval sem jih s priimkom, sori zame je zločinec, če je nekoga ubil, usmrtil itd…Ti bi verjetno take nagradila, kot kresalova, ja in pri nas očitno taki niso za zapahi, če jih gledam po televiziji z napisom izbrisani(:

Čankovič živi na Gorenskem, mojemu dedu je držal puško na glavi leta 93 in ga pospremil v taborišče…
Če to zate ni zločin, nevem potlej kaj je…

In jaz sem tudi državljan Sloveniji in mislim, da slovenija s tem, ko jih bo nagradila z denarno odškodnino krši moje pravice! In takih državljanov slovenije kot sem jaz je ogromno in menim , da je to zelo občutljiva tema, katero bi Kresalova morala jemati bolj resno, kot jo jemlje, kresalova bo verjetno s tem osrečila 25 tisoč ljudi, razžalostila bo pa vsaj 80 tisoč svojih državljanov…

Ja in kaj, ti kar misliš, da se ti godi krivica in kaj zdaj. Trpi, kaj. Ne pa da tu neki nakladaš o krivični sloveniji.

Kje si teh 80 tisoč najdu? Hlapcev?

Čudno da naša država z vladami vseh barv in tožilci vseh barv, pa tud Hrvaška in Bosanska ne ukrepajo proti takim zločincem in jih ne spravijo pred sodišče.

J ana žalost jih še ne preganja, vendar pride čas tudi za to! Teh 80 tisoč sem našel med tistimi 200 tisoč , ki so si uredili leta 91 stalno prebivališče, vzeli slovensko državljanstvo in so na plebiscitu leta 91 glasovali za odcepitev slovenije, teh 80 tisoč je torej tudi priseljencev oz, vsaj enega starša, ki je imel družine v Bosni in na Hrvaškem oz. sorodnike, ki so bili pobiti, tudi s strani nekaterih današnjih izbrisanih in če lahko protestirajo izbrisani, ne vidim zakaj teh 80 tisoč slovenskih državljanov ne bi moglo protestirati zoper neke krivice, no vidiš vsem se godi krivica, če ustava vela za ene, mora velati tudi za druge! in to je edini razlog zakaj Janša ni podeljeval odločb, ker je zelo teško izločiti to smet, ki nimajo dejansko pravice do stalnega prebivališča, saj morajo dokazati da so dejansko bivali od leta 91 do 97 v sloveniji in ni želel prizadeti stem ostalih svojih volilcev oz. državljanov slovenije, ki so se leta 91 odločili za samostojnost in to glasno obkrožili na plebiscitu, če pa to nič ne šteje, a lahko rečem da mi je žal da sem takrat glasoval za na plebiscitu , ker je bila vizija leta 91 o prihodnosti slovenije drugačna, kot nam jo danes trosi Kresalova!

New Report

Close