Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SDS z referendumom pljuva po Neži Maurer

SDS z referendumom pljuva po Neži Maurer

Odgovor na objavo uporabnika
Julij Cezar, 21.04.2025 ob 05:21

Nehajte častiti umetnikov kot, da so bogovi. Umetniki so ljudje, tako kot mi vsi ostali. Nič več, nič manj. Sem ljubitelj ruske kulture in umetnosti, a vseeno priznam, da so dela Dostojevskega in Bulgakova toliko vredna kot 40 let dela medicinske sestre v bolnici in od tu izhaja pokojnina.

Tako je , vsaka umetnost je vredna točno toliko kolikor se da preživeti od nje, če se ne da preživeti pač greš na šiht, z umetnostjo pa se ukvarjaš popoldan, ko se uveljaviš pa si umetnik 24/7, ne more pa vsak kateri se ima za umetnika pričakovati da sedaj bo pa kar od svoje “umetnosti” živel.

Da se po umrlem padete. Asta drma narsokaj svobodno. Saj ni čudno, da se ganjajo še v šolah politično. Mater no sedanji politiki. Bo čas za zamenhavo, če radira svobodno vse sedaj izvoljena politika!

Zgonte slovenska politija še Shaspeara, Canjarja in Prešerna. In uki ite vsaj praznik, če politično tolk f pljuvate  sami med seboj. F

Anonimno 2323, 21.04.2025 ob 06:59

Tako je , vsaka umetnost je vredna točno toliko kolikor se da preživeti od nje, če se ne da preživeti pač greš na šiht, z umetnostjo pa se ukvarjaš popoldan, ko se uveljaviš pa si umetnik 24/7, ne more pa vsak kateri se ima za umetnika pričakovati da sedaj bo pa kar od svoje “umetnosti” živel.

ne more pa vsak kateri se ima za umetnika pričakovati da sedaj bo pa kar od svoje “umetnosti” živel

SDSovci ste taki debili, da jih svet še ni videl! Ravno po zdajšnjem zakonu lahko Asta Vrečko podeli dodatek k pokojnini vsakemu, ki se “ima za umetnika”!!! In ravno po novem zakonu se tega ne bo več dalo, ker so vpeljani jasni kriteriji!!!

Vi, SDSarska drhal, pa hočete na hujskanje kriminalca Janše, ki po 35 letih samostojne Slovenije nima enega dneva delovne dobe na trgu dela, zrušiti ravno te kriterije!!! Bebci retardirani, da ni večjih!!!

Vedno mi je bila všeč, Neža Maurer. Ampak to nima veze, grem na referendum ker sem globoko proti, da se kvazi umetnikom talajo ogromni dodatki.

Pa sem mislil, da je Julij največji imbecil tukaj, zdaj pa vidim, da vas je veliko tukaj.

Gigi142, 21.04.2025 ob 07:22

Vedno mi je bila všeč, Neža Maurer. Ampak to nima veze, grem na referendum ker sem globoko proti, da se kvazi umetnikom talajo ogromni dodatki.

Hehe,daj preberi si predlog zakona!

ZDAJ lahko minister da ta dodatek komur hoče, po predlogu so točno določeni kriteriji, kdo sploh lahko dobi dodatek

ZDAJ vdova ali pa otroci dobijo po umrlem poleg vdovske ali pa družinske pokojnine tudi ta dodatek, po predlogu dodatka ne morejo več dobiti.

Daj vzemi si 5 minut in predlog preveri!

Za Gigi142, če ne bo citiralo.

SDS najhujša kuga Slovenije v zgodovini!!!, 20.04.2025 ob 19:40

Umrla je pesnica Neža Maurer.

SDSarji krulijo, da ni nič vredna, da njene pesmi ne štejejo, njene nagrade ne štejejo, da si ne zasluži priznanja države, vredna da je samo toliko, kolikor je zaslužila s prodajo na prostem trgu (pravijo SDSarji, ki imajo za kolovodjo kriminalca, ki v 35 letih samostojne Slovenije nima enega dneva delovne dobe na trgu dela!!!).

To je SDSarska uničevalska norost, s katero hočejo zasrati Slovenijo!

SDS pravi zgolj to, da je 3000 EUR pokojnine za kulturnike pač prevelika vsota, s čimer se strinjam. In, da si pasje dojlilje in podobni pač ne zaslužijo ogromnih pokojnin, za katere niso vplačali niti centa.

Splošno je znano, da ‘kulturo’ v Sloveniji obvladuje levica in da je 90% kulturnikov povprečnežev, katerih ‘dodana vrednost’, je da skušajo ljudi ščuvati proti desnici, njihova umetniška ‘moč’ pa je smešno nizka. Seveda bi ogromne penzije dobili prav ti ‘ščuvalci’.

Jaz sem za kulturniške penzije, pod pogojem, da jih deli res nevtralna komisija in da ne presegajo polovice  minimalne plače. Seveda bo nekdo, ki je vplačeval, potem dobil 500 EUR kulturniške penzije (kar je za nič vplačane dobe že tako bajno) in še svojo pokojnino.

Pravično in pošteno. Ne pa 3000 EUR!!!! Kaj ste ja nori!!!

SDS najhujša kuga Slovenije v zgodovini!!!, 21.04.2025 ob 07:10

ne more pa vsak kateri se ima za umetnika pričakovati da sedaj bo pa kar od svoje “umetnosti” živel

SDSovci ste taki debili, da jih svet še ni videl! Ravno po zdajšnjem zakonu lahko Asta Vrečko podeli dodatek k pokojnini vsakemu, ki se “ima za umetnika”!!! In ravno po novem zakonu se tega ne bo več dalo, ker so vpeljani jasni kriteriji!!!

Vi, SDSarska drhal, pa hočete na hujskanje kriminalca Janše, ki po 35 letih samostojne Slovenije nima enega dneva delovne dobe na trgu dela, zrušiti ravno te kriterije!!! Bebci retardirani, da ni večjih!!!

Ti torej želiš da Rupnik dobi ta izredni penzjon, po novem mu pripada avtomatično, po starem zakonu pa to  mora potrditi vlada, povej mi katera vlada bi to potrdila ?

Je ni ne leve ne desne !

SDS najhujša kuga Slovenije v zgodovini!!!, 20.04.2025 ob 23:44

sramota191, 20.04.2025 ob 22:13

Sovražim SDS, ( ampak take laži oz. trol teme s strani tistih, ki trdite da ste bolj civilizirani kot tista gamad) pa sovražim še bolj.

Nikjer ni zaslediti ničesar tako podlega, kot pišete.

Ste na nivoju sendvičarjev v kleti na Trstenjakovi.  Torej enako ničvredni in enako paglavski kot SDS troli.

Že z golim dejstvom, da je SDS drhal izsilila referendum, pljuvajo po Neži Maurer!

In SDS s tem referendumom pljuva po Ireni Grafenauer. Po Marjani Lipovšek. Po Dubravki Tomšič. Po Mileni Zupančič. Po Jerneju Šugmanu. Po Feriju Lainščku. Po Vladu Kreslinu. Po Berti Bojetu. Po Alešu Bergerju. Po Elzi Budau. Po Mojmirju Sepetu.

Po vseh teh in še drugih čudovitih, enkratnih umetnikih, ki so zaznamovali slovensko zgodovino, SDS pljuva svojo smrdljivo podganjo slino!!!

Že razumem. Umetnikom pripada 3000 EUR mesečno. Neto. To njim pripada! Kdor se s tem ne strinja, ga je treba na najbolj ogaben način napadati in sesuvati.

Ker vam ta država pripada! Iz nekega razloga.

konko, 21.04.2025 ob 12:03

Že razumem. Umetnikom pripada 3000 EUR mesečno. Neto. To njim pripada! Kdor se s tem ne strinja, ga je treba na najbolj ogaben način napadati in sesuvati.

Ker vam ta država pripada! Iz nekega razloga.

Ne, pripada jim RAZLIKA med njihovo penzijo in zneskom, ki je določen.

Po starem in po novem zakonu.

Le da so po novem jasni kriteriji, komu, po starem pa čisto po dobri volji ministra.

In Simonitiju je bilo všeč  do sedaj največ kulturnikov, ki so to dobili. In ko bodo umrli, bodo to podedovale vdove.

Po novem ne bo več tako.

SPET LAŽEŠ !

Pri Simonitiju so morda dobili to bolj desni umetniki, skupek pa si poglej tu..

Seštej “desne ” in seštej ” leve “, predvsem pa ne nabijaj !

Dorni jih je   podelil 238, desnim umetnikom najbrž….

https://n1info.si/novice/slovenija/izjemne-pokojnine-nekoc-so-bili-jansevi-radodarni-danes-jim-nasprotujejo/

Kdor želi da posiljevalec pater Rupnik dobi izredni penzjon v višini 3000€, v pokojninski sistem kot menih ni  vplačeval, torej dobi 3000 naj glasuje za zakon !

V taki bedi in revpčini, v akkršni je že skoraj pol LSovenije, bi vi dajali nekomu za minulo delo DODATNO 150o evrov mesečno.

Ne, ne bo šlo, niti 15 dodatnih evrov ne.

Če bi bili le malce etični in bi uporabili le ščepec zdrave pameti, bi izglasovali najnižjo pokojnino za polno delovno dobo vsaj 900 evrov, ter najnižjo plačo za najslabše plačano delo vsaj 1400 evrov. Recimo…

Ker pa ste leve kurbe, pa vam ni mar, če imajo nekateri/nekatere 450 evrov družinske, invalidske ali ne vem kakšne penzije…

Crknite, barabe požrešne.

Pizda Makarovička ne more zgurati mesec z tistimi 3000 evri, ki jih dobiva, pizda Milan pa ne s pokojnino 6800 evrov. Ta zato, ker je bil pred 40 leti predsednik nekega predsedstva neke danes neobstoječe države…

Upam, da Matilda brusi koso predvsem za njiju. In še vsaj nekaj sto levakov.

Če je Kreslin, Predin ali kdorkoli drug leta 1980 izdal res kvaliteten album, naj na ta račun kasira dosmrtno?

Ker imata “zasluhe”, kot bi rekli Primorci…

Predinu štejem v dobro le to, da je 1980-tega napisal stih: Zajebali smo vse, kar se je zajebat dalo…

In prav je, da živimo od ustvarjenega, prihranjenega, ne pa od dosmrtnih nagrad za dva umetniška dosežka… Ali magari pet…

Podojiti psa pa je, mimogrede, za zapor.
Hitler bi tako “umetnico” poslal v dachavsko peč, Putin pa za 30 let v Sibirijo…

Tito pa zelo verjetno na Goli otok…

Pa še to, levi zblojenci. Zelo hitro boste morali nehati dodeljevati denarne nagrade in bonuse “vašim”…

Kakšen drug režim, ali “široke ljudske mase”, zna namreč vaše početje označiti za veleizdajo…

Nehajte ga srat že, 20.04.2025 ob 20:26

Nehite ga že biksat. Pa ne zmanjka vam, eno in isto…, kot pokvarjena kaseta. Bednež!!

…kakšen je bil sendvič zadnjič? Je bila sveža salama?

400 000 bedakov na 470 000 podlage, 21.04.2025 ob 16:36

Kdor želi da posiljevalec pater Rupnik dobi izredni penzjon v višini 3000€, v pokojninski sistem kot menih ni  vplačeval, torej dobi 3000 naj glasuje za zakon !

Ti pa pusti Rupnika čisto pri miru. Ko boš ti zapeljal le dve nuni (on jih je 22!), pa se spet oglasi…

SDS najhujša kuga Slovenije v zgodovini!!!, 21.04.2025 ob 06:35

Buahahaha!

40 let dela medicinske sestre?

In koliko medicinskih sester prekupčuje z zemljišči in stanovanji po več sto tisoč evrov kot Janša, ki v 35 letih samostojne Slovenije nima enega dneva delovne dobe v delovnem sektorju na ravni medicinskih sester???!!!

Janša je delal v Mikro Adi kot direktor in vodja razvoja, ampak to za vas levičarske socialkarje ne šteje, ker delate edino vi. Pisanje po netu.

Gigi142,

21.04.2025 ob 07:22

……………………. 

……………………. 

Gigi tudi Neži bi vzeli dodatek za izjemne dosežke na področju umetnosti.

Ti si proti, ker si proti temu, da se kvazi umetnikom talajo dodatki. Ko pa te bi prosil, da mi našteješ 10, 20 teh umetnikov, ki jim talajo dodatke, pa tega ne bi zmogla. Kaj šele, da bi te prosil, da mi podaš kritiko njihove umetnosti, da boš na vsakem primeru posebej upravičila zakaj si določen umetnik ne zasluži dodatka.

In takrat bi jaz opazil, da se pogovarjam z kmetavzarsko primitivno budalo.

Z drhaljo, ki bo kot stekel pes izkoristila možnost, da nekomu škoduje, da bi se sama manj usrana počutila.

Anonimno 2323,

21.04.2025 ob 06:59

…………………. 

…………………. 

Potem pa še razloži, zakaj je tako ogromno veliko najbolj cenjenih umetnikov umrlo revnih?

Umrli so revni ker so bili pred svojim časom in ker ljudje takrat niso razumeli njihove umetnosti, ker je bila za takrat preveč sodobna.

In v čem se razlikuješ ti od te drhali iz preteklosti zaradi katere so veliki umetniki umirali revni?

Gotovo si nek bednik, ki je odraščal z ameriško pop kulturo in zdaj ne razume, da je naš narod preživel zaradi svoje kulture in da je podpiranje kulture in predvsem umetnosti še toliko bolj bistveno za majhen narod kot je Slivenski. Saj kot 2 milijonski narod bomo težje obstali, kot veliki narodi. Take kot si ti bi morali streljati kot narodne izdajalce.

Stara forumašica, 20.04.2025 ob 22:09

Julij Cezar, 20.04.2025 ob 21:59

SDS najhujša kuga Slovenije v zgodovini!!!, 20.04.2025 ob 21:51

Tok, 20.04.2025 ob 21:47

Umetniki naj prodajo svoje slike, knjige, glasbo…in od tega naj živijo.

Če ne gre, pa še redna služba kot vsi ostali.

Evo ga! To je SDSarsko pljuvanje po Neži Maurer!

levaki pljuvate v veter ki vam pljunke nese glih v faco nazaj…svinje nemarne…neza maurer si je zasluzila redno pokojjnino plus tantieme…kaj bi se radi levaki pofukani…nic vec  t.i ukradenih pokojnin …je pa logicno da lopovska asta vrecko ukrade 8530 eur in jih da pofukani makarovicki za njene plagiate

Neža Maurer je bila.orejwmnica Prešernove nagrade!

In zaradi prejemnikov Prešernove nagrade in dodatka k pokojnini gremo na pobudo SDS na referendum.

PREJEMKI IN VSE OSTANE TUD ČE SE POTRDI ALI ZAVRNE TALE REFERENDUM GLUPAČA!!! FAAAAK NO SEJ NE MORŠ VERJET !

pajo42, 21.04.2025 ob 21:21

PREJEMKI IN VSE OSTANE TUD ČE SE POTRDI ALI ZAVRNE TALE REFERENDUM GLUPAČA!!! FAAAAK NO SEJ NE MORŠ VERJET !

Ne, bolj jasni kriteriji so zapisani in tudi to je jasno zapisano, da se dodatek ne deduje.

Stara forumašica, 21.04.2025 ob 21:46

Ne, bolj jasni kriteriji so zapisani in tudi to je jasno zapisano, da se dodatek ne deduje.

Točno tako. Tudi jaz menim popolnoma enako. Kaj bojo u dinarčkih užival, jaz ko sem celo življenje trpela pa uživam tako nizko socialno, mrš u pm

tudi Neži bi vzeli dodatek, 21.04.2025 ob 18:35

Gigi142,

21.04.2025 ob 07:22

……………………. 

……………………. 

Gigi tudi Neži bi vzeli dodatek za izjemne dosežke na področju umetnosti.

Ti si proti, ker si proti temu, da se kvazi umetnikom talajo dodatki. Ko pa te bi prosil, da mi našteješ 10, 20 teh umetnikov, ki jim talajo dodatke, pa tega ne bi zmogla. Kaj šele, da bi te prosil, da mi podaš kritiko njihove umetnosti, da boš na vsakem primeru posebej upravičila zakaj si določen umetnik ne zasluži dodatka.

In takrat bi jaz opazil, da se pogovarjam z kmetavzarsko primitivno budalo.

Z drhaljo, ki bo kot stekel pes izkoristila možnost, da nekomu škoduje, da bi se sama manj usrana počutila.

Pa saj vidiš, da samo nakladajo. Niti dveh ti ne bi znala našteti, kaj šele, da bi razložila njihovo umetnost. To so preprosti ljudje in sedaj bodo imeli Kruha in iger, ko so dobili priložnost, da bojo škodovali drugim. Čeprav nimajo pojma o njih.

Vedno so bili navadni pljuvači.

Sds kot sds. Ta država bo normalna, ko jih ne bo nihče več volil.

New Report

Close