Se avto najprej pelje na tehnični ali na zavarovanje?
Če potrebuješ še nove tablice (to je takrat, ko prvič registriraš kupljen avto), potem je pametno najprej poklicati tja, kjer boš delala registracijo, da ti rezervirajo neko registrsko številko. Registrsko števiko namreč potrebuješ, ko ti agent dela zavarovalno polico. In ko imaš polico, greš na tehnični in registriraš.
Izkušnje o tem, kje je zavarovanje cenejše, so zelo različne. Jaz sem najprej prosila agenta, da mi je pripravil ponudbo, potem mi je za tri zavarovalnice (tudi za Triglav) naredila ponudbo referentka na šalterju pri registracijah, a mi je bila ponudba agenta bolj ugodna. In to celo pri Triglavu, ki v splošnem ni ravno najcenejša zavarovalnica. Tako da svetujem, da vsakič preverite, predej se odločite.
Čisto vseeno, ali greš prej na tehničnega ali prej urediš zavarovanje. Pomembno je, da imaš to oboje urejeno, ko greš podaljšat registracijo.
Jaz grem na tehnični na AMZS, ker imam kot član popust, zavarovanje uredim pri svojem agentu (vrstni red kot na nese), potem pa grem z vsem skupaj na UE podaljšat registracijo.
jst pa ne – ker imamo zavarovanje veliki paket pri eni zavarovalnici ( torej poleg avta še nekaj drugih polic) in na šalterju AMZS-ja ali pa Interservica ali pa kjerkoli delajo tehnična zavarovanja nimajo pojma o popustih, ki mi zagotovo pripadajo iz tega naslova-ker nimajo vpogleda v vsa moja zavarovanja, samo v avtomobilsko, na zavarovalnici, kjer imam sklenjena zavarovanja, pa vidijo vsa zavarovanja in se popusti za letno premijo pač večajo 🙂
Saj se hecaš, ne?
Agent ima vpogled v vsa evntuelna tvoja zavarovanja – če imaš čimveč polic pri eni zavarovalnici, je tembolje – ker so potem tudi popusti višji in jasnona AMZS-ju ti jih ne bodo kar naštepal, ker ne vedo in ne vidijo v program vseh tvojih zavarovanj 🙂 To vidi samo zavarovalnica in zavarovalni agentje 🙂
Ja, jaz sem tudi na nasem tehncnem hotela narediti enkrat kar tako, pa sem ugotovila, da dobim pri agentu bistveno vec popustov pri zavarovanju, kot pa tam na salterju :([/quote]
Tako je, že vsaj mesec pred potekom preverim pri vseh zavarovalnicah kakšno ceno mi ponujajo, odločim se za najbolj ugodno… potem pa na TP itd… Če mate pa dost keša, pa ni problema, kar tam na TP lahko mimogrede sklenete tudi zavarovanje, oziroma ga podaljšate, ampak za višjo ceno, ker tam popustov dajo manj, niso pristojni.