Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Se bolha.com dela norca iz ljudi?

Se bolha.com dela norca iz ljudi?

Pozdavljeni, mene zanima ali se dejansko dela bolha.com norca iz vseh nas.

Na bolhi so dali po novem, da moraš plačati za oglas 2€ za 1 mesec za plačljivo kategorijo, npr če želiš objaviti oglas za svoj telefon na njihovo spletno stran. Sistem te dejansko ne spusti naprej, da objaviš svoj oglas, če se ne strinjaš da boš plačal 2€ na mesec ZA 1 OBJAVO v eni sami KATEGORIJO ali 2x po 1.5€ za 15 dni za 1 OBJAVO v eni sami KATEGORIJI.

[img]https://i.imgur.com/70OVECY.png[/img]

NI problem, če bi zahtevali za “ČLANARINO” 2€ na mesec, da lahko uporabljaš njihovo spletno stran. AMPAK, da ZAHTEVAJO 2€ NA ENO SAMO OBJAVO V DOLOČENI kategorijo je pa čisto preveč. In, če imaš več različnih stvari za prodat je pa to obup.

Nevem ali to sedaj dejansko izkoriščajo ljudi zato, ker so monopol v sloveniji z njihovo spletno stranjo? In se delajo norca iz vseh nas, da ne moremo normalno objavljati oglasov?

Ne rečem, da če želiš plačati to opcijo, da imaš na izbiro izpostavo oglasa, ne pa prisiljeno plačevanje le tega. Da MORAŠ plačati KATEGORIJO, da lohka sploh objaviš, katero koli stvar iz specifične kategorije se mi pa zdi VIŠEK DEBILIZMA in izkoriščanje vseh nas, ki želimo prodati stvari naprej.

[img]https://i.imgur.com/wB8WaSe.png[/img]

Ker ljudje kot smo mi smo naredili BOLHO.COM v to, kar je zdej. In so začeli brez sramu izkoriščat svoj MONOPOL na slovenskem trgu. Ko je še bil LET GO so na bolhi vsi zašvicali in so imeli manjše cene za opcije itd. Zdej ko je LET GO šel ven iz SLOVENIJE ko so ga zaprli se je pa BOLHA totalno brez sramu začela obnašat do vseh nas debilno in izkoriščevalno.

Še avto.net ima eno in isto ceno na AVTO, seveda če želiš PLAČATI poleg zastonj oglasa brez, DA BI ZAHTEVALI, da MORAŠ PLAČATI za OBJAVO za razliko od bolhe, ki zahteva PLAČILO za REKLAMO določene KATEGORIJE.

Če ste vse prebrali boste razumeli to situacijo oz če ste bili že v njen vam bo to jasno. Ni to blatenje bolhe ampak samo moje osebno mnenje. Eni se boste strinjali z mano, drugi ne.

Tisti, ki se strinjate lahko delite to naprej, da se zaustavi take vrste izkoriščanje že na začetku, ker če bomo to dopuščali, bo samo še slabše in kar naenkrat bodo dali še višje cene, postopoma za vse kategorije.

To je neumna poteza z njihove strani. Vsi takšni portali so brezplačni. Bo pač Bolha usahnila. Jaz že zdaj prodajam in kupujem samo še na fb.

Zahtevaj od bolhe dnar nazaj (0 evrov) in se prestavi drugam. Nihče ti rok ne zvija, da si tam, in nihče te ne izkorišča.

Ne, bolho so naredili tisti, ki so sprogramirali spletno stran, tisti, ki jo vzdržujejo, tisti, ki plačujejo za strežnike itd. – in se tudi odločajo, kako bodo s tem služili denar. Oglaševalci in kupci smo in smo tam bili zaradi svoje koristi, ker lahko tam kaj prodamo in kupimo, ne pa iz dobrote do spletne strani in njihovih lastnikov.

Večina kategorij je brezplačna. avtorše ti si pa vse pomešalo, pišeš o reklamah, oglasih, skratka iz tvojega bluzenaj ni razbrat nič.

Zahtevaj od bolhe dnar nazaj (0 evrov) in se prestavi drugam. Nihče ti rok ne zvija, da si tam, in nihče te ne izkorišča.

Ne, bolho so naredili tisti, ki so sprogramirali spletno stran, tisti, ki jo vzdržujejo, tisti, ki plačujejo za strežnike itd. – in se tudi odločajo, kako bodo s tem služili denar. Oglaševalci in kupci smo in smo tam bili zaradi svoje koristi, ker lahko tam kaj prodamo in kupimo, ne pa iz dobrote do spletne strani in njihovih lastnikov.
[/quote]
Kaj je Bolha brez uporabnikov, ki oglašujejo?

[/quote]
Pa si preverilo za kaj sploh gre? Ker avtorše teme nabija nekaj v tri krasne, za mobilnike je že kako leto plačljiv oglas an bolhi, verjetno še az akko kategorijo into preden je za pet dni prišel tisti njegov let go in tudi odšel, ker ni bilo zanimanja.

Za zdej so še ene kategorijo brezplačne ni rečeno, da nebodo še za ostale tko naredil. A skratka razumeš poanto kam to vodi???

Enako je že lep čas. Le da ti ne veš kaj bi sploh rado povedalo in nihče te ne sili dajat oglasov na bolho. Ne mešaj pa oglasov fizičnih oseb z reklamami izdelkov za firme.

Oglasi za mobilne telefone in pripomocke za le-te so ze dalj casa placljivi, torej placas, da oglas lahko sploh objavis.

[/quote]

Očitno jih je več kot dovolj. In Bolha brez uporabnikov je več kot Bolha brez zainteresiranih programerjev in vzdrževalcev – kako to zgleda si pa lahko pogledaš pri Let go Slovenija.

Že od samega začetka bolhe se ni dalo konkurirati njihovem portalu. Nikomur to ni uspelo. Tako kot se ne da avto.netu.
Po vrhu je tu še problem Fursa, ki zahteva od lastnikov portala, da prijavljajo in opozarjajo prodajace naj spoštujejo zakon o delu na črno.

Bolha ima desing iz leta 1999 in kup virusev. Zanimivo je to, da ima še vedno monopol v Sloveniji.

Ravno mi je brat razlagal prejsnji teden, da mora palčat 2 eur.

Sama sem se samo cudila, ker nisem imela pojma o tem.

Sla sem na FB in v 5 min nasla kupca, ki je iskal ta kar je brat prodajal.

Sama pa tudi vse kupujem preko FB.

Bolha.com in njuskalo.hr imata popolnoma enak design. Lastniki obeh portalov so Avstrijci? Oba portala sta brez konkurence.

Jaz na Bolhi, na internetu še vedno vse oglašujem brezplačno, tako kot prej. So pa sedaj res zelo nerodno naredili te plačljive opcije, da se človek takoj ušteje in naredi-kupi plačljiv oglas.

https://www.zurnal24.si/slovenija/oglasi-na-bolhi-placljivi-281775

Se strinjam z avtorjem, bolha ima monopol in to grdo izkorišča. Še aplikacija za Android telefon jim ne dela več. Pred leti je bil še ta Diler.si, ki nekako ni uspel, LetGo je totalno potonil…

Obstaja sicer še dobri stari Salomonov Oglasnik, a kolikor opažam so kupci od tam predvsem starejša generacija (60+). Pogostokrat kupci bolj nasplošno “debilni” od bolhe ampak to je stvar percepcije.

http://oglasi.svet24.si/

Ima pa Salomon napravem Bolhi precej boljši sistem za urejanje teksta za oglas. Tako kot bi urejal v MS Wordu npr. (funkcije podčrtano, oddebeljeno, označevanja a, b,…). Bolha npr. tega koraka z “nedavno prenovo” ni naredila ali pa da bi kakšen “feedback sistem” vpeljali, da bi bili prodajalci lahko tako ocenjeni oz. rangirani. Da ne omenim bolhin sistem za iskanje (filtracija) – obup !

Overitev profila z digitalnim potrdilom na bolhi je pa lahko tudi kakšna skrita vstopnica za FURS, da dobiš kakšne dodatne davke ali pa da te obtožijo dela na črno.

Prav bedarija, da svojih dveh starih pametnih telefonov ne morem več na bolhi prodat. Ker če grem v kakšnega Elektronika Čriček bi dobil smešno malo za to.

Samo, da kategorija Računalništvo postane plačljiva, pa se v celoti preselim na Salomona in adijo.

https://slo-tech.com/forum/t747403

Res je, mene je ko sem danes zelela objaviti oglas za Slusalke cisto sokiralo, da je bolha placljiva.

Ampak, ko sem hotela objaviti Slusalke pod kategorijo Mobilna Telefonija (dodatki) je bilo placljivo…

Potem sem probala objaviti isti oglas pod kategorija Avdio – Slusalke je pa bilo brezplacno.

kdo bi razumel to logiko…

Sam prodajam vso kramo odvečno pa nikoli nič ne plačam
nevem kje ste to pobrali

Plačljivi so trenutno oglasi (tudi za fizične osebe) v kategorijah:
Turizem, Storitve, Psi z rodovnikom, Mačke z rodovnikom, Poslovna oprema, Pametni mobilni telefoni, Deli za mobilne telefone, Dodatki za mobilne telefone, Tržnica bolha.com in Medicinski pripomočki.

https://www.bolha.com/index.php?ctl=help&topic_id=3&section_id=6&content_id=86

Ostale so brezplačne. Poleg “navadnih” oglasov imajo posamezna podjetja tudi svoje “trgovine” znotraj Bolhe, lahko se plača tudi oglaševanje v obliki pasic itd., a to so že druge zadeve.

In to v samem iskalniku Google. Resne firme optimizirajo svoje spletne strani spletnih trgovin in tudi plačujejo oglaševanje Googlu, da njihove zadetke uvršča višje. Poleg tega, kot rečeno imajo lastne spletne trgovine in bolhe ne potrebujejo.

Zato se je veliko firm že davno pobralo iz Bolhe, ker računajo drago za malo ponujenega. Se spomnim, ko je nekoč panično klical en iz marketinga iz Bolhe, ko smo tam ukinili prodajo in hitel razlagati kako sami sebi pluvamo v skledo. Smo mu samo rekli, da če so nam oni pripravljeni delati naše oglase na Bolhi lahko ostanemo, če pa mislijo samo kasirat mi bi pa še vedno delali kot črnci, se naj gredo pa malo solit.

So pa ostali na bolhi kramarji, ki prekupčujejo na črno. In ker mora firma nekako preživet so pač vas obcugali. Dolgo to ne bo šlo, a tako je…

Me mi zdi, da je v teh temah tudi največ prekupčevalcev….zato jim pa računajo

Živjo
Kaj je sedaj in?
Kaj se sedaj uporablja namesto bolhe?
Npr. Otroška opreme, kakšni pancarji, smuči ….

Fb.. Skupine: Mamice prodajajo Smučarska oprema prodam podarim. Marketplace Mali oglasi itd itd
Tega je tam ogromno.
V Marketplace se lahko vse proda in kupi. Samo je težje iskat.

Bolha ima še kako konkurenco. Na FB je skupin za prodajo kot listja in trave. Brezplačno!
Pa Moj album je bil včasih super.
Marsikdo se je že opekel, ko je mislil, da bodo ljudje plačevali tisto, kar je bilo še včeraj zastonj.
Konec koncev je imel take ideje tudi Med over net pod prejšnjim lastnikom.

Bolha je prakticno ze propadla. Fb market place in fb skupine imajo 10 krat vec efekta. Zal mi je ampak z FB se ne mores boriti.

New Report

Close