Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Se car sharing splača?

Se car sharing splača?

Živim brez lastnega avta ker ga večino časa ne potrebujem. Živim v Ljubljani kjer linije javnega prevoza zadostujejo, da grem v službo in nazaj pa vselej si včasih želim svobodo, da bi se lahko usedel v avto in odpeljal kam izven Ljubljane. Zadnje čase videvam oglase za razna car sharing podjetja in me zanima, če ima kdo izkušnje z njimi? Se v mojem primeru bolj splača car sharing ali najem avtomobila prek rent-a-carja?

Res je odvisno za koliko časa potrebuješ avto in kakšno razdaljo misliš opraviti. S punco zelo pogosto uporabljava Giro za car sharing ampak še nikoli nisva šla izven Slovenije tako da če misliš na road trip v tujo državo ti ne morem svetovati. Je pa res najboljša opcija, če hitro rabiš avto, ki je blizu (npr. za spontane vožnje).

V tvojem primeru se splača, ja. Mi imamo doma dva avta in enega redno dajemo v najem ljudem, ki so v isti situaciji kot ti. Rent-a-carja se pa močno izogibam, ker so nas že velikokrat ogoljufali v tujih državah tako, da niti nočem vedeti kaj bi bilo v Sloveniji.

Jaz isto kar na Giro skočim ko potrebujem na hitro avto za kam iti. Se mi zdi še najbolj praktično….

Če že res ne razmišljaš o nakupu avta potem se ti splača ja je pa odvisno kolikokrat boš to počel

New Report

Close