Se dandanes splača dati preobleči sedežno?
Ce bi imela 10 let staro sedezno res hudo dobre kvalitete, bi jo preoblekla. Drugace pa ne.
Mi smo kupovali novo sedezno nekaj let, ne intenzivno, ampak sem gledala reklame in akcije iz kaselca, pa vsake pol leta smo sli po trgovinah. Nobenemu od nas ni bila nobena sedezna wau, razen res visoko cenovnih, za 10-15 jurjev, toliko pa ne dam za sedezno. Tam v cenovnem razredu 2-4 jurje jih je bilo sicer par pogojno sprejemljivih, ampak za pogojno pa tudi ne dam toliko denarja. Na koncu smo kupili en priblizek za male pare v akciji, doma smo ugotovili, da zgleda super in upamo, da bo zdrzala dokler ne bo ponudba v trgovinah kaj boljsa (beri bolj raznovrstna, ne pa vse eno in isto na isto vizo).
Moja tast in tašča sta dala obnoviti – trosed, dvosed, fotelj in tabure nanovo preoblekla v neko fensi mikorfibro+nova pena, trakovi, kolesa in vse ostalo – po pravici povedano je bila to čisto zgrešena investicija. Je bilo precej drago, pa še ni ne vem kako kvalitetno narejeno. Samo malo bi dodala, pa bi imela danes novo sedežno – pa ne kar eno, pač pa kakšno srednjega cenovnega razreda. Ampak kaj češ, če imajo manijo, da je vse staro še dobro, tudi stara okna bi obnavljali..:-)))
Imamo sedežno 2,5 x 2 m, ki bi jo bilo treba preoblečt. Sedežna je bila iz 1150 € znižana na 650 €. Povprašala sem na treh koncih in cena preoblačenja bi bila okrog 600 €, tako da se za to nisem odločila. Zaenkrat sem za 60 € kupila dve posteljni pregrinjali in čakam, da otroci malo zrastejo, da bom kupila novo.
Imamo cca 18 let staro usnjeno sedežno. Kupljena pri podjetju, ki se ukvarja z izdelavo sedežnih in ne Rutar, Lesnina varianta. Potrebno bi bilo preobleči sedalni del, naslonjala so kot nova. Povprašala pri tem podjetju in prenova bi me stala 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene nove. Se še nisem odločila, kaj naj naredim: ali naj prenovim staro in bo še vedno stara ali kupim novo v Rutarju ali Lesnini, samo ta sigurno ne bo zdržala toliko časa kot je sedanja.
Mi smo dali (spet z mikrofibro) preobleči našo 13 let staro sedežno (pa še en feder so zamenjali).
Itak, za skoraj 900 EUR (kotna sedežna dimenzij 250*270) bi lahko zlahka dobili novo (sicer no name pa vseeno) – vendar sta nam všeč izvedba in kvaliteta.
Tole, kar dobiš v trgovinah in stane pod jurja je po mojem bolj ali manj klump.
Vsak po svoje, kot želi.
Če ti je kot sama sedežna všeč ( dizaj, model ) ,potem se vsekakor splača. Tiste variante iz Rutarja ,Lesnine … se ne morejo primerjati z blagom ali z usnjem ,katerega dobiš pri tapetniku. Imam soseda tapetnika in moram reči ,da mu kar gre posel, tako sedežne .stoli kot preoblačenje notranjosti avtomobila. Največ kar te stane je usnje oziroma blago …vendar dobiš kvaliteto,plus narejeno po tvoji želji. Jaz bi se vsekakor odločil za preoblačenje .
A zaupaš prosim njegov kontakt ali namigneš, na katerem koncu slovenije pod tapetništvo , priimek naj iščem. Imam sicer že dve ponudbi, od prvega je 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražja od drugega, pa je druga še vedno nerealna – hoče imet 3000 eur samo za usnje, pa še to ni goveji boks, ki je najboljši in je gor sedaj – velja za sedežno, ki je bila nova 7000 pred 10 leti.
Tapetništvo Tapri , Logatec , kontakt Primož 031 203-502 …
http://www.tapetnistvo-tapri.si/
Tapetništvo Tapri , Logatec , kontakt Primož 031 203-502 …
http://www.tapetnistvo-tapri.si/%5B/quote%5D
Najlepša hvala !
LP!