Se EMA KURENT res ločuje?
Saj to že delajo programi, že zelo dolgo. Tudi na internetu si jo lahko narediš na več koncih. V manj kot eni minuti. Težje je potem karto interpretirati oziroma za to potrebuješ znanje. Več kot hočeš iz karte videti, več znanja moraš imeti. Se da pa nekaj osnov karakterja, osebnosti dobiti ven tudi brez znanja. Pač pogledaš karto, vidiš Saturna v peti hiši, vtipkaš v gugle in dobiš definicijo, potem vidiš, da je Saturn v raku, vtipkaš tudi to in prebereš. Na takšen način dobiš nek uvid, za vse to skupaj povezati v celoto, je treba pa res veliko znanja in tudi kar precej izkušenj. Enako je s pomikanjem karte naprej v času, na današanji datum na primer. Če znaš s karte razbrati aspekt, ni težko poguglati, kaj pomeni, da bi pa vedel, kako bo ta aspekt vplival in kaj bo povzročil, je treba pa spet nekaj vedeti še o hišah, o dispozitorjih, sploh pa je dobro vedeti, kako se je ta človek prej odzival na aspekte tega planeta.
Je po tvoje cilj in ves smisel astrologije v tem, da si izbereš moža, od katerega se ne boš ločila? Kaj pa če ti jaz rečem, da se boš ločila od kateregakoli moža, res kateregakoli, ki bi si ga izbrala, ker se to preprosto vidi na karti? Potem boš naredila kaj, se sploh nikoli ne boš poročila? Ne, res se mi zdi smešno, da astrologijo smatrate za orodje napovedovanja prihodnosti in izbiranja pravega partnerja. Astrologija je namreč veliko več kot to. Prdvsem pa smisel astrologije niso drugi, kaj bo naredil drugi, kako si izbrati drugega, kako predvideti, ali bo nekdo drug … Jaz astrologijo predvsem smatram kot pomagalo pri spoznavanju samega sebe, pri delu na svojih odlikah in napakah. V končni fazi pa – ljudje imamo svoje usode in tem usodam se ne moremo izogniti.
Ona z njim nima štirih otrok.
Astrologijo pa ti očitno zamenjuješ z vedeževanjem. Aastrologija ni vedeževanje. Ko gre za en odnos, astrologija že lahko pove, na kakšen način bo ta odnos deloval, kakšna bo komunikacija, kakšen bo seks, kaj bodo vrednote tega odnosa in podobno, astrologija tudi v karti vidi ločitvene aspekte, kaj pa bosta dva delala s tem, to je pa njuna stvar. Res je trapasto, da udrihate čez astrologijo, če vam sploh ni jasno, kaj astrologija je. Imaš pa prav, da se na nekaterih kartah res vidi neizbežna ločitev, jaz jo pri nekaterih ljudeh vidim in tega ne povem, ker nočem, da bi jih to kakorkoli usmerjalo. Bodo že sami videli, ko bo čas. Ne vem pa, ali tak aspekt zdaj čaka tudi Emo.[/quote]
Bi pa vseeno človek pričakoval, da bodo tisti, ki znajo uporabljati astrološka orodja, vsaj pri sebi in v svoji bližini znali vzpostavljati boljše odnose, boljša razmerja, se bolje izogibati bolezenskih stanj, nezdravih odnosov in načina življenja. Ko pa vidiš, da imajo (po spletu naključij poznam nekaj najbolj priznanih slovenskih astrologov) enako ali bolj “razsuta” življenja, kot “laiki”, ne moreš, da se ne bi zmrdnil nad astrologijo. Čemu pa potem sploh služi, če ne zmore pomagati tistim, ki so v njej strokovnjaki in jo uporabljajo? Res pa, da svoje nemoči ne priznajo skoraj do konca.[/quote]
Pač si ena od tistih nedorasležev, ki od astrologih in podobnih vej pričakuje čudežne recepte za super truper življenje. Teh receptov ni, vanje verjamejo in jih hočejo samo froci. Odrasli pa vemo, da so življenjski izziv način spoznavanja samega sebe. In ločitev od partnerja ni nobena tragedija, lahko je pravzaprav celo velik korak naprej.
Samo je treba pač malo odrast, da se stvari postavijo v pravo luč.
Sploh ne, zame je patetika že astrologija sama in ne vidim nobene razlike med njo ali šloganjem, in se ne poslužujem ne enega ne drugega, niti ne vem, kako to izgleda, pa tudi ne rabim, saj je zame vse skupaj en larifari.
V življenju mi ni padlo na misel, da bi na ta način spoznavala sebe ali druge, ma, kakšna kozlarija.
Jaz samo Emo poznam iz šolskih časov, pa sem malo firbcala. Čisti dolgčas, še to me bolj en malo zanima, a se res ločuje ali ne.
Astrologija je kar dobro orodje za spoznavanje samega sebe, pravzaprav je najboljša ravno za to.
In se strinjam zgoraj z zagovornico astrologije, predvsem pa dodajam, da kadar nekdo nečesa sploh ne pozna, tudi njegova kritika le tega ne more biti ne umestna in ne kaj dosti vredna.
… kar se pa tiče Eme Kurent pa: mi ni všeč! Bom zelo subjektivna celo in bom rekla, da mi je zoprna. Da se mi ne zdi pristna. Da je en sam ego. Sploh pa človek, ki je študiral astrologijo in se s tem profesionalno bavi, drugače je pa totalni skeptik, totalno rigidna, totalen racio. Ne razumem te shizoidne fore. Res je, da je eno, če ne verjame v reinkarnacijo, drugo pa je, če ji je tuja še intuicija. Res mi ni jasno, kako ona sploh šteka astrologijo. Zanjo je to samo nekakšna matematika, izračun, ki mu sledi navadna obrtniška interpretacija. Kar se mene tiče, njeni astro uvidi ne morejo imeti večje vrednosti. No, zame osebno gotovo ne pride v poštev. Ne izključujem pa možnosti, da komu vendarle prav njen način najbolj sede.