Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek še en mož, ki samo spi

še en mož, ki samo spi

Naj še jaz napišem moj problem. Vse to me mori bolj, kot sem si kdaj mislila, da me bo.
Imam dva otroka. Z možem sva skupaj že deset let. Otroka sta stara 5 in 3 leta. Vse je potekalo vredu, dokler nista bila dva otroka. Pa da ne bom zdaj dolgovezila.
Naš dan poteka takole približno. Zjutraj se zbudimo z otrokoma. Mož še spi. Mi že pojemo, se oblečemo, vse pripravimo in že skoraj čakamo na odhod, ko še vedno budim moža, da pelje otroka v vrtec. Vozi ju on, ker je na njegovi poti v službo. Ko že mi čakamo na vratih, se on komaj spravi iz postelje, počasi spravlja v kopalnici in komaj prileze do vrat. Naj povem, da ga prej budim več kot pol ure, da se sploh vstane, ker po nejgovo ima še dovolj časa, saj še nismo gotovi. Bog ne daj, da bi malo pomagal.
Popoldne grem po otroka v vrtec jaz, ker delam skrajšan delovni čas in grem po njiju jaz. Tako normalno poskrbim za njiju, pospravljam kar je za pospravit, še kaj pojem in gremo malo počivat. Mož že vmes pride domov, poje in se zvrne na kavč, kjer prečepi ves svoj čas. Pa ne sedi, leži! Popoldan se otroka normalno igrata oziroma se z njima igram jaz. Če kaj potrebujeta že avtomatsko rečeta meni, saj itak vesta, da pri očetu nič ne dosežeta, ker se mu enostavno ne da. Ko rečem naj rečeta očiju, in mu tudi rečeta on reče da se mu ne da ali da naj malo počakata (to čakanje je ponavadi za vedno) Kar se stanovanja tiče, je seveda vse na meni, pospravljanje, vse skrbi, odgovornosti, da bi si on zapomnil kakšen datum, da imamo kaj je že višek od viška.
No ko pride večer, otroka seveda jaz pripravim za spanje in gremo spat, ker moram z njima v sobico dokler ne zaspita. In tako vsak dan.
Bistvo je, da on doma samo leži. V pogonu je samo, če gremo kam, to mu sicer ni problem, ampak meni do pač ne zadostuje.
Ni pa mu problem, če ga pošljem kam, naj kaj naredi. Tudi finančno ni nobenega problema, da nam kadarkoli kaj potrebujemo, ampak doma se mu enostavno ne da ukvarjat ne z otroki z ne z opravili. Otroka sama rečeta, da očija pa nimata rada, samo mamico, ker oči tako nikoli ne posluša.
Jaz sem enostavno obupala in sem mu tudi povedala, on pa se mi samo smeji, da iz mene govori jeza. Imamo tudi tako, da se po nekaj dni ne pogovarjava, potem pa me vpraša kaj je narobe z menoj. Seksava itak skoraj več ne. Enkrat na mesec, ker enostavno ne čutim potrebe po njem, saj sem v večini časa tako jezna nanj, da opisat ne morem.
Zdi se mi, da je edini izhod, da gre in da sami zaživimo. Poskusila sem se že pogovoriti pa me ne jemlje resno.

Kaj bi ve naredile? Šle v ločitev ali bi še kaj poskusile. Kako naj ga sploh motiviram, da se spremeni.

Jaz bi mu verjetno dala 2 možnosti: ločitev ali partnerska posvetovalnica.

Zdi se mi, da se bi pri vaju dalo rešiti zakon, če bi se le dalo moža zbuditi. Ampak to lahko naredi samo strokovnjak. Ti nikakor. Če ti ga uspe zvleči do partnerske posvetovalnice, je morda še kaj upanja za vaju. Če pa ne, pa verjetno ne.

in ga pelji na odpad. Drugače pa: moške4ga nikoli ne boš spremenila. Je kar je. V tvojem primeru bi bilo dobro, da bi ga postavila mogoče pred dejstvo. Npr. otrok ima zobozdravnika. Če ga ne boš peljal ti, ga ne bo nihče. Pa da vidiš. Drugič ponovi vajo nekje drugje. Dokler ne bo “dojel”.
Enkrat bo. Dokler pa seveda vse narediš sama bo tako kot je zdaj. Taki so moški. Menda kar vsi

in ga pelji na odpad. Drugače pa: moškega nikoli ne boš spremenila. Je kar je. V tvojem primeru bi bilo dobro, da bi ga postavila mogoče pred dejstvo. Npr. otrok ima zobozdravnika. Če ga ne boš peljal ti, ga ne bo nihče. Pa da vidiš. Drugič ponovi vajo nekje drugje. Dokler ne bo “dojel”.
Enkrat bo. Dokler pa seveda vse narediš sama bo tako kot je zdaj. Taki so moški. Menda kar vsi

Sorry, morda malce direktno, pa vseeno: sama si si kriva. Zakaj otroke ti pripraviš zjutraj? Zakaj ga ti budiš? Zakaj ti vse pospraviš? Zakaj si (vsako?) popoldne na voljo otrokom? Imam prijateljico, ki je v identičnem “zosu”. In deluje samo še “kruta” ljubezen. Mislim, da ni fora v tem, da te mož ne bi imel rad, ampak a je njemu kaj treba ?? Ima skuhano, oprano, ne rabi se z ničemer ukvarjat. A lahko jaz zamenjam z njim?
Glej, partnerska posvetovalnica je ena možnost, ločitev je druga, miren pogovor je tretja (če ti reče, da iz tebe govori jeza, se verjetno z njim ne pogovarjaš mirno), listek z navodili brez pogovora četrta, itd.
Jaz sem v takih ekstremih pristaš “krute” ljubezni. Zjutraj se vstani, zrihtaj in pojdi. Pripravi samo za otroke za obleči, ostalo naj se sam znajde. Vsaj 1x na teden 1h po tem, ko pride domov, spokaj ven za tako dolgo, da jih bo moral dati tudi spat. In začni pisat listke: po kaj naj gre v trgovino, kdaj mora kje bit s katerim otrokom, kaj naj skuha za večerjo. Catch 22 je v tem, da se boš morala na začetku sprijaznit, da otroci ne bodo vedno brezhibno urejeni, napojeni, nahranjeni, itd. (to je razlog, da moja zgoraj omenjena prijateljica to vse fuuuul težko dela).
Lahko pa še naprej delaš vse sama, mož si bo za seks omislil drugi vir (čeprav te 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} razumem, zakaj ti ni do tega) in na koncu se bosta ločila. Razmisli malo.

ali se sprijazni, da tak je, ali ga nagovori, da gresta k svetovalcu-če pa ne bo hotel, pa začni razmišljat o ločitvi

mojeskromno mnenje…tole ni bilo napisano kruto, ampak popolnoma pravilno. Večkrat sem že razmišlajla o takšnem scenariju, ampak točno iz tega razloga kot si napisala nisem naredila. Ker se mi smilita otroka, ker se že vnaprej jočeta ko grem kam, da z očijem pa ne bosta. ker vedno razmišljam, da potem onadva trpita. In tudi grem kdaj kam, sicer bolj poredko, ampak me ves čas skrbi, če jima je sploh jesti dal. Ker se je že tudi to zgodilo. Da so šli od doma, spodaj s kratkimi rokavi in bundo čez, ne da bi jima dolge oblekel, jedli niso ničesar, kaj šele pili, manjšega je peljal kar v plenici, ki jo ima samo za spati. Ževi obup v glavnem.

Živjo! Oprosti jaz bom tut kruta tazga desca je treba sam zbrcat, sej res ni mu treba nič naredit ti vse narediš sama normalno je da te skrbi za otroke kaj bi blo če bi ti zbolele naprimer ko bi mogla bit en teden v bolnici? Kaj bi takrat bli otroci tut s tabo ali cel teden lačni neumiti ali kaj? Pa daj ženska ti se zbudi kolk žensk preživi same z otroki brez moškega. Oprosti kruto toda resnično. To ti govorim iz lastnih izkušenj sicer nimam otrok ampak sem imela podobnega moškega nič ni blo z njim hvala lepa sem pa raje sama kot pa da se bi sekirala in živce parala zatradi nekoga. Kaj boš naredila se sama odloči. Tako življenje neboš mogla večno peljat naprej tut ti rabiš čas za sebe da greš nekam sama ali žurat ali na klepet s kolegico pa tut brez otrok da svojemu moškemu nemoreš zaupat lastnih TUT NJEGOVIH otrok je zame velika sramota. sej ti pravim odločitev je tvoja kaj boš naredila.

Za vsakim uspešnim moškim stoji sposobna ženska.

In obratno…

Lahko je rci “spokaj se ven in naj da sam otroke spat” ali pa “pojdi prejv sluzbo, pa naj otroke sam zrihta”.
A kaj, ko potem, ko prides domov, stanovanja niti ne prepoznas!?! In potem imas vec dela, kakor ce bi sama naredila vse.

Zgleda, da ti je moz samo v napoto. Jazbi mu to tudi jasno povedala. ali naj sodeluje v druzinskem zivljenju in je polnopravni in polnovredni clan druzine ali pa naj spoka in gre. Saj ti sploh ne bi opazila, da ga ni, le na kavcu bi imela vec prostora 🙂

Ne zgovarjaj se na otroke, da nočejo biti z njim. Ali jim daš priliko, da si ustvarijo svoj odnos ali pa čepiš z servetki in hranico okrog malih revčkov.
Če bodo enkrat lačni jih ne bo konec, njega pa bo le izučilo, da posračkan in lačen otrok na terenu ni najboljši.
Toliko hodi po tebi kot mu dovoliš, izgovore pa iščeš pri otrocih.

Za začetek ga lahko zjutraj 1x ne zbudiš. Zrihtaj otroke, naredi malo daljšo pot in jih ti odpelji v vrtec.

Hočeš reči, da ti ni bil problem vsega sama delat, dokler sta bila samo vidva in je bilo dela sorazmerno malo, sedaj ti pa je. In ti ni bil problem nekaj let sami skbet za otroka (imata celo že drugega ob istem režimu), sedaj ti pa je.

V bistvu si do moža nefer in ima prav on. Ker zelo dvomim, da je tale dečko kadarkoli v času vajine zveze kdaj sam kaj pomil ali pospravil alli skrbel za enega otroka, sedaj za dva pa noče. Sedaj pa hočeš spreminjati vajine dogovore in od njega zahtevaš nekaj, o čemer ni bilo nikoli govora.

Se strinjam.

Preden narediš korak k ločitvi poiskusi tole:

1. zjutraj reči, da moraš biti prej v službi in se odpravi od doma pol ure ali uro prej (ko še otroka spita). Imel bo dve možnosti: da jih pravočasno uredi ali pa da zamudi službo.

2. Korak 1. po potrebi ponavljal – recimo 1x na teden.

3. Po službi si omisli kak opravek in reči, da ne moreš po otroka.

4. Korak 3. po potrebi ponavljaj – recimo 1x na teden.

5. V času priprave na spanje otrok si vsaj 1x tedensko omisli nek hobi – recimo aerobiko…

Močno dvomim, da sta se dogovorila, da se njemu ne bo potrebno ukvarjati z otroci. Sicer pa mora biti po moje vsakemu, tudi brez dogovora, jasno, da če spravi na svet mladiče, da skrbi za njih.

Imaš 3 otroke, sori. iN dokler boš delala vse sama, bo pač tako.
Ko boš sama pri sebi razčistila kaj sploh želiš od zakona in od moža pa boš 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} našla rešitev.Na žalost se večina žensk pač sprijazni; češ, dedci so pač taki. sama sem bila v podobnem zakonu 17 let. Predolgo. In dvomim, da ga boš spremenila. Njemu je lepo tako; kaj pa mu manjka? Nič. Ded uživa in se mu, po domače povedano; jebe za vse skupaj – saj bo žena vse uredila.

No, pri njiju je bil očitno ves čas dogovor, da bo oče za mladiče skrbel samo finančno, saj nimata novorojenčka od včeraj, ampak imata otroke že pet let. Tak dogovor je bil sto let nazaj povsem običajen in tudi danes kar nekaj družin tako živi. Dogovor ni samo verbalni, ampak ga vzpostavljamo tudi z dejanji; bolje rečeno s svojo ne-reakcijo na tuja dejanja, ko se le-ta pojavijo.

Otroka sta prevec navezana nate. Odvadi ju tega, da moras biti prisotna, da lahko zaspita.

Oce je enakovreden stars.

Ideja z listki je super – brez jeze. Pa stisni zobe. Hisa bo v razsulu. Normalno, da znas ti bolje pospravit, kot on. Saj tega se nikoli ni pocel. Pa kaj. Vse se nauci.

Se absolutno strinjam s tem, da si popolnoma sama odgovorna za nastalo situacijo.Pa mame se velikokrat ujamemo v podobno zanko. Ko imamo dojenčka, same najbolje vemo kako ga previti, pa nahraniti, pa potolažiti… Nerodne očetove poizkuse hitro prekinemo, da se očetje niti ne trudijo več. In to se potem samo vleče in vleče, dokler ne pride tako daleč, da ne zmoremo več in zamerimo partnerju. Odgovornosti za svoja dejanja pa niti ne vidimo.

mojeskromno mnenje je dala po mojem skromnem mnenju odlične ideje kako naprej. Če se bosta potrudila za vajin zakon je pa odvisno od tega, kako še čutita drug do drugega.Pa tudi če gresta narazen, tvoje družine to ne bo rešilo, ker je velika verjetnost, da boš vzgojila dva popolnoma enaka osebka.

Za vsak slučaj vprašam… Ali je tvoj mož debel, ponoči smrči in/ali se prebuja brez sape? Mogoče je tak zaspan zaradi obstruktivne apneje v spanju? …Pač ena možnost. Ne razloži pa njegove lenobe sicer.

veš, (skoraj) vsak dec bi tak postal, če bi imel doma takšen “super servis” kot si ti. jaz sem naredila že takoj ko je začel kazati takšne simptome – se sliši obupno, ampak rezultat je OK: pustila sem stanovanje takšno, da se je spotikal ob stvari in klel, posoda v kuhinji je stala-kuhinja pa smrdela ko vrag, oblek nisem likala-ni imel za vslužbo za obleč, hladilnik je bil prazen, zjutraj sem si izmislila nujen opravek v službi, zrihtala samo sebe in oddrvela…res je bila to prelomnica, ki bi se lahko končala tudi z razpadom zveze,saj so sledili prepiri, obtoževanja,na koncu pobotanja in dogovori, in vse to znova in znova…. a se je vsaj zbudil:) no, vmes je sledila moja rizična nosečnost, ko je bilo sila razmer vse prepuščeno njemu in babicam, takrat je dobil občutek, da je nepogrešljiv in da ima vse v svojih rokah, kar ga je dodatno vzpodbudilo….. sedaj ima kar nekaj dela doma:v nabavo hodi izključno on (jaz mu naročim kaj), posesa stanovanje, skopa, previje otroke, se (včasih)igra z njimi družabne igre, prebere knjigico, na mojo prošnjo gremo skupaj na sprehod, zloži posodo v stroj, če ga prosim, obsei perilo, zjutraj odpelje sina v vrtec in ga gre iskat,… večkrat se pogovarjava, kako to, da se sedaj bolje razumeva, pa mi pravi, da je kapituliral, da se mi je vdal in prilagodil, jaz mislim, da je samo malo odgovornosti sprejel na sebe…

Predvidevam da jeste po restavracijah. Ali pa mora morda tudi kuhat?

upam,da si vsaj v postelji dobra,ker mu bodo kmalu začele frnikole v glavi delat.

Se strinjam. Odrasla sta oba, za otroke sta se odločila skupaj in zanje ter za gospodinjstvo tudi skupaj skrbita. A ni to logično?

mik in Jovanka Broz, iz katerega stoletja sta pa vidva pobrala svoje replike na m ribcin zapis?

Ja, od tehle na MON-u je Jovanka Broz ena od redkih, ki so vredne dobrega dedca.:-)))

Ne vem iz česa si razbrala da skupaj skrbita za otroke. Jaz sem razumel da dela samo on, ona mu samo kaže kaj je za naredit.

New Report

Close