Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev se enkrat dopust po porodniški

se enkrat dopust po porodniški

Lepo prosim, če mi lahko odgovorite, če veljajo za zaposlene v šolstvu kakšna posebna pravila glede koriščenja LD. Ali lahko tega za leto 2004 v razliki nad dvema tednoma izkoristim aprila, ko pridem iz porodniške ali mi imajo to pravico odvzeti glede na to, da se sicer koristi LD v času šolskih počitnic?? Slišala sem različna stališča.

Najlepša hvala za odgovor.

Za šolstvo je posebnost edinole v tem, da naj bi se dopust koristil “praviloma v času šolskih počitnic”. Moje mnenje je, da če je delavka že itak celo leto na starševskem dopustu (se pravi da jo mora v tem času nekdo nadomeščati), potem naj se ji še omogoči koriščenje dopusta izven počitnic.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Meni ni nihče kompliciral glede dopusta po porodniškem dopustu. Lahko sem ga brez težav izkoristila. Delam na srednji šoli, prijateljica pa na osnovni in ji ga niso odobrili. Mogoče gre za to, da smo na srednjih šolah zaradi popravnih in mature poleti dlje zadržani kot na OŠ.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close