Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Še enkrat družinski avto

Še enkrat družinski avto

Imam podobno vprašanje kot Milky, pa vendar drugačno: tudi mi razmišljamo o novem družinskem avtomobilu, karavanu. Ni nam za šminkerijo, pomembna pa nam je varnost in zanesljivost. Cenovno bi “zmogli” nekje do cca 3,5 mio SIT. Torej bi prišli v poštev – po mojih informacijah – citroen xsara break, fiat stilo karavan, ford focus caravan, mazda premacy, opel astra caravan, peugeot 307 break in škoda octavia combi. Sama se, morda pod vplivom letošnjega avta leta, najbolj nagibam k mazdi, ki je sicer malenkost dražja, ampak se mi zdi, da odtehta. Mi lahko prosim poveste, kako bi izbrali vi na mojem mestu? Aha, še nekaj več podatkov potrebujete za odločitev. Število potnikov: 2 odrasla, 2 otroka in 1 pes. Uporaba: dnevna vožnja v službo 15 km v eno smer, opravki v mestu, občasen prevoz gradbenega materiala, izleti ob vikendih, počitnice … Vnaprej hvala.

Premacy 1.8 114KM bencin

Xsara 1.6 100KM bencin

Focus 1.6 101KM bencin

Stilo 1.9 115KM dizel

Astra 2.0 100KM dizel

Octavia 2.0 116KM bencin

P307 1.6 110KM bencin

Xsara in Astra takoj odpadeta (čeprav mam slednjo tudi sam), potem odpade še P307 in Octavia, ostanejo še Stilo, Focus in Premacy.

Oblikovno daleč najlepši Stilo, ma tud dobro dizel mašino pa še servisi so manj pogosti kot pri bencinaru. Ampak za kratke fure kot jih opisuješ…ni najbolj smiselno. Focus mi karavan sploh ni lepi, je pa zavarovanje cenejse kot pri ostalih dveh. Premacy mi je oblikovno sploh čisto zgrešen pa se 3 litre višjo mestno porabo ma od Stilota, kar pa sploh ni malo. Če misliš pa gradbeni material prevažat še v kaki prikolici polek polnega avta pol pa sploh Stilo ker je dizel in ma veliko navora.

Sklep: Japaner je Japaner, zdaj se pa sama odloči:)

Aja pri ASTRI sem malo zabluzo…za tak dnar dobis kvecjemu 1.6 100KM bencinar

Zanima me,ali kupuješ nov avto?
Lahko ti precej ugodno uredim avto iz uvoza L.2000 ali 2001
Passat TDI ali pa Audi TDI
031-609962

ford focus caravan!

Xsara 1.6 ma 110 konj (in ne 100), čist lušen avto, verjetno bo (ker se mu izteka življenjska doba) najcenejši med vsemi (če gledaš isto opremo). Samo ne bo pa najprostornejši.

Jest jo mam pa sem kar zadovoljen. Žre pa na relacijo od 6 do 7 litrov.

New Report

Close