Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Še enkrat hujšanje!

Še enkrat hujšanje!

Stara sem 19 let visoka 168 cm in težka kar 85 kg. Nujno in obupno si želim shujšati. Začela sem s tae-bojem iz kaset in potem še serije po 200-300 trebušnjakov. Prosim pomagajte z nasveti s čim naj to kombiniram da shujšam kaj naj jem itd. Naj povem še to da sem kar zbirčna kar se hrane tiče. Želim shujšati za 20 kg ali vsaj 15 za začetek. Prosim pomagajte z nasveti in dietami. Hvala vsem.

Nobene vzpodbude, kaj? Mogoče bi se pa midve vzpodbujali med seboj? Imam 30 let in še kakšnih 10 kg več kot ti. No ja, pa malce višja sem tudi (6 cm). Prejšnji teden sem odkrila tale forum, prebrala vse na temo hujšanja in potem čez vikend premlevala. V zadnjih nekaj letih sem se zredila za 20 kg, zdaj pa sem si končno rekla dovolj. Danes sem se začela držati navodil o petih dnevnih obrokih, pa še teh precej skromnih… Minilo je komaj pol dneva, meni kruli po želodcu, tolažim se z vodo in se sprehajam po forumu, berem stara sporočila. Vem, da mi bo uspelo, če bom zdržala prvi teden oziroma deset dni. Do zdaj se hujšanja sploh še nisem lotila, ker se s težo sploh nisem (preveč) obremenjevala. Zdaj pa me naenkrat vse moti…

A ja, hotela sem ti reči, da je po mojem najboljša ta varianta s skromnimi petimi obroki na dan (približno vsake tri ure), veliko vode, ločevanje ogljikovih hidratov in beljakovin (ne pri istem obroku), čim manj maščobe, čim manj umetnih sladil (seveda nič sladkorja), pa gibanje. Na tak način mislim shujšati jaz.

Upam, da si se hujšanja že lotila, vsak dan šteje, ne odlašaj. Sporoči, kako ti gre!

Kar korajžno in ne obupaj, saj veš, da je za uspeh potreben čas!

Pozdravljene

Na enem od forumov sem kakšne 3 tedne nazaj napisala, da smo se s prijateljicami lotile skupinskega hujšanja – metoda manj jej, več telovadi in nekaj tekmovalnosti. Dobimo se enkrat tedensko, malo telovadimo, se stehtamo in si damo spodbudo za naprej. Vse smo izgubile 3-4 kg, s čimer smo zelo zadovoljne (do sedaj smo jih le pridobivale). Vztrajale bomo vsaj do konca junija in pričakujem lepe rezultate.
Sicer pa sem že napisala, da sem pod zdravniško kontrole dve leti nazaj shujšala po dieti, ki ima 5 malih obrokov. Tu vam jo prilagam še enkrat – morda vam bo koristilo (kruljenju v želodcu pa se vsaj v prvem tedno ne da izogniti) se pa več zaposlite in izkoristite vsak trenutek za hojo, rolarje, kolo in malo telovadbe za pas, rit, noge in boke in že čez 14 dni boste zagotovo opazile razliko (oblika in teža.)
Pa pogumno

Špela

Dieta:
1. in 2. teden:

ob 7h:
2 dl posnetega mleka (0,5-1,6%) + kava
2 krispija (rženi, modra škatla)
ali
1 vrečka enemona na 1,5 dcl mleka in 1 dl vode

ob 10h:
25 dag sadja (jabolka, lubenica, melona, grenivka, kivi)

ob 13h:
2 dcl mleka ali 2 dcl jogurt, kefir, pinjenec, bifidus, addi
2 krispija

ob 16h kosilo:
3 dcl čiste, posnete mesne juhe
15 dag listnate solate ali 20 dkg kuhane zelenjave (vsaj 3x na teden zelena zelenjava)
13 dag mesa (goveje, telečje, ne svinjsko) ali
1 piščančje bedro, srednje velikosti prsa ali 10 dkg ribe, do 2x tedensko lahko 1 kos hrenovke

ob 19h:
2 dcl mleka ali 1 trdo kuhano jajce (vendar ne več kot 2x / teden) ali 10 dkg nemastne (10%) skute ali 2 dcl jogurta
k čemurkoli še 20 dag sadja

PIJAČA: vsaj 1,5 l tekočine na dan – voda ali nesladkan čaj

DRUGO:
Največ 1 žlička olja na dan
Največ 5 tabletk natreena na dan

3. in 4. teden:
vse isto, le da brez krispijev in da lahko katerikoli obrok zamenjaš z vrečko enemona na vodi.

5. in 6. teden:

Kot 4. teden, le da 5. obrok brez dodatnega sadja in da:
Ob kosilu lahko vsak 3. dan ali 1 kuhan krompir ali 1 žlico na vodi kuhanega riža.

Živjo, punce!
Sama sem imela (samo) 10 kg preveč. Bila sem le zaobljena, predebela pa ne, ker sem se tudi veliko ukvarjala s športom, kjer je bila potrebna moč in eksplozivnost. Bila sem celo druga v suvanju krogle, česar me je bilo pa sram, saj sem stala med veliko obilnejšemi od sebe. Trebušnjaki in sklece so šibal, pa paštete tudi. Po tistem”uspehu” sem pa rekla, da bi shujšala. Prej se sploh nisem veliko gledala, zato mi je bilo vseeno.
Nisem se vrgla na nobeno posebno dieto. Kalorij nisem štela, le večerje sem nadomestila z jogurtom in tekom. 4 kg je hitro padlo dol. Potem pa nikamor. No, bila sem še bolj stroga. Preštudirala sem prehrano in se odločila za najbolj zdravo varianto. Glavni obrok je bila zelenjava, ostalo pa dodatki. Krompir le kuhan, riž polnozrnat, prav tako kruh. Salame, paštete, majoneze, pice, zrezki..adijo. Meso sem jedla le kuhan pa to le 2-3krat tedensko.
Moja trma mi je omogočila, da so mi lahko vsi mahal s čokolado okol, pa me ni ganilo. Kaj so bomboni sploh nisem vedela. Zopet sem izgubila 4 kg. Ampak mi še ni bilo dovolj, zato sem vztrajala. Sedaj imam 52 kg pri 162 cm , poznam se pa do potankosti. Takole bom rekla. Ne obremenjujem se več toliko, kdaj in koliko bom jedla, čeprav zagovarjam večkrat in po malo. Navadila sem se na malo kalorično hrano, zato lahko pojem več. Vsaka naj si najde svoj sistem, da se bo najbolje počutila. Če se najem zvečer, slabo spim. Če telovadim, mi paše le še voda ali lahka hrana. Ne zagovarjam pa lakote, ker se telo navadi in ko spet dobi hrano, se pripravi na novo lakoto in si jo lepo prišpara, kam pa vemo. Tudi za počutje je lakota obupna, ker te po določenem času vse mine. Sedaj si tudi sladkarije privoščim, vendar pa jih pokurim ali pa naslednji dan malo manj pojem. S takim načinom vztrajam že 6 let, teža pa se mi premakne le za 1 kg pred menstruacijo. S svojim teženjem sem tudi doma naredila revolucijo. Šele letos. Oče je invalid in je imel 135!!! kg. Težko hodi, ker je padel z 10 metrov in se ves polomil. Ves čas se je upiral mojemu načinu, letos z novim letom pa sem ga poučila o zdravi prehrani, ki se je skrbno drži. Vedno bolj je navdušen, ker ima že 20 kg manj. Vedno več in lažje hodi.
Meni tehtnica zelo veliko pove, če sem pretiravala. Tehtam se vsak drugi dan, zato me nič ne more presenetiti. Vemo, da teža zelo vpliva na fizično in psihično zdravje, zato ji dam kar velik pomen. Ne smemo pa pretiravati, da ne bomo na koncu zafrustrirane kosti. Počasi, pa zagotovo, jaz pravim. Saj bodo tudi drugo leto kopalke v modi, če nas bo letos še sram. Kar pogumno in sem na vaši strani. Se še slišmo.

200-300 trebusnjakov? NAPAKA!!!! Naredi jih 4×20 pocasi se dvigas pocasi spuscas, bo veliko bolj ucinkovito kot 500! JAz sem jih delal se veliko vec tudi do 2x po 700! Rezultatov skoraj ni bilo, sedaj delam trebusnjake po metodi 4 serije po 20 s tem da dodam utezi. 10s za dvig 10s za spust, po petnajstem te ze posteno trze v trebuhu. Prepricati se moras da delas pravilne trebusnjake, ne une ko se dvignes do kolen! Delati mores kontrakcije, dvigas samo ramena, dokler ne cutis mocno krcenje trebusnih misic, zadrzis v zgornjem polozaju za 3 sekunde in se pocasi spustis. Primere najdes na kaksni web strani o fitnessu, ce ne najdes mi poslji mail, ti bom poslal naslove.
Srecno!

New Report

Close