Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Še enkrat – kuhanje in hrana in moje težave

Še enkrat – kuhanje in hrana in moje težave

Kar napadite me ampak dobila sem dokaze kaj se mj je zgodilo. Sem tista, ki ji je soseda kuhala. No, v prvi vrsti mami.

Hrana je bila definitivno nekakovostna, brez vitamonov in mineralov, zbasana v hladilnik, da se včasih niti vrata niso dala zapret – posledično hitreje pokvarljiva. Pri meni je prišlo do pogostih drisk, posledično je šlo vse iz mene – vitamini, minerali, posledično hude omotice. Zaradi omotic sem obležala hkrati tudi zaradi pomanjkanja hranilnih snovi fasala mišično atrofijo. Zakaj mama nima takih težav? Ker je bila v tistem času večkrat v bolnici (vsakič zaradi pljučnice, je pahko to povezano s hrano?) in je jedla tamkajšno hrano, verjetno bolj kakovostno in si je vsaj občasno njeno telo opomoglo in dobilo hranila. Čudno mi je le to, da pred tem nikoli ni imela pljučnic. Sosedini vnukinji se (je) vrti (vrtelo) verjetno tudi zsradi pomanjkanja hranil. Soseda pa ima raka tudi čisto možno zaradi slabe hrane.

Ali je atrofija mišic ozdravljiva? Še zdaj, po 11 mesecih, ko ne jem sosedine hrane imam zdr težave. Nimam pa več drisk.

oprosti ampak ti si zmesana.

zakaj

ker se kr o tem razmisljas 11let je mimo. ce si mela tezave zarad sosede. se v 7 letih v telesu obnovi. ti mas tezavo s hipohondrijo.

Jesti moraš hrano za pridobivanje mišične mase. Podobno kot športniki pomoje? Proteine? Pa kakovostno. Nikakor čez rok. Če ne drugega, enkrat, ko je čez rok ni več tako kakovostno, potem to ni to. Ko s hrano dobiš dovolj moči pa še kakšne vaje, telovadba za mišice.

Odgovor na objavo uporabnika
lopi228, 02.05.2025 ob 11:18

oprosti ampak ti si zmesana.

zakaj

ker se kr o tem razmisljas 11let je mimo. ce si mela tezave zarad sosede. se v 7 letih v telesu obnovi. ti mas tezavo s hipohondrijo.

11 MESECEV je minilo!!!

Meni to deluje tako, kot da ti svoje frustracije projiciraš v sosedo in njeno kuhanje. Seveda je tudi to možno, je pa zgkeda zvoja tema odvisnost od ljudi v tem ali onem smislu.

Vedno je najbolje delati na svoji samozadostnosti. Za to pa so potrebne odločitve, ki načenjajo udobje cone udobja. 

Tri tedne zelo zdrave hrane kot terapija ti ne bi škodilo.

A čipe imaš tudi v glavi?

KrEna2025, 02.05.2025 ob 11:35

Meni to deluje tako, kot da ti svoje frustracije projiciraš v sosedo in njeno kuhanje. Seveda je tudi to možno, je pa zgkeda zvoja tema odvisnost od ljudi v tem ali onem smislu.

Vedno je najbolje delati na svoji samozadostnosti. Za to pa so potrebne odločitve, ki načenjajo udobje cone udobja. 

Tri tedne zelo zdrave hrane kot terapija ti ne bi škodilo.

Ma veš kaj, meni bi se tudi počasi utrgalo, če bi mi nekdo kuhal zanič hrano in povzročil zdravstvene težave, samo zato, da zasluži. Kot se spomnim naj bi ta soseda sama predlagala, da jim bo kuhala. Mama pa je bila tista, ki je sprejela. Avtorici baje ni bila všeč ta ideja. Če se nekdo odloči takole kuhati za denar je dolžen poskrbeti, da je hrana kakovostna, rok uporabe primeren, higiena nujno potrebna – temeljito umivanje rok pred pripravo in po potrebi tud med pripravo – prehod od surovega k že pripravljeni.

Paranoja je tipični znak shizofrenije.  Ženska bi morala jemati zdravila, pa jih zgleda ne jemlje.  Jo bo že prišel rešilec iskat v spremstvu policije, še vsakega norca so slej kot prej odpeljali na injekcijo.

čik, 02.05.2025 ob 11:48

Paranoja je tipični znak shizofrenije.  Ženska bi morala jemati zdravila, pa jih zgleda ne jemlje.  Jo bo že prišel rešilec iskat v spremstvu policije, še vsakega norca so slej kot prej odpeljali na injekcijo.

Osebna zdravnica je rekla, da gre za atrofijo mišič. Na urgenci so rekli, da moram spremenit prehrano. Imam vse dokaze, tako da… kar naj pride rešilec, policija pa še inšpekcija. Imam vse papireje in dokaze.

Ali ima prijavljen s.p ta soseda? Če imaš vse dokaze, da ti je škodovala hrana + če je delala na črno se nimaš kaj sekirat. Bodo šli k njej.

Pa kaj sama si ne znaš kuhati ali kaj hudiča? Lenoba lena zdraharska si, pa nič drugo.

opažam, 02.05.2025 ob 12:06

Pa kaj sama si ne znaš kuhati ali kaj hudiča? Lenoba lena zdraharska si, pa nič drugo.

Nimate pojma. Sama sem si kuhala. Sem bila je skoraj najstnica, ko je mama zbolela in bila pol leta v bolnici. Vse sem naredila sama. Nihče me ni niti vprašal kako sem razen najboljsa prijateljica in njena družina. Potem pa je mama prišla iz bolnice in jo je takoj na hodniku ustavila soseda izključno z namenom, da nam bo kuhala. Mene ni nič vprašala, ko sem bila sama. Je dobro vedela, da je najlažje prepričati bolnega človeka.  Prej s to sosedo sploh nismo imeli stikov.

Soseda857, 02.05.2025 ob 11:53

Osebna zdravnica je rekla, da gre za atrofijo mišič. Na urgenci so rekli, da moram spremenit prehrano. Imam vse dokaze, tako da… kar naj pride rešilec, policija pa še inšpekcija. Imam vse papireje in dokaze.

Seveda imaš atrofijo mišic, gnoj babji, to pa zato ker se nič ne giblješ in cele dneve samo sediš doma ter se bašeš s hrano.

Kako pa misliš, da pride do atrofije mišic?

čik, 02.05.2025 ob 12:34

Seveda imaš atrofijo mišic, gnoj babji, to pa zato ker se nič ne giblješ in cele dneve samo sediš doma ter se bašeš s hrano.

Kako pa misliš, da pride do atrofije mišic?

Pride do atrofije mišic!! Torej pride!!! Pred tem nikoli nisem imela problemov. Gibala sem se, hodila vsak dan s kolegico psa ven peljat, občasno v hribe, trenirala ples. Po sosedini hrani sem pa začela dobivat driske. Kako naj z driskami hodim ven??? Samo tiho bodi. Nesramenež.

Atrogijo mišic imas, ker ne migaš. Sprehodi in tek za mišice niso dovolj. Vsaj vaje z lastno težo!

Soseda857, 02.05.2025 ob 12:39

Pride do atrofije mišic!! Torej pride!!! Pred tem nikoli nisem imela problemov. Gibala sem se, hodila vsak dan s kolegico psa ven peljat, občasno v hribe, trenirala ples. Po sosedini hrani sem pa začela dobivat driske. Kako naj z driskami hodim ven??? Samo tiho bodi. Nesramenež.

Ma ti si ena driska.  Delaj vaje za vzdržljivost in moč in zraven jej beljakovine, ne pa samo čokolino in maščobe.  Boš videla kako hitro se bo atrofija izgubila.

Še prej pa začni jesti antipsihotike, sicer te pridejo iskat.

A troli tukaj na forumu imate pa zapolnjene dneve s tem, da hodite za določenimi avtorji in jih nadzorujete kaj počnejo, da točno veste kakšno je njihovo življenje?

Btw, atrofija mišic lahko nastane zaradi tega, ker telo ne dobi hranil in mineralov. Preberite si malo. Z driskami se pa tudi dodatno zgublja minerale.

Jaz avtorici verjamem.

Troli tukaj imate pa itak ogromno grdega in žaljivega povedati čez marsikaterega avtorja.

Jaz bom pa samo to napisala : avtorica je zelo poštena, da pove, da je to ona, ne spreminja zgodbe. Lahko bi jo malo okoli obrnila, ne bi sploh povedala, da je to ona. Zato ji tudi jaz verjamem. Poštena, odkrita, bolj kot večina težačov tukaj, ki so tukaj samo zato, da žalijo in so vulgarni. Pač, kakorkoli, nič vam ni naredila, nič. Je grdo od vas kaj vse upate napisat. Tako kot nekateri tukaj lahko žalite, pišete grde besede, lahko vsak avtor napiše svoje zgodbe, vprašanja. Če vam kaj ne paše, preskočite temo. Očitno imate ogromno težav sami s sabo, da tako žalite druge, da se sami bolje počutite.

Zadnji dve budali (če ni to pisala kar zmešana baba sama) – če bi bil vzrok za atrofijo res hrana, bi se stanje po 11 mesecih že 100x popravilo.  Pa vsi vemo, da ni tako.  Driskala je samo ona, mama, ki je bila pa v resnici bolna, pa ne?!

Poleg tega ta norica še kako spreminja zgodbo.  Enkrat je bila mama doma, drugič je hodila v bolnico.  Sproti si izmišljuje zgodbo.

Nič, treba bo začeti migati.  Čeprav bo težka, ker shizoti neradi hodijo ven, ker jih povsod zastrupljajo in nadzorujejo.

psihiater, 02.05.2025 ob 13:32

Zadnji dve budali (če ni to pisala kar zmešana baba sama) – če bi bil vzrok za atrofijo res hrana, bi se stanje po 11 mesecih že 100x popravilo.  Pa vsi vemo, da ni tako.  Driskala je samo ona, mama, ki je bila pa v resnici bolna, pa ne?!

Poleg tega ta norica še kako spreminja zgodbo.  Enkrat je bila mama doma, drugič je hodila v bolnico.  Sproti si izmišljuje zgodbo.

Nič, treba bo začeti migati.  Čeprav bo težka, ker shizoti neradi hodijo ven, ker jih povsod zastrupljajo in nadzorujejo.

Psihiater ne bi pisal takih svinjarij. Ga pa verjetno rabiš. Ali pa ga enkrat boš. Nihče ni imun. Kar pazi.

AJa, pa btw, ne obstaja samo driska in samo zaradi hrane. Obstaja na tisoče bolezni. Saj je lepo napisala, da je bila mama v bolnici, ko sploh niso bili v stiku s to osebo, drugič pa zaradi pljučnice. Kdo si ti, da ti bo nekdo moral napisat vse podrobnosti? O, pazi, le pazi, da tebe ne bo kaj zdelalo pa se potem oglasi tukaj. Ne boš imel jajc ane?

To sem brala. A si spremenila prehrano, delaš vaje ali se pač še vedno samo okrog te sosede vrtiš?

https://medicofit.si/atrofija-misic/

Ponovno ti napišem, da tvoj problem niso sosedje, prijatelji od sosedov, niti nič kriva kuhinja, niti vsi mi ostali. Generator tvojih težav si ti sama, ampak se tega ne zavedaš. Kot noben, ki ima skrivljeno percepcijo. Vendar, ko ti že toliko in toliko ljudi pove, da je problem v tvojem drugačnem dojemanju realnosti, daj za boga milega, vsaj pomisli na to, da si ujeta v lastne namišljene zarote. Da ti soseda ni kuhala dovolj kakovostne hrane? Recimo, da res. Pač ne bi jedla, bi kuhala svojo. Nimaš kuhinje? Pa kaj, postavila bi si indukcijsko ploščo v kopalnico na pralni stroj, pa bi preživela teh pol leta še vedno veliko bolje kot ima mnogo ljudi, tudi med nami v Sloveniji, danih možnosti in priložnosti. V kopalnici bi med kuhanjem naredila vsak dan dvajset počepov in deset sklec na bani in ne bi bila atrofirana nikamor drugam kot v …. No, sama si dopiši. Od tam namreč izvira ves tvoj problem. In če se je mama zmenila s sosedo, je že vedela, da nisi sposobna rihtat niti sebe, kaj šele nje! Ker ocitno moraš verjeti v neke zarote, daj, verjemi, proti tebi je v zaroti edino tvoja glava. Ne vem, če je rešljivo, ampak sigurno pa ni, če se tega ne boš ovedla.

Rezi*, 02.05.2025 ob 13:51

To sem brala. A si spremenila prehrano, delaš vaje ali se pač še vedno samo okrog te sosede vrtiš?

https://medicofit.si/atrofija-misic/

Prehrano sem spremenila. Težave so se mj pa začele, ko sem jedla sosedino hrano. Zdaj se je zelo izboljšalo, ko jem svojo hrano. Ostala je še atrofija mišic. Sem prebrala to – in tudi tukaj piše tudi neprimerna prehrana. In, razen atrofije mišič, se je ostalo precej izboljšalo. Tole z mišicami pa verjetno potrebuje čas.

Jaz imam občutek, da je avtorica jezna, ker se je to sploh zgodilo. Da jim je soseda dajala slabo hrano, ki jo je imela shranjeno v prepolnem hladilniku kjer je mogoče stala dolgo časa. V prepolnem hladilniku zrak ne more krožit, to vpliva tudi na kakovost hrane. Če bi danes kupila svežo hrano in jim jo dala jutri se hrana ne bi kvarila v prepolnem hladilniku. Konec koncev so ji to plačevali. Ona pa je verjetno dajala hrano, ki jo je imela v hladilniku že od prej zase in ni kupovala ampak kar iz hladilnika dala, da je sebi vzela denar. Zakaj bi sicer imela prepoln hladilnik? Verjetno je tudi drugače hrano komu prodajala.

New Report

Close