še enkrat Lush-za Katarino
Živjo,
n*: seveda, imam vso zbirko doma, moj najljubši je seveda Skinny Dip, ki ga pa dohiteva nedavno odkriti Tramp (podoben vonj, morda malo bolj moški, ampak še ne v področju after-shave-ov, temnozelene barve). Svetujem, da kupiš malo stekleničko in ga preskusiš, ker v trgovini meni ni ravno najlepše dišal, a sem se pustila prepričat in je super. Zdaj največkrat uporabljam oba (zmešano skupaj). Še en trikec za uporabo shower gelov: nabavila sem si eno “body pouff”, v DM, cca 200 sit, taka gobica-mrežica iz najlona za tuširanje, in deluje kot rahel peeling, pa še bistveno manj gela porabiš, pa še bolj se peni.
Freeze (novi gel za tuširanje, pepermintast, turkizne barve) je super (bil bi fin tudi za utrujene nožice, tia), osvežujoč. Samo pazite, ahem, pri intimnih predelih (ker rahlo peče :).
Novi Chai je precej nenavaden, meni diši po mešanici pravega čaja, bazooke (čigumija), ingverja in cimeta. Za pogret (zdaj pozimi sploh).
Be never … meni osebno ni najljubši, ker ne maram medenega vonja. Imam ga pa vseeno doma in se včasih odločim tudi zanj. Se ga pa v Londonu že ne da več dobiti, ker mu bodo nekoliko spremenili sestavo (kar navadno traja kako leto), zato se, če ti je všeč, n*, založi (v LJ ga zaenkrat še imajo).
Slammer in Back for Breakfast sta si podobna, limonastega vonja, meni osebno je slammer ljubši (najbrž zaradi barve), nista ravno moja najljubša.
Happy for SAD je vijoličaste barve z neroli oljem, kar naj bi izboljševalo razpoloženje in se mi zdi, da res tako deluje.
Narcotick vsebuje razna antiseptična zelišča in je super za morebitne mozoljčke po hrbtu, tudi vonj ni sladek (ergo primeren tudi za moške).
Mislim, da so to vsi.
Predlagam, da si za začetek kupiš majhne stekleničke in jih preskusiš, ker ti vsi zagotovo ne bodo všeč. Če ti je pa všeč Skinny Dip, ti bo zagotovo tudi Tramp.
V nasprotju s splošnim prepričanjem so tudi nekatera njihova mila super za tuširanje, ker ne izsušujejo kože (Utterly Nutterly, Snowcake in Alkmaar za začetek, Extra Virgin Olive Oil).
Za nožice imajo kremo Pied de Pepper, kot je že n* napisala, ki deluje vsestransko negovalno (proti trdi koži, proti utrujenosti), ima pa svojo barvo, tako da velja po nanašanju obuti kake (črne/stare) nogavice, preden se človek odpravi zamazat svežo posteljnino. Saj se barva (rahla kožna barva) zlahka opere z nogavic. Morda niti ne pusti madežev, če se jo dobro vmasira.
Imajo pa še dve maski za noge (After Tango, pa še ena, ki se ji ne spomnim imena, samo jih trenutno nimajo v trgovini, ki naj bi odlično delovale na utrujene noge)
Upam, da so odgovori v pomoč, sporočite, kakšne izkušnje imate ve,
LP
Hvala Katarina! Tebe bi lahko pri Lushu zaposlili v propagandi:-))) Ampak te čisto razumem, ker sem tudi že rahla odvisnica.Danes sem si omislila še Celestial in se že veselim probe. Vsekakor bom pa tudi vse tuš gele sprobala. Kako se pa za intimno nego obnesejo??? Skinny dip je v redu, kaj pa drugi? Mislim, da bom s Trampom začela, potem pa… lp n*
Živjo, n*
res bi me lahko zaposlili za propagando (so mi že rekli, da bom imela stojnico pred trgovino, kjer bom morebitnim kupcem vse razložila, potem jih bom pa v trgovino poslala, kjer bodo lahko zadeve nakupili :).
Poročaj, kako se bo obnesel Celestial. Mislim, da bi bila Skinny Dip in Tramp v redu, ker sta tako vlažilna, za ostale pa mislim, da bi tudi šlo, z izjemo Freeze (ker začne rahlo peči :-P) in Narcoticka, ki pa je po moje preoster.
Tramp je res fajn.
Kateri so pa tvoji najljubši izdelki?
LP
Moji najljubši so zaenkrat Pied de Pepper , Skinny dip, pa šampon (en tak črn, se ne spomnim kako se mu reče), pepermint in lovor mislim, da sta notri), pa seveda nepogrešljiva Simpathy for skin. Kaj več zaenkrat še nisem sprobala, ampak je samo vprašanje časa :–)))). Kremco sem pa včeraj sprobala in mislim, da bo fajn. Bom čez par dni povedala.
lp
Živjo, KoroškAnita, predlagam da preizkusiš (kar v trgovini, tester) Skins Shangrila, ki je trenutno moja najljubša krema (za čez dan in ponoči), priporčena za suho kožo in morda za čez 30 let. Jaz imam zelo suho kožo in sem si jo zato omislila, kljub temu, da je najdražja stvar v trgovini (7250 sit), in sem bila prvih nekaj dni celo razočarana, ker se mi je zdelo, da mi kožo (če je to možno) pretirano masti. Najbrž pa sem uporabljala tudi preveč kreme (rabiš je bistveno manj kot drugih krem, da se namažeš po celem obrazu). Sem pa (zaradi cene!) vztrajala in čez nekaj dni so se že pokazali rezultati (koža gladka, enakomerne barve, navlažena ipd.). Res super, pa še lista sestavin je impresivna (baje, da ekvivalentne kreme znanih znam stanejo cca 80.000 sit, mislim, da je Hungary Rose Water (ali nekaj podobnega) kronska in strašno dragocena (in blagodejna sestavina), pa tudi tisti kup hladno stiskanih eteričnih olj ni zanemarljiv. Pravi luksuz. Za suho kožo se priporoča tudi Afterlife (diši po Diorjevem Hypnotic Poison), zelo hranljiva krema, definitivno tudi za preskusit.Upam, da je bilo tole v pomoč.
N*: jaz trenutno obožujem Utterly Nutterly, pa Bewitched masažno ploščico. Je pa fajn pri Lushu, ker imam skoraj vsak teden kaj novega “najljubšega”. LP
Živjo,
tuširanje: od gelov za tuširanje naredi najbolj mehko kožo Skinny Dip (videti je kot pivo v steklenici, ker je v dveh plasteh, pred uporabo ga malo pretreseš), vsebuje delce bele čokolade, kakavovega masla, diši pa precej specifično (večini ljudi je všeč) in ničemur podobno. Za vse gele za tuširanje priporočam, da si ga v trgovini čisto malo nanesete na kožo, razmažete, ker se šele tako pokaže pravi vonj (meni v steklenici nobeden ne diši niti približno tako fajn, kot na koži), potem se pa sperite (v trgovini imajo priročno en mali lavorček z vodo, pa papirnate brisače).
Podoben, mogoče z malo bolj moškim vonjem (po pačuliju, ampak sofisticirano, nič podobnega kot “intershop” hipi vonjave), temnozelene barve je Tramp. Moj drugi najljubši.
Drugi so nekako bolj podobni običajnim, imajo pa posebne vonjave (v smislu mehčanja kože jaz nisem opazila kakih posebnih učinkov, vendar nisem prav posebej senzitivna na te stvari, bi moral biti že skoraj “mehčalec” efekt, da bi kaj opazila), in sicer: Happy for SAD vsebuje neroli (zelo blagodejna sestavina, privzdigne razpoloženje in neguje ter vlaži), Freeze (s pepermintom), Chai (da te ogreje, ingver, cimet, diši malo po bazooki in malo po pravem čaju), Back for Breakfast in Slammer sta limonina, Be never too busy to be beautiful (ta ima verjetno tudi precejšnje vlažilne učinke), iz 4 vrst medu, tudi diši za pojest (ne maram preveč medene kozmetike, tako, da tu nisem ekspert). Pa še Narcotick, ki je pa bolj za problematično kožo (antiseptična eterična olja za nečisto kožo po hrbtu ipd.)
To so bili geli, obstajajo pa tudi druge opcije:
MILA od Lusha utegnejo biti celo bolj vlažilna kot geli (pri običajnih (ne-Lush) gelih za tuširanje je vsebnost natrijevega lavril sulfata precejšnja, ta učinkovina zmanjša površinsko napetost vode in povzroči, da se geli penijo, eventuelno povzročijo tudi ta vlažilen učinek na koži (ki pa vara, gel se težko spere, ko smo pa enkrat suhi, pa ni več nobenega vlaženja), končno pa kožo celo nekoliko izsušujejo. To sestavino vsebujejo praktično vsi izdelki, ki naj bi se vsaj malo penili (tudi zobne kreme, trda mila ipd.), in je moteče v tistih izdelkih, kjer ga je preveč). No, zdaj sem malo zašla, point je bil, da so tudi trdna mila lahko vlažilna in sicer: Extra virgin olive oil, Utterly Nutterly (iz raznih oreščkov, ena plast služi tudi kot peeling), Banana Moon (iz banane, ki je sploh znana po vlažilnih lastnostih), Alkmaar. Zagotovo bi se še kakšno našlo, ampak vseh ne znam na pamet.
Tretja opcija so ti. smoothie-ji za tuširanje, ne vem pa če trenutno sploh imajo kakega v trgovini (Creamed almond and coconut smoothie, Whitewash, Dreamwash, Gumback express). To so v bistvu skoraj kreme za tuširanje z različnimi vlažilnimi, eksfoliativnimi in pomirjujočimi sestavinami (ene učinkujejo bolj v vlažilno (Creamed almond…), druge pomirjevalno (za kožo namreč, Dreamwash), etc. Priporočam. Morda se je potrebno na vonj nekoliko navaditi.
Četrta stvar so šamponi (velja preskusiti kakšnega, ki vam ustreza za lase, navadno se obnese tudi za telo). To je sicer moj domislek in najbrž ni preveč ekonomičen, je pa fino za kaka potovanja, ko je potrebno spakirati čimmanj, pri trdnih šamponih pa sploh.
Peta stvar so pa ti. conditionerji za telo (King of skin, Buffy the backside slayer). Podobne so masažnim ploščicam, le za uporabo med tuširanjem (tudi masažne ploščice se lahko tako uporablja, ampak ni smotrno, ker se tako hitreje topijo in se jih prej porabi), ne nadomestijo mila, uporabi se jih na koncu tuširanja, nekaj potegov po telesu, nato se nanešeno razmaže in vmasira , nato pa še spere z vodo, samo toliko, da se sperejo zrnca (v Buffy – super za nežen peeling in odpravljanje celulita) ali odvečna maščoba (od King of skin). Slednji priporočljiv za zelo suho kožo in za pozimi.
Zadnja stvar pa je aqua mirabilis, ki je (kot ime pove) pravi mali čudež, samo žal nekoliko predrag za vsakdanjo uporabo. To je vlažilna in rahlo eksfoliacijska ploščica za telo, za enkratno uporabo, ampak se jo lahko prereže na dva kosa in je potem za dvakrat. Odvisno od osebe. To je res že bolj v pampering kategoriji. Je pa za preskusit. Because I am worth it :).
No, to je pa, mislim, vse (še dobro, da sem se diskonektala, preden sem začela pisati), sporočite, kakšni se vam kaj zdijo izdelki (da ne bom samo jaz reklame delala), pa tudi kritike so dobrodošle.
LP