Še enkrat o voz.dovoljenjih nad 80
Soseda…pa še ena gospa- obe nad 85 let….Obe hodita s palicami in se nanje opirata.Težko hodita – pa sta obe spet podaljšali vozniško dovoljenje za dve leti…Kako je to mogoče, vas vprašam in kdo bo odgovarjal, če se na cesti kaj zgodi? Je v igri res samo denar, da tem ostarelim ljudem podaljšujejo vozniška dovoljenja?
OMG, 11.11.2024 ob 21:28
Soseda…pa še ena gospa- obe nad 85 let….Obe hodita s palicami in se nanje opirata.Težko hodita – pa sta obe spet podaljšali vozniško dovoljenje za dve leti…Kako je to mogoče, vas vprašam in kdo bo odgovarjal, če se na cesti kaj zgodi? Je v igri res samo denar, da tem ostarelim ljudem podaljšujejo vozniška dovoljenja?
Torej tudi invalidu, ki hodi s palicami ali bog ne daj, da je na vozičku ne bi smeli podaljšati vozniškega dovoljenja!
Ampak, če ga imaš ti debilno teslo, potem je pa v redu, a ne?
Kakšna drhal tlači ta svet?
Ljudje opravljajo z avtomobilom pa sploh nog nimajo a ti bi se sedaj vtikalo v pokretne,ki pač niso super pokretni? Zakaj ne greš v luknjo iz katere si prišlo..
Če bi te pa “mamca” soseda prosila, da jo kam pelješ ali če ji pripelješ kaj iz trgovine bi ti pa spet ne bilo prav in bi nergalo naj gre sama saj ima avtomobil. Brigaj se zase, ker lajf ti bo še dost življenja natrosil takega in drugačnega.
vem vse, 11.11.2024 ob 21:32
Torej tudi invalidu, ki hodi s palicami ali bog ne daj, da je na vozičku ne bi smeli podaljšati vozniškega dovoljenja!
Ampak, če ga imaš ti debilno teslo, potem je pa v redu, a ne?
Kakšna drhal tlači ta svet?
fdssdaf, 11.11.2024 ob 21:33
Ljudje opravljajo z avtomobilom pa sploh nog nimajo a ti bi se sedaj vtikalo v pokretne,ki pač niso super pokretni? Zakaj ne greš v luknjo iz katere si prišlo..
Če bi te pa “mamca” soseda prosila, da jo kam pelješ ali če ji pripelješ kaj iz trgovine bi ti pa spet ne bilo prav in bi nergalo naj gre sama saj ima avtomobil. Brigaj se zase, ker lajf ti bo še dost življenja natrosil takega in drugačnega.
Očitno se vidva kretena zabita ne zavedata, da taki, ki so gibalno omejeni, prestari , so brez refleksov , ki so pri današnjem prometu nujno potrebni. To so potencialni “morilci” na cesti , brez samokritičnosti, da bi vrnili vozniško. So za časom, oz. jih je čas povozil, na cesti je veliko več znakov, kot takrat , ko so delali izpit, ne poznajo novih, križišča in krožišča so jim španska vas. Zato ne bolaznita o njihovih vozniških dovoljenjih, ker je za take taxi, bus, kavalir, prostofer . . . Če pa dokaže na ponovni kontroli izpitne vožnje, da je sposoben voziti in se znajde v današnjem prometu, zaradi mene lahko vozi do 100 leta.
Oba odgovora sta me prepričala, da le niso sami egoisti v Sloveniji in da je še nekaj empatičnih ljudi tukaj. Tudi jaz sem pred leti bila na berglah zaradi križa, tako da sem z lahkoto vozila in s težavo hodila. Niti pomislila nisem, kaj se drugim šoferjem plete po glavi, ko so me videli kobacati v avto in iz njega. No, zdaj po zaslugi OMG vem tudi za to plat vrhunskega nerazumevanja soljudi.
Hodit pa vozit ni isto. Moj stric je komaj hodil, vozil je pa brez težav, nobenih problemov
En starejši znanec pa je imel težave z vidom kljub očalom. Zdravnik mu ni hotel dati zelene luči, ampak je jamral in se mu je zasmilil in je dobil pod pogoji, da v temi ne sme vozit in da ne sme vozit na avtocesti, je bilo v vozniški napisano.
Se ni držal, je kljub temu vozil v temi in enkrat z visoko hitrostjo zapeljal na pločnik. Na srečo ni bilo nikogar na pločniku, sicer bi verjetno koga ubil. Še enkrat je v temi odletel v jarek, sicer vozil je počasi, ampak so morali avto vleči ven, policije in zavarovalnice ni vpletal. Je imel vozniško do smrti.
Mamina prijateljica, stara ženska, je šla na pregled, očitno se ni izkazala psihološko-kognitivno in so ji sicer dali zeleno luč še za eno leto, amapk so ji jasno povedali, da ni več primerna za na cesto, tako da naslednjič sploh ni poskušala več podaljšat. Ni nobenih problemov povzročila na cesti in tudi tisto leto ni kaj dosti vozila, se je izogibala. Bi pa jih verjetno povzročia, če bi še po tistem letu vztrajala, ker res dolgo rabi, da skapira situacijo, orientacije nima najboljše.
Tako da glavni problemi so v glavi in z očmi, po moje.
Na srečo pa majo ženske malo več pameti glede tega in se večinoma same umaknejo s cest, ko je čas. Stari moški so bolj problematični.
Ja,, če pomislite dobro, ne samo da jim vozniške podaljšujejo, še parkirišča jim rezervirajo posebna invalidska
Zdaj pa če se vprašate, zakaj, boste morda ugotovili, da morda pa nekdo kaj več ve od vas in zna precenit, kaj je smiselno, in se zna vprašat, če hoja in vožnja mogoče nista tako zelo povezani, kot mislite
Sovražim Janšo!!, 11.11.2024 ob 23:13
Očitno se vidva kretena zabita ne zavedata, da taki, ki so gibalno omejeni, prestari , so brez refleksov , ki so pri današnjem prometu nujno potrebni. To so potencialni “morilci” na cesti , brez samokritičnosti, da bi vrnili vozniško. So za časom, oz. jih je čas povozil, na cesti je veliko več znakov, kot takrat , ko so delali izpit, ne poznajo novih, križišča in krožišča so jim španska vas. Zato ne bolaznita o njihovih vozniških dovoljenjih, ker je za take taxi, bus, kavalir, prostofer . . . Če pa dokaže na ponovni kontroli izpitne vožnje, da je sposoben voziti in se znajde v današnjem prometu, zaradi mene lahko vozi do 100 leta.
Sovražim Janšo!! Tvoja kultura izražanja pove vse o tebi! Res je velika škoda, da je bil v času tvojega rojstva splav prepovedan!
Invalid, ki ima kakšno gibalno pomanjkljivost, avtomobil priredijo , da ga lahko nemoteno in varno upravlja. Toliko o tem, kreteni, ki ne znate misliti.
Ja, tudi sama videvam stare ljudi ali gibalno zelo omejene, slabo gibljive, nezmožne dvigniti vrečko v voziček, se komaj splazi v avto in…..na cesto!
Ne mi rečt, da primerjate tako ,reakcij nesposobno osebo z invalidom, ki ima sebi prirejeno vozilo? Fosil , torej, da se razumemo, fosil, ne star človek, ki še v vsem optimalno fukcionira , tak fosil nima kaj iskati na cesti.
Pa se derite, stare babe, ki ne znate peljati niti v krožnega, da o parkiranju ne bi.
torej, 12.11.2024 ob 06:11
Invalid, ki ima kakšno gibalno pomanjkljivost, avtomobil priredijo , da ga lahko nemoteno in varno upravlja. Toliko o tem, kreteni, ki ne znate misliti.
Ja, tudi sama videvam stare ljudi ali gibalno zelo omejene, slabo gibljive, nezmožne dvigniti vrečko v voziček, se komaj splazi v avto in…..na cesto!
Ne mi rečt, da primerjate tako ,reakcij nesposobno osebo z invalidom, ki ima sebi prirejeno vozilo? Fosil , torej, da se razumemo, fosil, ne star človek, ki še v vsem optimalno fukcionira , tak fosil nima kaj iskati na cesti.
Pa se derite, stare babe, ki ne znate peljati niti v krožnega, da o parkiranju ne bi.
Na cesti vidiš vse mogoče. Afne, ki si mažejo svoje “žnable’ med vožnjo; druge visijo na mobitelu med celo vožnjo in jih briga za dogajanje na cesti; mladi pobi prehitevajo celo kolono, čeprav jim nasproti pelje tovornjak,…..
Ampak glavni problem je upokojenec, ki se pelje do trgovine po kruh! Ampak ravno ti upokojenci so zgradili to, kar ste vi že v večji meri zapravili 🤣🤣🤣.
Bravo, res vas pamet zapušča…
Nika902, 12.11.2024 ob 05:23
Sovražim Janšo!! Tvoja kultura izražanja pove vse o tebi! Res je velika škoda, da je bil v času tvojega rojstva splav prepovedan!
Ko ti bo nekdo izmed teh starin, ki niso več primerni za na cesto povozil bližnjega , ali ko bi vsaj tebe , boš preklela dan ko te je fotr naredil. Če si zabita in odobravaš, da vozijo trupla , ti žal res ni pomoči.
hudo močno dvomim, da si je 85 letna prababica, ki komaj hodi z berglami dala avto predelat, da ima vse komande na rokah, tako, kot to imajo invalidi, ker to je verjetno par jurjev minimalno
poleg tega imata 50 letni invalid in 85 letna prababica vsaj stoletje razlike v hitrosti reagiranja. menim, da 85 letniki niso sposobni pravočasno odreagirat v prometu, če pride do kakšne bolj kočljive situacije, en 50 letnik pa komot, tudi če mu manjkata obe nogi. to ni primerljivo
Sovražim Janšo !, 12.11.2024 ob 07:11
Ko ti bo nekdo izmed teh starin, ki niso več primerni za na cesto povozil bližnjega , ali ko bi vsaj tebe , boš preklela dan ko te je fotr naredil. Če si zabita in odobravaš, da vozijo trupla , ti žal res ni pomoči.
Itak da si idiot, Sovražim Janšo !
A ena lajdra , ki se maže po goflji oz. prepotentnež tipa BMW tega ne more storiti…?
hudo močno dvomim, da si je 85 letna prababica, ki komaj hodi z berglami dala avto predelat, da ima vse komande na rokah, tako, kot to imajo invalidi, ker to je verjetno par jurjev minimalno
Ne rabi nobenih komand na rokah. Stat na nogi pa stopalo malo premikat ni isto. Jebemti, vožnja ni fizični napor, fizično je lažja od stanja pokonci.
Seveda refleksi so druga stvar, samo refleksi spet nimajo veliko s hojo.
hvalabogu, 11.11.2024 ob 23:28
Oba odgovora sta me prepričala, da le niso sami egoisti v Sloveniji in da je še nekaj empatičnih ljudi tukaj. Tudi jaz sem pred leti bila na berglah zaradi križa, tako da sem z lahkoto vozila in s težavo hodila. Niti pomislila nisem, kaj se drugim šoferjem plete po glavi, ko so me videli kobacati v avto in iz njega. No, zdaj po zaslugi OMG vem tudi za to plat vrhunskega nerazumevanja soljudi.
Si stara nad 85 let? Daj prosim preberi vsaj sestavek do konca, ne pa samo tisto, kar paše tebi!
Anonimno 4031, 12.11.2024 ob 06:12
Saj se lažje peljeta kot pa hodita, tudi moj oče ima 84 pa je dobil podaljšanje, AC mu ni problem, pač sede in gaaaaasa, na AC prehiteva razne drekače pol ali več mlajše od sebe, da o kovačevih nikicah ne govorimo , to je drekanje na cesti !
Dej se bahaj! Ko bo pa naenkrat brez vzroka zapeljal na drugo stran ceste, se pa ne spraševat, kaj mu je bilo.
Imamo v družini šoferja starega 85 let. Včasih vrhunski voznik.
Sedaj pa… Rondjev seveda ne pozna, če mu rečemo, naj vklopi žmigavc reče, da je na glavni cesti. Če zavija pri tretjem izbozu, da levi žmigavc. Če na srefini ronfoja ni ovire, samo malo hriba gre kar povprek.
Vključevanje iz stranske na glavno..bodo že počakali.
Na parkirišču mu je vseeno, avto z vseh strani poškodovan.
Pozabi na ročno, pa se avto malo odpelje in podobno.
Sploh ne vem, kako je možno, da ni zbil kakšnega kolesarja, pešca, skiroja. Oćitno ima srećo in če ne opazi on, opazijo drugi. Kaj bo, ko se bosta 2 takšna, ki gledata samo naravnost srečala?
A vozniško je pri 80ih dobil za 2 leti, pri 82ih za 5.
Jaz pa zaradi dioptrije -1,5 in vrez drugih težav, hodim na medicino dela vsake 2 leti!