Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Še enkrat regrat

Še enkrat regrat

Pozdravljeni,

Jaz sem imela včasih zelo rada regrat, samo da je moral biti narezan na bolj kratke končke, ker sem imela probleme z grizenjem, sedaj pa že nekaj let ne jem regrata, ker ne najdem prave površine kjer bi ga lahko nabrala, namreč, kamor koli pogledam, je vse tako onesnaženo. Povem vam po pravici, da ko vidim ženske, ki nabirajo regrat 10m stran od glavne ceste, da se mi želodec obrača, ko vidim, da nabirajo regrat na polju, travnikih, ne daleč stran pa letajo psi, se mi prav tako obrne. Prosim vas, povejte mi, ali razmišljate o tem, koliko svinjarije po domače povedano pojeste še poleg tega t.i zdravega regrata.

Pa dober tek:)))))))))

Amadeja

Jaz regrata ne nabiram ob cesti, ampak na travniku za naso hiso, kjer ni njive, kjer bi se skropilo in ne travnika, kjer bi se polival gnoj.Ce pa samo pomislim na krasno kristalko, ki jo v merkatorju prodajajo za 900 sit, pa si lahko samo predstavljam, s cim vse je obdelana in pridelana, da lahko raste decembra, januarja itd.Torej, ce je regrat nabran na kolikor se da cistem , potem je pa ze boljsi , kot umetna plasticna zelenjava v trgovini.Tako razmiljam jaz…car prehrane bi naj bil tudi v tem, da nam narava sama ponuja , kar nam ta hip lahko…vse ostalo nesezonsko je umetno…

Lp Mojca

Draga Amadeja!

Če se ti zdi narava tako onesnažena in psi kužni potem pač kupuj sterilno solato iz trgovine. Vsekakor je lepše, živozelene barve in med zobmi hrustlja, tako da si lahko predstavljaš, kako pod pritiskom pokajo umetno napihnjene celice… Pa kaj, če jo škropijo s strupi proti polžem, ušem, gosenicam, … in z raznimi pospeševalci rasti, saj tebi to itak ne bo škodilo, ali pač?

Odločitev je tvoja. Sama regrat ne nabiram ob cestah (ne vem, kdo ga sploh), ampak po zapuščenih travnikih, kjer sigurno ne gnojijo z umetnimi gnojili, niti z “naravno” gnojnico, onesnaženost s svincem pa je minimalna, psi pa… se tudi ne preganjajo kar tako po travnikih. Se pač enkrat ali dvakrat na teden zapeljem malo ven iz mesta in si privoščim še en lep izletek.

Lp, sanja.

Hm,
ste me pa napadle, joj,
jaz bom samo rekla, da se strinjam z vama kar se tiče umetno pridelane hrane, ki jo lahko dobiš v mečkatorju po 900 sit in več.

kar se tiče pa regrata, ki me sprašujeta , kdo sploh nabira regrat ob cestah, joj, ko se že peljeta v KAO tako neokrnjeno naravo izven mesta, poglejta še okoli sebe ob cesti se kar tare ljudi ki ga nabirajo. Se oproščam, vendar verjamem da nisem edina, ki je že opazila te ljudi. Če se pa vama zdi, da se psi ne sprehajajo kar tako sta pa v veliki zmoti. V naši državi se psi sprehajajo kar tako, in vidve ki nabirata regrat v t.i neokrnenji izvenmestni naravi se krepko motita o tej neokrnjenosti.

Ah, to je pač samo moje skromno mnenje, nič drugega.
Amadeja

hmm, imamo psa doma- pa vem, da pes nikoli ne lula drugje kot ob grmičkih, drevesih ali drugih rastlinah- ki so podobne temu- torej okoli teh ne nabiram regrada,kakec pa se tako vidi- mar ne?….Kar pa se tiče ljudi, ki nabirajo ob cesti pa- hhmm…čist ob cesti tud jaz ne bi, kakšnih 30 m stran pa že…kaj pa bodo potem rekli tisti reveži, ki stanujejo ob cesti in nimajo možnosti imeti vrta kje drugje kot tam…pa celo leto nabirajo plodove iz tega vrta- osebno mislim, da je regrad blizu ceste onesnažen, da pa njegove zdravilne lastnosti vseeno prekosjo to onesnaženost…

Pa dober tek!!:-)))

Glede kristalke – se čisto strinjam!

Draga Amadeja, jaz osebno te nisem napadla, se opravicujem, ce si moj post tako razumela.Je pa tvoj post OCITAL vsem dober tek ob nabranem regratu…jaz se ne vozim izven mesta, ker stanujem na vasi….res pa je , kot je napisala Andreja, da si lahko samo predstavljamo npr. ljubljancane, ki imajo vrtove lahko tudi ob robu LJ…koliko svinca je sele tam…pa verjetno se vedno raje sami pridelujejo zelenjavo, kot jo kupujejo….

Lp Mojca

Amadeja,
saj te nihče ne sili, da ješ regrat. Drugi imajo pa pač svoj mnenje o tem kje ga bodo nabirali in kako.
Ne spuščaj se v druge, če pri sebi nimaš vsega razčiščenega. (kristalka iz mercatorja, bio regrat na ljubljanski tržnici, bio solata iz “solatndorfa” – se ve kje je to in druga zelenjava, ki jo kupujemo.

Lp Mojca

nn

Če se pelješ iz Sneberja proti BTC-ju (v Ljubljani) lahko vidiš OB CESTI, ki je zelo prometna (res, da sedaj malo manj, odkar je obvoznica), njive, kjer na veliko pridelujejo solato, zelje ipd. in potem to zelo drago prodajajo na trgu.
Nadaljnji komentar je odveč…
Komaj čakam, da grem danes popoldan po regrat, če pa bo pritekel mimo kakšen pes, pa nič hudega. Sem imela sama psa in nikoli ni lulal kar sredi travnika, ampak je vedno našel nekaj višjega. da je imel za kaj taco dvigniti.
Me pa zanima, če kdaj nabiraš borovnice. Si že pomislila, kaj vse se plazi po gozdu in kje vse lula in kaka, ti pa greš, odtrgaš borovnico in jo slastno pohrustaš.
Mimogrede, jaz jih jem vedno neoprane. Sem packa, kaj? Pa še kar živim…
Pa dober tek!

:)))))))))))))))))))

Draga Mojca podpisana pod drugi post, prosim dodaj kaksno crko svojemu imenu, ker sva dve in zveni malce cudno….

Lp Mojca iz prvega posta

New Report

Close