Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Se je kateri že to zgodilo

Se je kateri že to zgodilo

http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=3980&sid=ad08e39cf23ab2afe81afcc9c785fcf7

Kaj vse se lahko človeku zgodi. Ojoj.

torzija jajčnikov, torzja moda…nič novega načeloma..je pa vsekakor neprijetno in zelo boleče. pa tud nevarno…

To se baje zgodi pri strastnem s., ko je položaj zasukan (bočno-naprej ali bočno-nazaj).

Nevarnost za torzijo jajčnika je tudi takrat, ko so jajčniki precej povečani, recimo po hormonski spodbudi pri zdravljenju neplodnosti. ZAto je treba takrat paziti pri gibanju in ne delati kakšnih hudih zasukov, ob ostri bolečini pa je navodilo, da je treba takoj na urgenco. Če prideš pravočasno, ti jajčnik rešijo, če prideš prepozno, jajčnik odmre in ti ga lahko samo še odstranijo. Ker kadar je v torziji, ni zadostno prekrvavljen. Ženske, ki smo bile v IVF postopku, se ponavadi te nevarnosti kar zavedamo.

Skratka, če boste kdaj začutile tako hudo bolečino in ne bo popustila, se samo čim prej spokajte na ginekološko urgenco. Jutri je lahko že prepozno.

ja ena iz ivf ima prav,…men se je to naredilo pri 15-ih ker sem imela veliko cisto na jajčniku, potem sem pa pri telovadbi nekaj skakala in opaaaaaaaaaaa,….so mi rešili jajčnik in še udej dela k urca;)

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

..par dni nazaj ena s tako bolečino ravno na tem forumu, ko je rekla, da ne ve zakaj .. ?
no upam, da bo to prebrala, če je slučajno tudi sama kako na tem

New Report

Close