Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Se je komu že zgodilo kaj takega pri teh letih?

Se je komu že zgodilo kaj takega pri teh letih?

ko sem zakašljala, sem se malo POLULALA v hlače!!
občutek grozen, sem res že tam, da mi popuščajo mišice in … joj, ne no
spet pokašljam in spet neki čuden občutek spodaj, tokrat suh…

kaj lahko naredim????

Stresna urinska inkontinenca…. Popuščanje mišic medeničnega dna, razlogov je mnogo. Razlog je seveda tudi zato, ker popusšča tonus mišic -če nisi reden rekreaticni športnik in ne vzdržuješ mišične mase, potem je to zelo hitro napredujoče stanje.

Izjemno nadležna nadloga žensk v srednjih letih.

Metod je kar nekaj, mehanska dobra je tudi stiskanje mišic nožnice in medeničnega dna, tudi med seksom 😉
Dosedaj uspešna tudi na dolgi rok bolj kot operacija podvezovanja je le laserska metoda “zategnitve oz pregrevanja” vezivnega tkiva nožnice, koleganskih vlaken, kar je potem boljša opora in podpora sečnici in sečnemu mehurju. Hitra in delujoča metoda Žal zaenkrat samoplačniško, cena nekje okrog 700 eur…

http://www.slovenskenovice.si/lifestyle/zdravje/laser-za-urinsko-inkontinenco

Pa še bolj nazorno – ne reklamiram sicer centra, ki to izvaja, samo video prikaz:

http://www.kalliste.si/vsebine-na-prvi-strani/lasersko-zdravljenje-inkontinence.html

no, aktivnim športnikom seveda ni nič prikrajšano … tko da šport ni rešitev 🙂

jaz moram vedno noge prekrižat, kadar kihnem 🙂 drugač pa kadar se le spomnim, večkrat na dan … keglove vaje in med lulanjem večkrat vadim zapiranje mišic. Baje pomaga. Res zoprna zadeva se strinjam.

Ja, slej ko prej pride do tega, meni je kmalu po teh letih ginekolog predlagal ena dva šivčka, pa se nisem odločila.
Malo bolj pazljivo kiham, pa stisnem, ko se zasmejim :).
Sicer pa stiskaj, stiskaj,…vaje za medenično dno

Jaz sem 34, pa se mi to dogaja.

Meni se je začelo dogajati po porodu pri 36h.

Ni prijetno res.

Po štirih porodih in pri 46 letih se mi to dogaja samo takrat, ko recimo zbolim in daljše obdobje fajn kašljam (zdaj že dve leti nisem:))) Ampak 200 stiskov medeničnega dan na dan, pa vožnja kolesa v sveči, pa sem v tednu dni dobra. potem prešaltam na delanje vaj med čakanje na semafor. Učinkovito, vsak dan se vozim, ne vzame nič časa, zdaj delam že avtomatsko, sam da se prižge rdeča:)))

Podobne težave imam tudi jaz. Da ne govorim o tem, da me stalno pritiska na vodo in me to spravlja ob živce. Opažam pa, da edino, ko delam na vrtu in mi je to delo všeč, ko se skoncentriram, potem “pozabim” na to, da me tišči. Zjutraj komaj zadržim vodo,da pridem do stranišča. Ni kaj, sprijaznila sem se s to zoprno nevšečnostjo, ki mi greni življenje. Trikrat sem rodila, porodi mi niso povzročali nevščečnosti, sem pa bila v meni enkrat na čiščenju in od takrat me spremljajo te težave.

Še ne. Parkrat se mi je zgodilo, ko sem imela virozo in sem res močno kihala,kašljala. Sem 50+.

Joj, ne govori,, ti rečem, meni je bilo to nekaj časa nazaj strašno…že kakih 20 let nazaj.
Smo šli na kako veselico (hehe, ja, tud n gasilske sem šla tu pa tam), vedela sem, da se mi ob poskakovanju in podobno zgodi.Pa sem celo preventivno uporabila nočni always…vendar, ko je bilo treba plest tiste polke…groza, res groza.To se je dogajalo tudi ob kihanju,dvigovanju kake teže..
Sčasoma se je popravilo, keglove vaje, pazit je treba na to, da so noge tople, pa da greš večkrat lulat.

Sem tudi 50+, še nikoli teh težav… trkammmmm….

Tud jaz, 40+.
Kako pa rešujete ta problem? samo z vložki? ste se odločili za kakšen poseg? uspešno?

moja znanka je šla na poseg, zdaj je v redu in ima mir 🙂

Sem 48 let in se mi je že zgodilo nekajkrat na daljših tekih, da me je tako začelo tiščat, da nisem mogla zadržat in je par kapljic ušlo, zelo neprijetno…

Rešitve so intenzivno keglanje, kadarkoli, čimvečkrat, mogoče tanjši vložki,, pazljivost pri kihanju, smejanju, skakanju..to je vse preventiva….

Drugače je Mlakarjeva veliko govorila o tem, http://www.zurnal24.si/zvezdana-mlakar-o-inkontinenci-clanek-167497

moja znanka je šla na poseg, zdaj je v redu in ima mir :)[/quote]

Mogoče veš še, a se s to težavo obrneš na svojega osebnega zdravnika ali ginekologa?
Hvala.

moja znanka je šla na poseg, zdaj je v redu in ima mir :)[/quote]

Mogoče veš še, a se s to težavo obrneš na svojega osebnega zdravnika ali ginekologa?
Hvala.[/quote]

Ginekologa!

New Report

Close